Myten om allas lika värde

”Allas lika värde” låter bra. Verkligt ädelt och solidariskt. Tanken att alla människor är likadana, lika mycket värda och har samma rättigheter omfamnas i dag lika hett av borgerliga partier som av vänsterinriktade. Det är en utopi lika vacker som de flesta andra, men likafullt – en utopi.

Dogmen om ”allas lika värde” är en konstruktion sprungen ur kommunistiska diktaturer. I Stalins Sovjet, Maos Kina och östtyska DDR trodde man sig kunna skapa ”Den nya människan”, liktydig med hjärntvättade och lydiga kommunister som blint lydde staten.

”Vi föds varken lika eller med lika värde.
Talet om “allas lika värde” är en fet lögn som saknar historisk relevans och enbart tjänar syftet att dämpa våra politiska företrädares högst berättigade ångest över det samhälle de har skapat”.
(Läs mer)

Kommentar:
Denna hjältinna kämpar för allas lika värde. Men det gäller givetvis inte henne själv.
Bengt Westerberg och Wanja Lundby Wedin är också särskilt värdefulla.
Bedragare och kriminella är så värdefulla att de kan få  furstligt apanage.
Men hederliga arbetare och bönder ska betala för att få arbeta i Sverige.
Svenska pensionärer är självfallet värde mindre än bidragsinvandrare.
Och i vissa minoriteters kultur ingår rätten att leva på andras arbete.

Relaterat:

//Elfyma +

10 Responses to Myten om allas lika värde

 1. Göran skriver:

  Tanken om allas lika värde kan lika gärna skrotas. Den tanken har för länge sedan tjänat ut sitt syfte. Garantin för det finns i förorterna. Där de oönskade nya bidrags-svenskarna har urartat till en onödig belastning.
  Inte bara svenska pensionärer värderas lägre än bidragsimporten. Det omdömet gäller garanterat i hög grad för varenda svensk. Vi är, av s.k. humanitära skäl, mästare på att nervärderar oss själva trots att det borde vara precis tvärtom.

 2. jgarn skriver:

  Vid nästa utlandsresa så kastar du alla dina id-handlingar. Väl framme i Sverige säger du att du är från Irak, det spelar ingen roll att du inte talar arabiska eller ser ut som en arab, ingen kollar dig. Säg bara på stapplande engelska att du blir mördad om du sänds till Irak. Säg också att du är bög och har konverterat från islam, din far och bror är mördade och att din mor och syster är våldtagna och skall därför stenas till döds. Klipp till med att du är under 18 år också, det spelar ingen roll hur gammal du är i verkligheten ingen kollar det heller. Så nu kan du starta ditt nya arbetsbefriade liv, ny centralt belägen lägenhet, nya möbler, platt tv, bil, resor semester mm. Om du behöver något extra utöver det vanliga, ta till rasistkortet bara då öppnas alla slussar, behöver du lite extra kontanter så går det bra att bli kränkt. Allt betalt av Svenne Banan.
  Ett önsketänkande vore att detta bara är en politiskt i scensatt lögn från SD

 3. Varg i Veum skriver:

  Ja, allas lika värde är en utopi som man tror sig kunna förverkliga genom att upprepa det mantrat. Särskilt bland politiskt korrekta är hårt ansatt av myten. Det märker man inte minst på hur de ensamkommande ”barnen” behandlas. Ingen, eller i alla fall fantastiskt få av alla som tycker synd om dem och anser att de har rätt att få ett bättre liv här på andras bekostnad, av dem tar sig an dem och bjuder in dem i sina hem för att bli stödfamiljer åt dem. ”

  Nä, det får någon annan ta hand om. Jag har fullt upp med att kasta skit på ”nazister” som inte tycker som jag.” typ

  Om alla politiskt korrekta nu var så medmänskliga och hade den rätta ”värdegrunden” som de kräver att alla ”främlingsfientliga” ska vara och ha då vore det inga som helst problem att ge ”barnen” och deras efterkommande släktingar en bra start i Sverige.

  Nä då är det lättare att haka på mobben och peka finger istället för att göra någonting konstruktivt och ärligt.

 4. jgarn skriver:

  Vi som ibland ögnar i Länstidningen i Södertälje har nu fått lära oss att bränderna och skadegörelsen i de invandrartäta statsdelarna är orsakade av ”socioekonomiska orsaker”, således så är det inte de som bebor området som är orsaken.

 5. […] Myten om allas lika värde […]

 6. […] kyrkans avlatsbrev. ”God loves you- for money”. Empati (eller ”alla människors lika värde”) betyder numera att notan för det dåliga samvetet betalas av någon annan än […]

 7. […] Relaterat: Myten om allas lika värde […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: