Ännu en kommunist på Sveriges Radio leder partiledarutfrågningar

Att Sveriges Radio vimlar av kommunister känner vi till.
Men visste ni att Stina Wollter, dotter till den revolutionäre kommunisten Sven Wollter, fått i uppdrag att leda utfrågningen av partiledarna i P4:s Karlavagnen ?!
Vid sin sida har hon den politiske reportern Mats Eriksson. Det blir således 2 politrucker.

Stina Wollter är aktiv i pappans bolag OberonSon AB och VEKÅ Seldahl AB.
Hon sitter i styrelsen och är anställd i pappans bolag.

Pappan Sven Wollter var affischnamn för KFML(R)/Kommunistiska Partiet i valet 2006. Andra kända kulturvänsternissar i partiet är bl.a Claes Malmberg, Lasse Brandeby, Ola Magnell, Totta Näslund, Fred Åkerström, Peter Birro, Jan Myrdal (Se listan på kända personer med anknytning till partiet).

Partiet (som bytt namn ett antal gånger) förespråkar samhällsomstörtning med våld (om så erfordras).
Det handlar inte om ett antal förvirrade ungdomar utan om medelålders/äldre välbeställda gentlemen som lever gott på skattefinansierad kulturverksamhet.

Partiets tidning ”Proletären är givetvis skattefinansierad som alla andra  ”kulturtidningar” på vänsterkanten.
Partiets drömmar om revolution har inte infriats, men partiets politiska inflytande är ändå betydande då deras medlemmar och sympatisörer finns på alla nivåer i media- och kultursverige.


Oberons styrelse myser i SVT-soffan

Det är ingen tillfällighet att deras barn och meningsfränder får framträdande positioner inom (skattefinansierad) media och kultur.
Det är heller ingen tillfällighet att de nästan alltid lyckas få presstöd och kulturstöd för sina verksamheter och kamrater.
Ingen Kulturminister har hittills rått på denna stat i staten.

Kommentarer från detta inlägg har inarbetats i ett nytt inlägg (Länk).

//Elfyma+

Annons

31 Responses to Ännu en kommunist på Sveriges Radio leder partiledarutfrågningar

 1. TARZAN skriver:

  Stina Wollter är mycket mänsklig, hon är bra i Karlavagnen.
  Sven Wollter är en skitstövel som är kommunist men uppför sig ibland som en borgarbracka

  • elfyma+ skriver:

   Har inte lyssnat på henne. Men hon hade nog inte fått jobbet om hennes pappa varit en ledande figur i ett aktivt nazistiskt parti.

 2. […] Ännu en kommunist på Sveriges Radio leder partiledarutfrågningar […]

 3. […] Ännu en kommunist på Sveriges Radio leder partiledarutfrågningar […]

 4. […] Mattias Gardells ohederliga retorik. ”Skamligt av SVT att släppa fram kommunister” Ännu en kommunist på Sveriges Radio leder partiledarutfrågningar Kommunism jämställs med nazism- […]

 5. Stina Wollter skriver:

  Hej jätteläskiga människa som jag inte känner. Jag hoppas att du skojjar i din text ovan. eller är du så opåläst? Jag heter Stina Wollter och jag är 47 år gammal. Jag är en vuxen individ som försörjer mig som konstnär, illustratör och radiopratare. Vad vet du om min politiska tillhörighet? Tror du att man ärver sina föräldrars åsikter? Lyssnade du på samtalsväkteriet i valtiderna? Tror du att jag får jobb på grund av mitt efternamn och inte på grund av min kompetens? Tror du att SR har råd med det? Jag är inte med i bolaget Oberon & son, däremot avlönad genom det i de uppdrag som måste faktureras. Vad har mina inkomster att göra med min livsstil? Vad har du med den att göra? (Obs: Sveriges radio anställer längre folk i stort sett och kräver att man säljer sina tjänster genom bolag)
  Vilken tur att de allra flesta tar reda på fakta och verklighetsförankring innan de kräks ut fantasikräklor. Vilken tur att de flesta människorna arbetar mot samförstånd, en bättre värld och förändring oavsett partifärg; för en bättre varmare mänskligare tillvaro. Vilken tur att sådana som du krälar runt på skuggiga bakgårdar bland skruvade hallucinationer och vanföreställningar om kommunistkonspirationer.

  • elfyma+ skriver:

   Stina W:
   Nej jag tror inte på arvssynden, till skillnad från de journalister och författare som anser att kungen och drottningen är ansvariga för sina föräldrars nazistiska sympatier/kopplingar, trots att barnen inte ens var födda under nazitiden.
   Om Silvias far levt idag,varit medlem i nazistpartiet och Silvia haft kopplingar till faderns partistödda företag hade även Silvia (i likhet med dig Stina) hängts ut på bloggen.

   Jag jämställer kommunister med nazister.
   https://varjager.wordpress.com/2009/12/14/den-goda-kommunismen/

   Respekterar dem som i likhet med Ingvar Kamprad, tar avstånd från sin ungdoms eller sina föräldrars antidemokratiska villfarelser, i stället för att surfa med så länge den egna karriären gynnas.
   Om din far varit medlem i nazistpartiet hade du inte ens fått städa toalettarna på Sveriges Radio.
   Och Journalistförbundet hade uteslutit dig om du råkat säga något positivt om ett visst demokratiskt parti i Riksdagen.
   HAR JAG FEL ?

   Den politiska konformismen i media, på kultursidor och inom teatervärlden undergräver demokratin.

   ”Diktatur är det högsta stadiet av konformism”, skriver den respekterade ledarskribenten Lena Andersson i DN.
   http://www.dn.se/ledare/kolumner/demokratin-som-mentalitet

   Eller läs journalisten ”Julia Caesars” vassa inlägg om behovet av ”Isbrytare” i svenska media
   http://snaphanen.dk/2012/01/07/sondagskronika-isbrytarna/#more-111687

   PS: Har inget emot dig på ett mänskligt plan -tvärtom.
   Inlägget är ett principiellt resonemang med kända personer som åskådningsexempel.DS

 6. BLU-82 skriver:

  Stina är arg..

  • varjager skriver:

   Svara då Stina om du fått jobbet om din pappa hade varit aktiv i NRP. Konstnär? Karlavagnen? Mänsklig tillvaro. Varför tar du inte upp baksidorna då om den mänskliga tillvaron som massinvandringen skapat?

   • ann allan skriver:

    Stina Wollter är en högt respekterad konstnär och radiopratare. Hon har en stor integritet, ett stort hjärta, hon är en ytterligt skicklig konstnär och tillika en rolig och härlig tjej. Hennes sociala kompetens är häpnadsväckande. Hennes tankeförmåga likaså. Intelligensen står som spön i backen inom denna kvinna. Att nämna hennes namn inom ramen för dessa elaka, ogenomtänkta och illvlliga ramar är inget annat än förtal. Och framförallt dumhet och dårskap.
    Se till att ha på fötterna vid nästa utgjutelse över tänkande, kreativa, intelligenta, kärleksfulla människor.
    Det fullkomligt kryllar av oliktänkande människor kring hennes person. Hon räds aldrig de svåra frågorna. Hon samtalar med människor på ett mänskligt plan. Hon är respekterad av såväl vänster som höger. Hon är respekterad som den fina människa hon är.
    Jag är själv inte vänster. Men jag är en stor beundrare av hennes person. Och av hennes intellekt, hennes värme, hennes kreativitet, hennes lyhördhet, hennes kunskap och hennes enorma begåvningsresurs.
    ”varjager” ; du är en människa på fel plats. Jag hyser inte respekt för det du skriver. En sån som du bör förflytta dig till en annan platå. Lära dig ett o annat, få ett vidare perspektiv. Plugga på lite. Känna av läget. Gärna studera andra sajter än de du valt att söka dig till.
    Den som söker, han finner det han söker. Den som lever med ett öppet sinne finner det han inte förväntade sig.
    Se till att skaffa dig ett öppet sinne. För det saknar du definitivt i dagsläget..
    Ann Allan

 7. Tarzan skriver:

  Ännu ett bevis för att den här bloggen gör nytta

 8. Stina Wollter skriver:

  Jag kan inte svara på om jag fått jobbet om min far varit medlem i NRP. Den frågan får man skicka vidare till SR-ledning. Jag hade varit en annan människa om han varit det. En intressant tanke. Likafullt: Jag har präglats mer av mina föräldrars skilsmässa, deras kulturengagemang, mina flyttar och erfarenheter i skolan och mina syskons och andra älskades dödsfall än av mina föräldrars politiska tillhörighet. Mina morföräldrar var nazister. Vad gör det mig till? Nazist? Jag har väl för tusan mina egna förtjänster och åskådningar som är bara mina. Och jag blir bedömd, anlitad och bemött utifrån den jag är och det jag presterat. Tack och lov inte för vad mina släktingar är. Då skulle livet vara bra tungt. Vilket det emellanåt kan vara ändå.

 9. Stina Wollter skriver:

  Avslutningsvis: jag fick inte ett enda kritiskt ord från min uppdragsgivare SR efter partiledarutfrågningen. Deras krav på neutralitet var och är tydligt uttalade. Det var ett mycket spännande uppdrag och jag lärde mig mycket.
  Jimmy Åkesson och Gudrun Shylman bad jag om att få bjuda in också- men det fick jag inte. Det tycker jag personligen hade gjort vår utfrågning ännu mer fördjupande.
  Mitt privatliv är mitt. Mina tankar om vad ett värdigt liv är och vad det bör innehålla kan jag tala offentligt om men jag frontar inte min egen politiska tillhörighet.

  • elfyma+ skriver:

   Ingen har lagt sig i ditt privatliv. Ditt engagemang i din fars bolag och ditt arbete som journalist och programledare är dock ingen privat angelägenhet. Även journalister och deras lojaliteter ska självfallet kunna granskas, i synnerhet om de arbetar åt Public Service.

   Noterar att SR gillade ditt arbete -tills du överskred gränsen genom att bjuda in Jimmie Åkesson till programmet. Men du backade och fick behålla jobbet.
   Nyhetsankaret Elisabet Höglund på SVT hade inte samma tur- hon fick sparken när hon inte ville tumma på sin journalistiska heder.

   Det är bara journalisterna Lena Andersson och Johan Hakelius som idag vågar ifrågasätta dagordningen. Andra (Julia Caesar) skriver under pseudenym för att inte drabbas av yrkesförbud.

   Det bekräftar min tes att media är genomsyrad av skadlig konformism som kväver verklig demokrati och yttrandefrihet.

   Vad värre är att Journalistförbundet försvarar denna konformism.
   Partiledarutfrågningarna i finska media är ett under av objektivitet och öppenhet jämfört med Sverige.

 10. helena Lindvall skriver:

  Jag anser att du angripit fel person från början i ditt uttalande. Har jag förstått det hela rätt så är du kritisk mot journalistförbundets agerande och även SR ställningstagande och vilka som fick plats i SR s partiledar utfrågning.
  Nu har Stina gjort väldigt klar att hennes politiskantillhörighet inte påverkar något i detta sammanhang samt att hon öppet bjudit in företrädare från samtliga partier. Dessutom vpre det oprofsigt av henne att låta sin politiska övertygelse spela in i detta sammanhan. Att sedan SR valde att utesluta vissa av dessa kan orimligtvis Stina klandras för. Att antyda att hon bör stå på sig och därmed riskera jobbet är fånigt. Du har ingen insikt i helheten.
  Ditt sätt att vräka ur sig i början av denna dikussion är inget annat än ett ogrundat påhopp och nu tänker inte jag ägna mer energi på detta så vida du inte envisas med att fortsätta krångla med dina åsikter som endast tyder på dålig insikt.
  Slutligen säger jag till DIG att det enda rimliga nu är att DU ber Stina Wolter om ursäkt för ditt övertramp. BAST!!!
  (notera att jag INTE gömmer mig bakom ett alias utan tydligt står för min åsikt i detta)

 11. elfyma+ skriver:

  #ann allan och helena Lindvall

  Inlägget bygger på spårbara fakta med länkar till källor.
  Vad är det som inte stämmer ?

  Stina Wollter må vara hur trevlig som helst, men det är inte relevant i kontexten (sammanhanget).

  Relevant är att hon arbetar åt Public Service samtidigt som hon sitter i styrelsen för 2 bolag ägda av revolutionären/kommunisten Sven Wollter. Se länkar till ALLA BOLAG i inlägget. Stina är dessutom (enl. egen uppgift) anställd/får sin lön från pappans bolag.

  Man kan då inte påstå att hon är oberoende eller saknar intressen och kopplingar till pappans bolag.
  Inget hindrar henne att klippa av navelsträngen och starta ett eget oberoende bolag om verksamheten så kräver.

  Vem som är mest påläst eller korkad av oss får läsarna avgöra.
  Fakta ska med fakta bemötas -inte med invektiv.

 12. varjager skriver:

  ann allan, vem är det som har ett öppet sinne du? Enbart för att du försvarar en vän? Där vi lägger fram fakta lägger du fram känslor. Så vem skall studera lite mer? Jag lever i verkligheten, som du verkar ha missat helt.

  • ann allan skriver:

   Det går inte att bemöta sådana som er med annat än att beskriva henne som den hon är. Eftersom fakta inte biter på er. Ni har redan allt klart för er. Liksom. Det är det som är så otäckt. Hon är fullständigt opolitisk i sina radiosändningar. O en begåvad tjej. O hon är inte kommunist som sin far. Thats it.

 13. […] Stina Wollter fick under valrörelsen 2010 leda utfrågningen av partiledarna i P4:s Karlavagnen. Jag ifrågasatte då det lämpliga att en person med kända kopplingar till extremvänstern fick leda partiledarutfrågningen. Med extremvänstern avsågs den kände revolutionären/kommunisten Sven Wollter.(Läs mer). […]

 14. […] Stina Wollter fick under valrörelsen 2010 leda utfrågningen av partiledarna i P4:s Karlavagnen. Jag ifrågasatte då det lämpliga att en person med kända kopplingar till extremvänstern fick leda partiledarutfrågningen. Med extremvänstern avsågs den kände revolutionären/kommunisten Sven Wollter.(Läs mer). […]

 15. elfyma+ skriver:

  Har skrivit ett nytt inlägg grundat på Era kommentarer.
  Fortsätt gärna kommentera i anslutning till det nya inlägget.
  https://varjager.wordpress.com/2012/01/09/partiledarutfragaren-stina-wollter-fornekar-kopplingar-till-extremvanstern/

 16. Stina Wollter skriver:

  Detta är ju sinnessjukt. Är du helt galen?Man kan inte vara kulturarbetare utan att ha ett bolag idag. Vad I HELVETE har det med politik att göra??????????????????????? Och var var var finns mitt samröre med ”extremvänstern” dokumenterat? I MITT FÖDSELBEVIS?Detta ÄR sinnessjukt. Nej, jag måste glömma att detta finns. Min hjärna vill inte förstå det jag läser ovan. Jag vill kräkas. Jag skall aldrig mer googla på mitt namn. Jag vill aldrig mer hamna på sidor som dessa. Dessa unkna sopstationer ska få stinka och tigas ihjäl. Jag förstår plötsligt PÅ DJUPET varför min far(&hela familjen) levde med polisbeskydd i två år. Kanske var det den anonyme bloggaren som stod för hoten? Förresten: Hälsa din polare i Oslo, ni har säkert gemensamt nätverk! Ha ett fortsatt paranoid-liv. Jag och muslimerna och alla flator och transor och mörkhyade, hela Wollterklanen och queeerbarnen på Genusdagisen ska naturligtvis ta över Public Service och regeringen … i MORGON! Mohahhahhahhahaahahhahahaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!

  • elfyma+ skriver:

   Du kan när som helst starta ett eget fristående bolag- om du vill klippa av navelsträngen till kommunistpappan.
   Är det inte dags att stå på egna ben när man fyllt 47år ?
   Själv har jag stått på egna ben sedan 15-års ålder, och har (bl.a) startat ett exporterande teknikföretag.
   Det skäms jag inte för.

 17. helena Lindvall skriver:

  Och jag delar Stinas åsikter helt.
  Sedan kan jag inte förstå (eller jag anar nog!!!) varför mina senaste svar på dina komentarer inte finns med???
  Kände du att det blev jobbigt att bli knäppt på näsan?
  Feg tycker jag du är plus att du kastar ur dig påståenden till höger och höger om saker som inte vet betydelsen av. ”stå på egna ben” vad exakt menar du med det? ”klippa av navelsträngen” vad innebär det för dig?
  Sedan tycker jag så här, ut i ljuset med dig du annonyma person…visa ditt riktiga namn åtminstonde. Annars bevisar det bara vilken feg ynkrygg DU är…..

  • elfyma+ skriver:

   #Helena.:
   Invektiv och förolämpningar accepteras inte som debattform på denna blogg.
   Om du mår illa och behöver vomera så får du söka dig någon annanstans.
   Adjö !

  • Visslare skriver:

   Plötsligt inser jag vad som pågår både i den censurerade och ocensurerade debatten. Fakta och statistik skall fasas ut och känslor och tyckande uppvärderas. Inser också varför journalister alltid frågar vad människor känner inför ditten och datten, det är naturligtvis ett led i denna kampanj.
   Fakta: Stina Wollter har ett administrativt samarbete med sin far, kommunisten Sven Wollter.
   Känsla: Stina Wollter är en hyvens tjej, en toppenkvinna på alla sätt.
   Fakta: mediavänstern får byxorna nerdragna.
   Känsla: dra inte i våra byxor.

 18. […] Hade tänkt lägga inlägget om Stina Wollters kopplingar till extremvänstern till handlingarna och skriva om något annat i stället (Läs mer). […]

 19. […] jag ifrågasätta det lämpliga i att Stina Wollter, med kända kopplingar till kommunismen, ledde partiledarutfrågningarna i Sveriges Radio inför valet 2010 blev det ett dj*vla liv. Stina förnekade alla kopplingar till […]

 20. […] Relaterat från valrörelsen 2010: Ännu en kommunist på SR leder partiledarutfrågningar […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: