Valanalys på ett inkorrekt sätt

Uppdaterad 27/10-10 (nya länkar)

Många har försökt analysera varför Sverigedemokraterna lyckades komma in i Riksdagen. Förklaringarna blir allt märkligare.

Den senaste teorin är att förföljelsen och smutskastningen av partiet i media, och överfallen på SD-politiker gynnat partiet. Andra anser att en objektiv bild av SD skulle kunna gynna partiet ännu mer.

Alla förtränger den obehagliga tanken att Sverigedemokraterna skulle kunna ha rätt i sin kritik av invandringspolitiken. Skjut budbäraren om budskapet inte passar, är den politiskt korrekta slutsatsen.

Resultaten i partiernas bästa/sämsta valdistrikt säger mer än politikerna/journalisterna vill erkänna.

Riksdagsvalet 2010. Källor: H, A, D. (Valmyndigh.)
(Klicka på bilden för större bild)

Det gamla ”Arbetarpartiet ” Socialdemokraterna har numera sina kärnväljare i bidragsförsörjda invandrartäta områden (ex.vis Herrgården). Riktiga arbetare (de som betalar notan) röstar på andra partier trots påtryckningar från facket. Sossarna nya ”arbetare” (SVT-Play).

Det nya ”Arbetarpartiet” Moderaternas kärnväljare finns på landets gräddhyllor (ex.vis Danderyd och Stockholm/Östermalm).
Moderaterna/Alliansen stöder massinvandringspolitiken så länge de själva slipper dela bostadsområde och skolor med ”nysvenskarna”.

Sverigedemokraternas kärnväljare tillhör massinvandringens offer. De omhuldas av ingen och de bespottas av etablissemanget.
De utmålas som lågutbildade (underförstått lite korkade) och okunniga (dvs ej tillräckligt hjärntvättade) eftersom de inte inser fördelarna med massinvandringen.
Många bor i, eller har flytt från problemfyllda invandrartäta områden.

SD:s väljare är de verkliga experternapå massinvandringens konsekvenser, men ingen lyssnar på dem- utom Sverigedemokraterna.
Varför de röstar på SD kan t o m en schimpans räkna ut.

”08-orna röstar på Moderaterna eftersom de är smartare än andra svenskar” sade en  Moderat politiker för en tid sedan. Detta politiska ”stolpskott” (Anna Kinberg Batra) har nu upphöjts till Moderaternas gruppledare i Riksdagen !
Vår välfärd bygger till stor del på innovationer skapade utanför Stockholm. Ett av våra framgångsrikaste företag, IKEA, skapades i Småland av en lågutbildad entreprenör (Ingvar Kamprad) som bara gått i folkskola och livets skola.

Stefan Saidac föreslår i SvD 30/9 att FMV:s kontor i centrala Stockholm byggs om till lägenheter. Det skulle frigöra 600 treor/fyror på 100kvm, alt. 3000 ettor.
Läget vid Gärdet/Östermalm är mycket attraktivt. Och om Gärdet (Sveriges största hundtoalett) bebyggs med bostäder så är bostadsbristen i det närmaste löst i Stockholm.Läs mer.

Nu kanske någon invänder att Gärdet (lägligt nog) utsetts till ”nationalstatspark” så att den inte får bebyggas (samhällets toppar värnar om sina egna intressen).
Man kan i så fall upplåta området för husvagnar/husbilar, idealiskt för de invandrande romer som etablissemanget i Stockholm värnar om.
Och FMV:s lokaler skulle också kunna bli utmärkta flyktingbostäder, om FMV av någon anledning tvingas lämna lokalerna.

Östermalm får med denna lösning tillgång till det rika ”kulturutbud” som noblessen så länge längtat efter.

När de tröttnat på mångkulturens välsignelser kan de göra som de bespottade väljarna i Almgården- rösta på Sverigedemokraterna..

//Elfyma+

Relaterat:

 

 

 

8 Responses to Valanalys på ett inkorrekt sätt

 1. Göran Andersson skriver:

  Min skrivare får skriva ut en och annan ”rolig” artikel ibland. Här, som bloggkommentar tycker jag det är passande med ett utdrag från Corren.se beträffande skolvalet där SD fått egen majoritet på en del platser.

  På Bäckadalsgymnasiet i Jönköping med 1100 elever och ett valdeltagande om 81 % fick SD 45,4 % av rösterna.

  ”Det är ett oerhört nedslående resultat, vi accepterar inte detta. Vi kommer att göra en djupanalys för att ta reda på varför resultatet ser ut som det gör”, säger Stefan Hagström gymnasiechef på Bäckadalsskolan. ”Vi jobbar aktivt med värdegrundsfrågor och likabehandlingsplaner för alla program”, säger Hagström. ”Stämningen på skolan är god utan stora spänningar mellan grupper”, säger han avslutningsvis.

  Är Du ledsen över att inte hjärntvätten fungerar, Stefan Hagström ? Eller är Du rädd för de nationasocialistiska Kristdemokraterna ? Kanske är det något av de sex nynasistiska som skrämmer ?

  • Göran skriver:

   Ungdomarna som röstat på Sd i skolvalet har på ett eller annat sätt haft dåliga erfarenheter av mångkuturen på skolorna.

   Rektor och åsiktspolisen, Stefan Hagström, spontana bestörtning, ter sig dock något besynnerlig. Han om någon måste väl känna till invandrarungdomars dåliga attityder mot svenskar och då mot skolungdom i synnerhet.

   Men man får utgå ifrån att han bara gjorde sitt bästa för att visa upp den reaktion samhället förväntar sig av en tjänsteman i den positionen. Även han är väl rädd om sitt arbete.

   Själv kan jag dock inte undgå att känna en stor portion skadeglädje. Utvecklingen går ju som synes oss rätt i händerna.

 2. Johan Olofsson skriver:

  Lägg till ”lågutbildad (dvs lite korkad)” också skåning eller lantis (dvs lite korkad).

 3. Ola Jennebrink skriver:

  Man skulle kunna tänka att du överdriver verkligheten för att göra en riktigt rolig satir,men så är det inte.Det är så sant det du skriver.

 4. BLU-82 skriver:

  Det är en klockren analys. Alla förståsigpåare i media med 25 års universitetsutbildning som dagligen tuggar i media , borde läsa och verkligen begrunda vad du skriver Elfyma-plus ! 🙂

 5. […] Kommentar: Inte första gången SD:s förslag kopieras i smyg. SD-förslag (motioner) brukar ”dödas” först med emfas av 7klövern. Men när motionerna fallit i glömska ”återuppstår” de likt Jesus med några års fördröjning. Vi får räkna med att det tar 5-7år innan poletten faller ner för de ”smarta” 08-orna. […]

 6. […] Valanalys på ett inkorrekt sätt (Valet […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: