Sanningen upprör folk…..

En bra artikel i SvD för en gång skull.
”Årets valrörelse har enligt flera bedömare varit mycket lugn – tills för en vecka sedan. Sverigedemokraterna har i slutspurten utsatts för både attacker mot enskilda politiker och störningar av valmöten:
• I går ställde SD in ett besök med valturnén ”Det sverigedemokratiska vardagsrummet” i Norrköping med partisekreteraren Björn Söder och partiets internationella sekreterare Kent Ekeroth, enligt SD av säkerhetsskäl.
• I tisdags ställdes valturnén in i Uddevalla med samma motivering.
• I måndags kunde valturnén inte genomföras i Göteborg. Polisen använde pepparsprej mot några av de 500 motdemonstranter som samlats.
• I måndags polisanmälde en SD-kandidat i Malmö att någon sprejat ett hakkors på hennes dörr.
• I fredags överfölls enligt en polisanmälan en SD-kandidat i Malmö i sitt hem och misshandlades och fick ett hakkors ristat i pannan med kniv.
• I fredags sattes kravallpoliser in vid ett SD-möte i Malmö där ägg och bengaliska eldar kastades av några av de 500 motdemonstranterna.
SD planerar att avsluta sin valturné på Sergels torg i Stockholm i dag. På Facebook sprids ett upprop om att överrösta mötet med vuvuzelor.
Stockholmspolisen har sedan i april en speciell valkommendering med både uniforms- och civilklädda poliser som sköter bevakningen av valrörelsen i samarbete med Säpo. Styrkan har utökats successivt, SD behöver ofta betydligt mer bevakning än övriga partier. Valturnén ”Det Sverigedemokratiska vardagsrummet” innehåller hårda attacker mot islam.
I vissa lägen drar de till sig uppmärksamhet. Det gäller för oss att bedöma vilka frågor som ska avhandlas på mötet, om det är sådant som upprör, säger Kjell Lindgren, presstalesman vid Stockholmspolisen.
SD:s partiledare Jimmie Åkesson hävdar att de etablerade partierna och massmedierna är medskyldiga till den senaste veckans händelser.
-Vi hade sluppit det här om det politiska etablissemanget inte smutskastat oss och avhumaniserat oss under en lång tid. Det sänder signaler till de här grupperna att de har deras medgivande, säger han.
När SvD lyssnade på valturnén ”Det sverigedemokratiska vardagsrummet” i Jönköping i förra veckan sade Kent Ekeroth bland annat:
-Kvinnans ställning är extremt tydlig i islam. Det står svart på vitt att en man har rätt att misshandla sin fru om hon misshagar honom. Detta är vad islam föreskriver.
Ett annat uttalande under mötet löd:
-Jesus mördade inte folk, jämför det med Muhammed, han halshögg 600 krigsfångar på en enda dag och gifte sig med en 6-årig flicka som han hade sex med när hon var 9 år. Det är långt från Jesus exempel.”
varjager

2 Responses to Sanningen upprör folk…..

  1. Nuder skriver:

    Anders Wallner om Sverigedemokraterna och medierna

    Självklart ska Sverige anpassas efter muslimer

    Vi kan inte ha ett svenskt samhälle där offentlig verksamhet är anpassad efter att alla har svenska som modersmål, är medlemmar i Svenska Kyrkan, firar de kristna högtiderna och äter fläskkött vid varje måltid.

    http://www.newsmill.se/artikel/2009/10/28/sjalvklart-ska-sverige-anpassas-efter-muslimer

  2. […] Sanningen upprör folk….. […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: