Känns i magen.

Jag är rädd för att fusket kommer att vinna. SD kommer få 3.9 eller 3.8. Tillräckligt många odemokratiska rösträknare är inblandade. 7 klövern kommer aldrig tillåta sanningen…. Men jag hoppas att jag har fel..Det hade känts så bra med valobservatörer…

Varjager

8 Responses to Känns i magen.

 1. elfyma+ skriver:

  Precis vad jag fruktar. Har talat med partiernas valarbetare och stämningen är otäck. När de tror att jag inte gillar SD så får man höra hemska saker. De är beredda att göra vad som helst för att stoppa SD.
  Utan utländska valobservatöter är demokratin i Sverige död.

 2. naivtive skriver:

  Är det så illa?

 3. Detta val ser ut att kunna bli det smutsigaste i Sveriges historia. Så desto viktigare att alla som vill försvara demokratin i morgon går ut och kollar sin vallokal och kanske ett par till. De brukar inte ligga så långt ifrån varandra.

  Utanför kan det stå partiarbetare och dela ut valsedlar för sina partier. Det är OK, men de får inte finnas inne i vallokalen. Inne i lokalen får det i princip inte ens finnas folk med partimärken eller t-shirts eller liknande. Håll utkik efter hotfulla gäng som kan trakassera folk utanför eller intill vallokalen. I Göteborg tog sig ett gäng ungdomar häromdagen in i en förtidsröstningslokal och trakasserade väljare, de gick till och med in bakom skärmarna och kollade vilka valsedlar folk hade. Försök fotografera dem om du kan utan att löpa någon risk för egen del. Ring Polisen.

  In och kolla att valsedlarna ligger i sitt ställ. Valnämnden är skyldiga att se till att det finns partivalsedlar (dvs utan personnamn). De ska ligga i ett stort ställ som har en massa olika fack. I ordning uppifrån och ner ska sedlarna ligga M, C, Fp, Kd, S, V, Mp, Sd och blanka. Sverigedemokraternas partisedlar (utan personnamn) ska alltså ligga i åttonde raden ovanför de blanka. De ska ligga i bredd (från vänster gul, vit, blå). PP och Fi har ingen plats i detta ställ. I ett liknande ställ bredvid ska det finnas plats för partiernas valsedlar med personnamn. Samma ordning som i det första stället, men här ansvarar partierna själva för att lägga ut sedlar. Här kan PP och Fi lägga sina valsedlar.

  Sverigedemokraternas valsedlar ska alltså INTE ligga på ett särskilt bord en bit ifrån de andra partiernas sedlar utan ska exponeras tillsammans med de sju riksdagspartierna. Valsedlar från PP och Fi kan finnas i ett ställ med namnvalsedlar intill.

  Valnämnden i Stockholm har offentligt uppmanat alla röstmottagare att vara vaksamma på att valsedlar kan försvinna eller döljas bakom andra partiers valsedlar.

  Gå in och kolla att valsedlarna finns på plats. Kom ihåg att det bara är partivalsedlarna (de utan personnamn) som valmottagarna ansvarar för. Om sedlar fattas, ta en bild och uppmärksamma valmottagarna på saken. Det ska finnas en ordförande i varje vallokal som är ansvarig för att det går rätt till. Be att får ordförandens namn om man inte ser till att fylla upp med valsedlar. Kolla på SDs hemsida efter telefonnummer du kan ringa om allt inte går rätt till.

  När vallokalen stängt klockan 20.00 (eller strax efter om det är kö) ska rösterna räknas. Du har rätt att närvara i lokalen och titta på räkningen om du vill. De ansvariga bör ställa fram stolar till de som vill övervaka räkningen. Räkna med att det kommer att ta några timmar.

  Om vi inte får några valobservatörer får vi väl observera själva. Ladda kamera- och mobilbatterierna i natt. Vallokalerna har öppet 08.00 till 20.00 i hela landet.

 4. Oj, det blev långt! Ber om ursäkt.

 5. BLU-82 skriver:

  Seger för SD. Jag har satt 500 kr på att SD erhåller över 4 procent på spelbolaget Bettson ! 🙂

 6. Janne skriver:

  Det är oerhört viktigt att vi alla nu hjälps åt att bevaka detta val.
  Inte minst rösträkningen som jag också befarar kommer att i vanlig ordning bluffas och fuskas!
  Dom kommer förmodligen att precis som vid förra valet inkvotera asylturister som rösträknare!
  Så naturligtvis kommer mängder av SD röster att slängas, ingen som helst tvekan om det!
  Men, det som skiljer detta val från det förra är att opinionssiffrorna för SD denna gång är så pass höga så därför kommer det att bli ytterst svårt att stå till svars för ett ev. valresultat där SD bara får 3,9%..
  Denna gång har vi även valobservatörer från andra länder som bevakar att valet genförs på ett riktigt sätt!
  Mitt tips är att SD får 7-8% kanske ännu högre om alla röster räknas!
  Vänligen
  Janne

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: