Expressen låter experter såga SD program.

Jag är imponerad. Detta är sågningar enligt Expressen. Sedan visste inte jag att Kristina Lugn var expert.(Möjligtvis på lugnande medel?) Men som sagt läs vilka Experterna är och vad de säger. Jerzy Snickesnacki..Expressen har verklig skrapat botten av tunnan för att försöka påverka folk…

”SD:S PÅSTÅENDE: Ett stopp för islamiseringen av det svenska samhället.
Expertens kommentar
– Man kan mena många olika saker med detta – men om man menar att det blir fler troende så är det fel. Det minskar nämligen för varje generation. Jan Hjärpe,professor emeritusi islamologi.

SD:S PÅSTÅENDE: En avveckling av den militära insatsen i Afghanistan.
Expertens kommentar
– Det vore kanske inte så klokt. De måste förstå varför vi är i Afghanistan. Det är för att visa solidaritet med andra länder som är där. Det svenska försvaret bygger på att vi inte försvarar landet ensamma utan tillsammans med andra. Därför vi är tvungna att ställa upp för andra länder på samma vis som vi väntar oss att de ska ställa upp för oss. Det är inte bara dumt förslag, utan det är olämpligt. Berndt Brehmer, Stf chef för den militärvetenskapliga institutionen, gästprofessor i krigsvetenskap vid försvarshögskolan. (Rödgröna vill ut ur Afghanistan med.)

SD:S PÅSTÅENDE: En sänkning av straffmyndighetsåldern till tolv år.
Expertens kommentar
Det finns en omfattande forskning som visar att när samhället alltför tidigt ingriper med rättsliga åtgärder mot unga så leder det till en ökad brottslighet. Jerzy Sarnecki,professor i kriminologi vidStockholms universitet.

SD:S PÅSTÅENDE: Ett avvecklande av skattefinansierat stöd till kulturyttringar vars primära syfte är att chockera, uppröra och provocera. Expertens kommentar
– Det är en väldigt korkad formulering. Jag tycker att det mest chockerande, provocerande och upprörande är deras formulering. Hur kan politiskt medvetna människor formulera sig så okunnigt om någonting. Kristina Lugn, poet och ledamot vid Svenska Akademien. (Nämn något hon gjort som är bra?)

SD:S PÅSTÅENDE:  Ett upprustat försvar och en återinförd värnplikt.
Expertens kommentar
Det finns inget som motiverar en allmän värnplikt längre. Det viktigaste skälet till att man inte vill ha en allmän värnplikt är att man vill ha styrkor som man kan skicka utomlands. Värnplikten behövs inte längre. Berndt Brehmer, Stf chef för den militärvetenskapliga institutionen, Gästprofessor i krigsvetenskap vid försvarshögskolan.

Expertens kommentar – Värnplikten är kvar och har inte avskaffats utan den ligger på is. Men från och med första juli i år är det ingen som kommer att bli inkallad på det sättet som man gjorde förr. I händelse av att värnplikten behövs igen är det bara att dra i gång det maskineriet. Mike Winnerstig, forskare och säkerhetsanalytikervid Totalförsvarets forskningsinstitut, FOI.

SD:S PÅSTÅENDE: En kvinnofridsmiljard för ökad trygghet och aktiva insatser mot kvinnovåldet.
Expertens kommentar
Det är väldigt okontroversiellt. Jag tror att alla partier har den inriktning på sin politik. Agneta Blom, statsvetare och forskare vid Örebro universitet. (Så bara för att SD sågas så hyllas de andra?)

SD:S PÅSTÅENDE: Ett införande av verkliga livstidsstraff, utan möjlighet till tidsbestämning eller benådning, för de värsta brottslingarna.
Expertens kommentar
– Livstid rör huvudsakligen mord. Vetenskapliga data visar att 80-90 procent av de som dömts för mord de senaste 20 åren är psykiskt sjuka eller psykiskt störda. De som är så sjuka ska ha vård. Det är ur ett hämndperspektiv man vill spärra in dem på livstid stället för att ge dem vård eller hjälp. Men man kan inte straffa bort farlighet. Mikael Rying,kriminolog vid Mittuniversitetet.

SD:S PÅSTÅENDE: Ett offentligt register över dömda pedofiler och flerfaldigt dömda våldtäktsmän.
Expertens kommentar
– Det kan låta bestickande vid första påseende, men det är verklighetsfrämmande. Det blir ett återförande till den gamla skampålen, men efter att man är dömd och har avtjänat sitt straff. Det finns ett äkta behov av att skydda barn från pedofiler om de är farliga, men förslaget är inte förenligt med det moderna rättssamhället. Sven-Erik Alhem, tidigare överåklagare.”

2 Responses to Expressen låter experter såga SD program.

  1. Göran Andersson skriver:

    Sänkning av straffmyndighetsålder från 15 till 12 år.

    Ökad krimminalitet. Ska det behövas en professor i kriminologi för att förstå detta? Brottsligheten ökar väl inte för det ! Om straffmyndighetsåldern höjs till 30 år så minskar kriminaliteten, medan brottsligheten fortfarande är densamma. Man behhöver ingen som helst professur för att förstå detta.

    ….professor.

  2. […] Expressen låter experter såga SD program. […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: