Hur Facket bryter mot grundlagen. Men Sverige är den sista Sovjet staten.

Aftonbladet har skaffat nya kollegor i jakten på oliktänkande.. Facket åsiktregistrerar medlemmar och utesluter de som vågar avvika.
Finns det något kvar av demokrati fasaden i Sverige? För en fasad är vad det var. För 2 veckor sedan stog blocken mot varandra och sade att de var så ”olika” Dagen efter kom SD in i Riksdagen och då försvann alla ”olikheter” ut genom dörren på ett bräde.Men jag vill ge Facket en liten läs stund. Grundlags skyddade rättigheter.
2 kap. Grundläggande fri- och rättigheter
1 § Varje medborgare är gentemot det allmänna tillförsäkrad
1. yttrandefrihet: frihet att i tal, skrift eller bild eller på annat sätt meddela upplysningar samt uttrycka tankar, åsikter och känslor,
2. informationsfrihet: frihet att inhämta och mottaga upplysningar samt att i övrigt taga del av andras yttranden,
3. mötesfrihet: frihet att anordna och bevista sammankomst för upplysning, meningsyttring eller annat liknande syfte eller för framförande av konstnärligt verk,
4. demonstrationsfrihet: frihet att anordna och deltaga i demonstration på allmän plats,
5. föreningsfrihet: frihet att sammansluta sig med andra för allmänna eller enskilda syften,
6. religionsfrihet: frihet att ensam eller tillsammans med andra utöva sin religion.
Beträffande tryckfriheten och motsvarande frihet att yttra sig i ljudradio, television och vissa liknande överföringar samt filmer, videogram, ljudupptagningar och andra tekniska upptagningar gäller vad som är föreskrivet i tryckfrihetsförordningen och yttrandefrihetsgrundlagen.
I tryckfrihetsförordningen finns också bestämmelser om rätt att taga del av allmänna handlingar. Lag (1998:1437).

2 § Varje medborgare är gentemot det allmänna skyddad mot tvång att giva till känna sin åskådning i politiskt, religiöst, kulturellt eller annat sådant hänseende. Han är därjämte gentemot det allmänna skyddad mot tvång att deltaga i sammankomst för opinionsbildning eller i demonstration eller annan meningsyttring eller att tillhöra politisk sammanslutning, trossamfund eller annan sammanslutning för åskådning som avses i första meningen. Lag (1976:871).

3 § Anteckning om medborgare i allmänt register får ej utan hans samtycke grundas enbart på hans politiska åskådning.
Varje medborgare skall i den utsträckning som närmare angives i lag skyddas mot att hans personliga integritet kränkes genom att uppgifter om honom registreras med hjälp av automatisk databehandling. Lag (1988:1439).”

Det finns inget kvar av facket som sade sig kämpa för alla rättigheter. De vill utesluta SD men har inget emot att ha våldsfacister från vänstern i sjukvårdyrken. Är det nu så att SD medlemmar utesluts anser jag att de skall driva frågan hela vägen till ERU domstolen och hänvisa till sian mänskliga rättigheter. För hur 7 klövern än ser på demokrati är detta sista spiken i kistan. Ni kan sluta låtsas nu!

Varjager

7 Responses to Hur Facket bryter mot grundlagen. Men Sverige är den sista Sovjet staten.

 1. Cavatus skriver:

  Paragraf 3 skulle kunna appliceras på Expo, som öppet erkänner att man registrerar alla av en viss åsikt. Varför reagerar ingen inom domstolsväsendet när de sitter och säger det öppet inför tv-kamerorna?

 2. xmaverickx skriver:

  Vem vill vara med i fuckit,och stödja sossepacket.
  Endast fårskallar som vill slippa att tänka själva,och ledas dit den ”gode” herden vill ha dem,för att sedan halaslaktas i källaren på närmaste muhammedanpizzeria.

 3. Varg i Veum skriver:

  Men är facket ”det allmänna”? Facket är väl en privat organisation som ”ägs” av sina medlemmar?
  Därför tycker jag det är horribelt att facket ska få hantera våra a-kassepengar.

  Personligen gick jag ur facket ett par år innan borgarna vann. Har inte ångrat det en sekund, den enda skillnaden är att jag tjänat pengar på att slippa de löjligt höga fack-avgifterna. Nån större nytta har jag aldrig sett facket göra på min arbetsplats.
  En dag när facket (Transport) var på arbetsplatsen jag jobbade på (som väktare) undrade jag varför vi hade så uruselt OB på natten, den var till och med sämre än hos stackarna i vården.

  Svaret blev: ”Du har ju själv valt att jobba natt” och att de tyckte att man inte skulle särbehandla någon bara för att nån jobbade på natten, det var bättre att ”kämpa” för lönen så att alla får lika mycket.
  Detta Sovjetiska uttalande fick mig att lämna facket illa kvickt. (nåja, deras totalt inkompetenta ”försvar” av en kollegas konflikt med arbetsgivaren bidrog också)

  Men det var ganska kul när facket under en konflikt blev nervösa och vädjade till oss fackbefriade att ”vara solidariska” med arbetskamraterna. Detta efter att vissa av kommunisterna ansett att de som inte är med i facket inte heller ska ha de löneförhöjningar som facket förhandlar fram.

  • Varg i Veum skriver:

   Kan lägga till att man är inte rättslös bara för att man inte är med i facket. Det går att anlita en advokat privat (om man vet att man har rätt) och om man vinner så kostar det inte en någonting. Har man inte rätt så kan ju i och för sig facket vara bra att ha.
   Jag minns på 80-talet tror jag att det var, då facket lyckades förhandla 300 000kr åt en vårdare som smetade skit på patienterna och han fick sparken på stående fot när han upptäcktes.

 4. Janne skriver:

  Grundlagen ger oss (på papperet) ett visst skydd och vissa rättigheter, men vad händer när myndigheterna struntar i grundlagen?
  Det finns otaliga exempel på hur kritik mot den förda flyktingpolitiken leder till olika former av bestraffning.
  Vi har ju t.o.m. politiska fångar i Sverige, vilket är något som det talas mycket tyst om, för det mesta inte alls!

  Grundlagen genomgår f.ö. nu också en stor förändring som bl.a. kommer att ge oss svenskar mindre rättigheter och större skyldigheter och för ”flyktingar” blir det tvärt om, mindre skyldigheter och mera rättigheter!
  Militär skall ”vid behov” även kunna sättas in mot etniska svenskar.
  Sverige i dag är som en fint förpackad lyxig stek, där innehållet uppges vara dom bästa tänkbara råvarorna och ett bäst före datum som ligger långt i framtiden!
  Men när man öppnar förpackningen så väller likmaskarna ur det genomruttna och seniga köttet, bästa före datum var redan utgånget 1965 och förpackningen var bedrägligt ommärkt!
  Vänligen
  janne

 5. Göran Andersson skriver:

  Har bara läst rubiken till inlägget. Det räcker för att jag ännu bättre ska förstå Vladimir Zjirinovskijs yttrande i intervju i svt för arderton år sedan,

  ”Jag skulle gärna invadera Sverige för att befria svenskarna”

  Tänk att en rysk armeofficer har bättre insikt i svensk politik än vad de flesta svenskar har!

 6. IdiotSverige skriver:

  Ja, helt rätt att Sverige är den sista Sovjetstaten. Ni vet väl då också att världens bästa och snabbaste öststatsbil är Volvo.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: