Åkesson och Schyman debatterar i Agenda

Uppdaterad 25/8-10

Ikväll (månd) kl. 21.15 ska Jimmie Åkesson få debattera mot Gudrun Schyman i Agenda.

Ämnet som de får ”debattera” om är jämlikhet och feminism, vilket ”råkar” vara Fi:s enda profilfråga.

Debatten ”kommenteras” av fd folkpartiledaren (fd årets kvinna) Bengt Westerberg och Nisha Besara, chefredaktör för marxistblaskan Dagens Arena.

Gissar att inget annat parti ville debattera mot JÅ, och att Schyman ställde upp om hon fick saluföra sin egen profilfråga.

SD:s profilfrågor får givetvis inte beröras.
Varför JÅ ställer upp på detta spektakel får vi kanske veta ikväll, om Jimmie får en syl i vädret.

Efter debatten:
SVT-Play eller YouTube. Jimmie Åkesson ansåg att invandrare från vissa länder är överrepresenterade i våldtäktsstatistiken, vilket SD kommer att redovisa nu på onsdag..
Gudrun Schyman ville inte lyssna på det örat utan försökte, tillsammans med programledaren, lägga allt ansvar på svenska män som ”i kraft av sin patriarkala syn på kvinnor” utför våldtäkterna. Programledaren Karin Hubinette påstår att 99,8% av våldtäkterna utförs av ”svenska män” utan att ange någon källa (Källa:Gudrun Schyman ?). (SVT:s referat)

Anm. Uppgiften kan stämma om alla som uppehåller sig i Sverige omdefinieras som ”svenskar”. Resterande 0,2% torde då vara kvinnor som våldtar kvinnor/män ?
Så varje gång en ”nysvensk” överfaller och våldtar en svensk kvinna så är det vi svenska män som ska ta på oss skulden kollektivt enl. Schyman och Karin Hubinette !?

25/8-10: ”Dags att tala klarspråk om våldtäkterna” (SD:s granskning)

I Norge redovisas verkligheten på gatorna utan kollektiv skuldbeläggning av etniska norrmän.

När Schyman målat in sig i våldtäktsfrågan, ville hon i stället diskutera ”kvinnors lönediskriminering” på arbetsmarknaden. Även här ville hon betrakta män och kvinnor som kollektiv utan individuella variationer. Men hur förhåller det sig i verkligheten ?

Maud Olofsson (kvinna) tjänar mest inom Regeringen
Mona Sahlin (kvinna) tjänar mest inom oppositionen.
Angeles Bermudez-Svanqvist (kvinna) högst betald verkschef
Carin Götblad (kvinna) högst betald polischef.
Wanja Lundby Wedin (kvinna) högst betald fackpamp.
(Finns många fler exempel).

Schyman kräver ”genusutbildning” från förskolan (så att även män blir kvinnor ?).
Eller vill hon att pojkarna uppfostras till ”dansande pojkar” i kvinnokläder så som de gör i Afghanistan ?

Schyman vill också vill kvotera in kvinnor inom alla områden.
Kompetensen mellan benen är viktigare än den mellan öronen.

Relaterat:

//Elfyma+

13 Responses to Åkesson och Schyman debatterar i Agenda

 1. Isabella skriver:

  Vi har bland de minsta lönelyftorna i världen, ändå återkom hon envist till att detta som vore det ett problem större än det hedersrelaterade våldet som massinvandringen fört med sig. Jag förstår verkligen om Åkesson inte fann löneklyftorna relevanta för den akuta jämnställdhetsproblematiken som härjar sönder Sverige – på grund av det växande islamiseringshotet.
  Ändå försökte han svara, men avbröts av en minst lika rabiat programledare för att ”debatten” var över. Det var den från början, för han fick inte säga en enda mening färdigt.

  – Du är så okunnig att det är ganska genant. Du har ett kunskapsförakt som jag tycker är pinsamt, sa Gudrun.
  Och jag vet verkligen inte från vilken stenålder hon kröp in i en modern debatt. Missminner jag mig inte var det hon som nyligen gjorde något åt kvinnornas löneklyftor med att elda upp hundra tusen, istället för att expv betala en socialt kämpande kvinnas studieskulder med dem. Det tilltaget kallar jag varken för bildning eller systerlighet.

  Inte helt oviktigt i sammanhanget är vilka män och varifrån är de som har detta mönster, där de inte bara tror sig ha tillgång till kvinnors kroppar, utan ser det som en rättighet och även en krigsföring (sic!) mot svenskar.
  Det är inte svenska män som lever kvar i den förhistoriska våldskulturen, vars brottsstatistik skenar i samma takt som massinvandringen fortsätter i oförminskad skala.

  • elfyma+ skriver:

   JÅ borde ha påpekat att:
   -den högst avlönade verkschefen är kvinna (och invandrare).
   – den högst avlönade polischefen är kvinna (Länspolischefen i Stockholm)
   – den högst avlönade fackpampen är kvinna (om man räknar in Wanjas alla styrelsearvoden)

   På min tidigare arbetsplats (ett statligt verk) inkvoterades kvinnor på chefsjobb. Vita medelålders män slutade söka chefsjobb, eftersom de ansåg det var meningslöst.
   Stora pengar lades på administrativa system som inte fungerade. Verksamheten räddades av lojala nyttiga idioter (män)som uppmanades av de kvinnliga cheferna att använda sitt sunda förnuft, istället för att följa de odugliga regelverk de själva drivit igenom.
   Har inget emot kvinnliga chefer- men då ska kompetens gå före kön och partitillhörighet.
   Har uppdaterat inlägget maa av din kommentar.

 2. Göran skriver:

  Jimmie Åkesson var lysande i debatten. Trots att Gudrun Schyman försökte stjäla det mesta av tiden, så lyckades hon inte. Hon var hela tiden i ett klart underläge.
  Gudrun som gjort genusperspektive till sitt gebit, ett konstruerat problem som inte går att sätta fingret på, hade just inget annat att komma med. Nej, debatten vanns av en duktig Åkesson.
  Men märkligast av allt var dock att låta Bengt Westerberg och Nisha Basara medverka som sakkunniga bedömare av debatten. Det blev som befarat att; frågar man en dåre får man en dåres svar.

 3. Irene skriver:

  Håller med, Åkesson fortsatte lugnt att tala trots att Schyman hela tiden avbröt samt la sig i hans tal.Hon gav ett hysteriskt intryck besluten att nedmeja motståndaren men det gick inte den unge Åkesson vann med sin saklighet. Och tänk vad snygg han har blivit sedan han lagt på sig några kilon.

 4. Göran Andersson skriver:

  Har lyssnat på debatten några minuter via länken. Gudrun säger att 95 % av alla invandrare aldrig gjort något krimminelt. Lite märklig syn på krimminaitet eftersom 92 % av de invandrare som kommer till Sverige begår brott det första de gör. Urkundsförfalsning. Blott 8 % har sina ”papper” i ordning. Resten har på något sätt, under resans gång, avhänt sig de handlingar som gjorde att flygbolaget tog med sig de passagerare som steg ombord vid resans början. Hur skulle det vara om flygbolaget ansvarade för handlingarna tills såväl passagerare som resedokument når svensk mark?
  Gudrun hade, som jag upplevde det, bara knepiga floskler att presentera. Man undrar vad hon menar med all smörja. Troligtvis något som hon hittat på själv. Det kan inte vara lätt att debattera med och mot någon med ett så abstrakt synsätt. Jag orkar inte lyssna på så irrelevant inställning, men beundrar Jimmies tålmodighet till att debattera med detta manshatande monster. Jämföra svenska sofistikerade killar med talibaner.

  Talibaner.

  • elfyma+ skriver:

   Ännu märkligare är Hubinettes påstående att 99,8% av våldtäkterna utförs av svenska män. Det gäller att lyssna noggrant på inslaget för att uppfatta påståendet.
   Ska bli intressant att ta del av SD:s aviserade redovisning på onsdag.

   • Göran Andersson skriver:

    Jo, visst hörde jag Karin Hubinettes påstående, men hon räknas inte. Hon är smittad. 99,8%. Vem vill hon ska tro på det ? Det finns ju lögn, förbannad lögn och statistik.

 5. Isabella skriver:

  ”Ni blundar för hedersförtrycket,” sa Jimmie.
  – De flesta våldtäkter begås *onekligen* av svenska män, svarade Karin Hübinette, döv för något annat, och upprepade sedan lögnen som ett självintalande mantra. Därmed bekräftades Jimmies påstående.

  Agendas Karin Hübinette är syster till toppmoderaten Hillevi Engström. Karin Hübinette efterträdde Lars Adaktusson som programledare för Agenda. Det innebär också rollen som ”opartisk” moderator i politiska debatter. (Yeh, right….)

  • Göran Andersson skriver:

   …dessutom är hon gift med en viss Tobias, en radikal lirare av tveksam karaktär som hon hämtat längst ner i vänsterdiket. Vågar man skriva att han är av utländsk härkomst ?

   • Isabella skriver:

    Är uppgiften verifierad?

    med tanke på senaste tidens utveckling är det här väldigt intressant.

    Han lär isf ha hävt ur sig något fruktansvärt, som:

    ”Att känna eller t.o.m. tycka att den vita rasen är underlägsen på alla upptänkliga plan är naturligt med tanke på dess historia och nuvarande handlingar. Låt den vita rasens västerland gå under i blod och lidande. Leve det mångkulturella, rasblandade och klasslösa ekologiska samhället! Leve anarkin!”

 6. […] Jimmie Åkesson (SD) aviserade under ”våldtäktsdebatten” i Agenda mot Gudrun Schyman (Fi) att SD idag (onsd) skulle presentera en egen granskning av våldtäktsdomar […]

 7. […] Åkesson och Schyman debatterar i Agenda […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: