En bussfärd i ”nya Sverige”.

Bloggen fick ett mail skickat. Jag ber läsarna läsa igenom hela berättelsen och fundera på det. Personen i fråga har lovat att återkomma med Väst trafiks svar.

Denna historia skall handla om en helt vanlig bussfärd i det rasistiska land som en gång var Sverige.
Jag är en Svensk man som tar mig fram via buss i staden Göteborg, ett fördsätt som passar mig bra.
Mina biljetter betalar jag via sms, en enkel kod som man skickar för att sekunderna efter få en sms-biljett, ett enkelt sätt för mig.
Ibland kan koden dock vara fördröjd och man måste vänta nån minut eller mer, har riktiga skräckexempel vilka har lett till dubbla kostnader, men det är en annan historia.
Jag må även säga att jag inte går klädd som någon uteliggare eller lodis, utan har hela, rena och ganska moderiktiga kläder i ej alltför billig prisklass och min mobiltelefon är av nån senare modell.
Nåväl! Här börjar historien.

Jag hade slutat mitt arbete och inväntade buss 17 vid min hållplats och precis då jag skickat mitt sms så kommer till min glädje buss 145 som också går hem till mig.
Framdörrarna öppnas och jag stiger på, varpå den gråhåriga chauffören med invandrarbakgrund lägger handen på den apparat där månadskorten registreras och säger ”Här betalar vi, skall du åka gratis så får du vänta på buss 17?”
Förvånad svarar jag att ”Jag betalar via sms och biljetten FRÅN ER har inte kommit än?”
”Den skall vara i mobilen innan påstigning” säger den otrevliga invandrarmannen.
”Jag vet, men det är inte mitt fel att den ej kommit än?” svarar jag och håller fram mobilen så att han ser att jag ej rör några knappar vilket jag även poängterar.
Då kommer sms:et och som sig bör i all busstrafik så visar jag mitt färdbevis med ett leende.
Chauffören vinkar bara bak mig surt, utan att se på biljetten, så jag går och sätter mig som den goda medborgare jag är för att inte ställa till med nån scen.
I bussen sitter tre andra personer av invandrarbakgrund som inte bryr sig nämnvärt, vilket jag inte heller förväntade mig.
Några hållplatser bort öppnar han mitt-dörrarna, trots att ingen skall av och släpper på en sliten invandrarkvinna som jag är säker på nu får åka gratis och genom framdörrarna går det på en invandrarkvinna med sin son i 4-5 års åldern, utan att visa nån typ av färdbevis?
Jag satt och funderade innan det var dax att gå av och sen fick Västtrafik smaka på denna historian och därifrån väntar jag nu på ett svar, vilket skall bli spännande.
Jag har tidpunkterna sparade i min mobil och denna fantastiska ”Nysvensk” skall vara glad att jag inte hade dåligt temperament, för nästa gång kanske han spyr galla över en Svensk medborgare som inte är så trött som jag var idag efter min arbetsdag?
Är inte detta ett fall av den omvända rasism som inte existerar i vårt avlånga land så säg?

En tanke bara!!
Om jag hade blivit mer arg istället för så förvånad som jag ändå blev och bjudit honom på en omgång, hade då inte mitt brott rubricerats som oprovocerat invandrarfientlig misshandel?
Och jag vågar slå vad om att de fantastiska kulturella ”nysvenskarna” bak i bussen hade ställt sig på hans sida.
Vi alla vet att olika grupperingar inom invandrarna skiljer på raser och folkgrupper mer än några andra och inte har mycket till övers för varann.
MEN! Då man kan ge sig på en Svensk medborgare, vars släkt i århundraden byggt upp detta land förvandlas plötsligt deras hat gentemot varann till en gemenskap?

Min historia var endast ett axplock av allt som sker där ute i vårt land Sverige.
Svenska folket, stå på er!!
M.v.h. En Svensk bussresenär

3 Responses to En bussfärd i ”nya Sverige”.

 1. Marita skriver:

  Detta förvånar mig inte ett dugg!

  Våra kulturer kan ALDRIG mötas.

 2. Göran Andersson skriver:

  Nu förstår jag bättre varför ”Muhammed” ska ha jobbet.

 3. Göran skriver:

  Sådana incidenter som den det skrivs om här ovan finns i överflöd och är ett rejält problem som växer, men det förbjuder skräckväldet att tala om.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: