Sverigedemokraternas hemsida hackad

Uppdaterat: kl 1900

Dagen före valet har Sverigedemokraternas hemsida hackats.
-Det är olyckligt eftersom vi har många tidningsannonser ute just i dag, säger partiets pressekreterare Erik Almqvist.

Vid 13-tiden på lördagen, dagen före riksdagsvalet, pryddes partiets hemsida sverigedemokraterna.se av en bild på en tårta och texten ”the cake is a lie”.

Redan på fredagskvällen utsattes hemsidan för försök till överbelastningsattacker som misslyckades, enligt partiets pressekreterare Erik Almqvist.

-Vi jobbar för fullt på att lösa problemet men det är så många inblandade i de här attackerna att det är svårt att hålla jämna steg, säger Almqvist till svt.se.

Hackerattacken kommer olyckligt eftersom partiet har många tidningsannonser och webbannonser ute dagen innan valet som hänvisar till hemsidan, menar Almqvist:

-Det här påverkar vår förmåga att nå ut med vår politik. Dessutom förstår nog inte alla att den har blivit hackad och då kan de tro att vi är oseriösa. (SVT).

Många bloggar tycks också ha blivit hackade, dock endast SD-vänliga bloggar vad vi kan se (se tidigare inlägg).

Det ser ut att vara en samlad attack från en organisation med resurser -riktad mot ett demokratiskt parti som deltar i det svenska valet.
Desperationen, och enigheten är nu så stor i den härskande klassen,  att vi kan vänta oss vad som helst under valprocessen och rösträkningen.

Valförrättarna och rösträknarna utses av partierna, och tanken är väl att de ska bevaka varandra. Men den interna kontrollen fungerar inte om alla är överens om att manipulera bort Sverigedemokraterna. Att hatet mot den gemensamma fienden SD är större än kärleken till yttrandefrihet och demokrati har vi sett många prov på i valrörelsen. Det är upplagt för valfusk..

Uppdaterat 18sept-10, kl 1900:
SD:s hemsida ser ut att fungera nu igen- så länge det varar före nästa virussattack.

//Elfyma+

One Response to Sverigedemokraternas hemsida hackad

  1. envaenikampen skriver:

    Det kan vara en mycket god idé att övervaka rösträkningen imorgon kväll, ta med en kamera till vallokalen och fotgrafera eventuella missförhållanden, ta sedan med en kamera med inspelningsmöjlighet till vallokalen, jag vet inte om man får filma rösträkningen, men det borde vara tillåtet, filma sedan rösträkningen om det är tillåtet, gör gärna upp med bekanta om att övervaka en timme var eller så så att det ständigt finns demokratiskt sinnade människor på plats när rösterna räknas.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: