Socialdemokratisk politiker skakar om Tyskland

I Tyskland har en tung Socialdemokratisk politiker uttalat sig om massinvandringen.

”Sarrazin är en tung socialdemokratisk politiker som dessutom sitter i den tyska riksbankens styrelse. I går samlades riksbanksledningen och ställde författaren till svars för hans uttalanden som just nu dominerar tyska medier.

Enligt Thilo Sarrazin har Tyskland blivit ett snäpp dummare. Författarens tes är att invandrare från Turkiet och Mellanöstern har medfött lägre intelligens. Eftersom de föder fler barn än tyskarna fördummas landet, menar Sarrazin.
Turerna kring Thilo Sarrazin och hans bok har blivit en följetong i nyhetssändningar och på löpsedlar.

Socialdemokraterna försöker nu utesluta honom från partiet. Förbundskansler Angela Merkel kallar hans utsagor för fullständigt oacceptabla. Finansminister Wolfgang Schäuble beskriver det som oansvarigt nonsens och båda menar att Sarrazin bör avlägsnas från ledningen i den djupt respekterade tyska riksbanken.Men efter bankstyrelsens möte i går lämnades inget besked. Det ska komma tidigast under torsdagen.

Kanske drar det ut på tiden eftersom ingen riktigt vet hur man gör sig av med en styrelseledamot. Inte någon gång i bankens 50-åriga historia har något liknande hänt.
Thilo Sarrazin själv räknar med vara kvar och åberopar yttrandefriheten.
– Om jag fick en dödlig hjärtinfarkt… ja, då måste jag avgå ur riksbanksledningen, sa Thilo Sarrazin när boken presenterades på en fullsatt presskonferens.
All uppmärksamhet har redan garanterat hans bok en plats på bästsäljarlistorna.”

Men vad SR inte rapporterar om är den hårda nöten som  mannen säger.

”In his Welt interview, Mr Sarrazin said that ”Muslim immigrants don’t integrate as well as other immigrant groups across Europe. The reasons for this are apparently not based on their ethnicity, but are rooted in the culture of Islam”.”

Varjager

6 Responses to Socialdemokratisk politiker skakar om Tyskland

 1. TARZAN skriver:

  Väst världen har ingen nytta av ISLAM dom tillför inte oss något annat än problem – ett samhälle med många muslimer kan aldrig utvecklas

 2. Stefan D skriver:

  Vi får ju balkongknuffar,våld(täkter) och snart böneutrop från alla dessa idiotbyggnader som vi har tillåtits byggas i vårat land.

 3. Göran skriver:

  Ännu en som vågar ta bladet från mun för att beskriva den bisarra verklighet vi europeer nu tvingas leva med varje dag.

  Det fanns också en artikel, i den danska polisens facktidning, med urförlig beskrivning på ett mentalt stört beteende hos en viss namngiven flyktinggrupp. En grupp som ställt till mycket trassel i förorterna.

 4. Bengt Lundström skriver:

  Kloka och dumma individer finner man hos alla folkslag sedan Hedenhös. Men islam och inavel ÄR fördummande, och inte blir det mycket gjort heller (utom ungar)om man skall bedja 5 ggr. om dagen. Men, vi behöver bara blicka tillbaka i vår egen historia för att se hur det var då religionen ”skänkte” de fattiga tröst och de besuttna med jordar och penningpåse styrde folk. ”Penningpåsen” styr oss fortfarande, men till all lycka har folk numera skolutbildning att tillgå och dessutom tillgång till Internet!

 5. Naivtive skriver:

  Ursäkta om jag tjatar om professorerna Lynn & Vahanens bok ”IQ and wealth of the nations”

  Med vanlig enkel matematik kan vi konstatera att faktorerna:

  Tyskland genomsnittligt IQ = 102

  Turkiet = IQ 90, Irak = 87, Marocko = 85, Iran = 84, Sudan =72, Nigeria =67, Etiopien = 63…..

  Kan någon påstå att det är sannolikt att individer som invandrar från dessa länder kommer att höja Tysklands genomsnittliga IQ? Är det någon som tror att något av de nämnda länderna i den andra gruppen har större BNP per capita än Tyskland eller större välfärd? Kan detta faktum ha någon med deras IQ att göra? Islam har mindre med detta att göra men förbättrar ingenting då islam inte direkt stimulerar folk till arbete och innovationer då Allah redan har skapat världen perfekt för en massa år sen. Att ekvationen inte går ihop kan förklaras med ovan nämnda problem.

  Om vi vågar ta debatten om olika folks IQ och konsekvenserna med en stor invandring av dessa lägre begåvningar kan vi inse problemen och göra någonting åt dessa.

  Vi fick för ett par dagar sen reda på att våra högskolestuderande presterar sämre nu än för några år sen. Allt färre klarar av högstadiet mm mm.

  Ett annat problem i samma härva är att de normalbegåvade eleverna ofta blir störda i klasser med invandrare vilka uppenbarligen vill dölja sin oförmåga att följa med i lektionen med att störa densamma och på så vis få respekt på annat sätt.

  Men vi måste VÅGA ta debatten om konsekvenserna för vår välfärd och förmåga att kunna hävda oss på exportmarknaden om vi fördummar befolkningen på det sätt som vi gör.

  På vilket sätt skall vi hitta sysselsättning till individer som inte platsar i konkurrensen när snart nog gatsopare behöver högskoleexamen. Hur många har sett ex vis Somalier upprätthålla en tjänst på den privata marknaden? Vi borde kunna ställa samma fråga om MENA folk i allmänhet men visst finns det privata anställningar för en del men det är inte lätt att hitta dessa utan allmänna subventioner.

  Vi har ett problem som få vill debattera kring och Sarrazin har slagit huvudet på spiken… äntligen vill jag säga.

 6. Svein A skriver:

  Riktig analys i denna artikel, ingen tar upp problemet som existerar med islam, kulturskillnaden och problemen med integration.

  Istället delas det ut rasistkortet och nazistkortet som av herr Wolfgang;
  http://www.aftonbladet.se/nyheter/analys/wolfganghansson/article7721829.ab

  Skriva kan han, men analysera är inte hans starka sida.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: