”Han ska bara hälsa ”, sa mördarhundens ägare.

När Mia Jonson, 39, joggade förbi gick mördarhunden till attack.
Hundens käftar slöt sig runt hennes armar och slet loss köttstycken – gång på gång.
– Jag slogs för mitt liv. Vi måste fråga oss om vi vill ha sådana här hundar på våra gator, säger hon.

Svåra skador
Det har gått sex dagar sedan hundattacken. Efter flera operationer ligger tvåbarnsmamman Mia Jonson nu i sin säng på sjukhuset i Borås. Hon får smärtstillande för att klara av de vakna timmarna.

– Läkarna säger att jag har haft tur. Jag hoppas bara att jag kommer att kunna använda mina armar och ben som vanligt i framtiden, säger hon. Det hade kunnat sluta riktigt illa om hon inte lyckats avvärja hundens attack mot strupen med hjälp av en trädgren.

Hundägaren trodde att hennes okopplade familjemedlem  bara skulle ”hälsa”.
Polisen rubricerade inledningsvis händelsen som brott mot lagen om tillsyn av hundar och katter. Hundägaren kan också komma att misstänkas för vållande av kroppsskada. (Expr)  (AB).

Kommentar:
Okopplade hundar är tyvärr alltför vanligt i skog och mark och ett ständigt orosmoln för oss joggare, eller så är kopplet så långt att en attack inte kan förhindras i tid.
När någon springer förbi en hund triggas ofta jaktinstinkten igång även hos till synes lugna hundar. Eller så uppfattar hunden joggaren som ett hot mot husse/matte ?  Hundägaren kan ofta inte inse att ”familjemedlemmen” kan vara farlig, eller uppfattas som farlig av omgivningen. Det är ingen större skillnad på hundraser därvidlag.
Det går inte att springa ifrån en utvilad hund som vill ”hälsa”-. De kan sätta tänderna i hälsenorna (har själv råkat ut för det). Om det hade varit en större hund hade joggandet varit finito för min del.

Rådjur riven av lösspringande hund

Ägarna blir vanligtvis förnärmade (kränkta) om de uppmanas följa lagen och koppla hunden när de är i skog och mark (& 6 i Jaktlagen).
Har själv blivit hotad till livet av ”kränkta” hundägare, som anser att lagen bara gäller andras hundar, inte deras egen.
Om det ska fortsätta så här måste joggarna beväpna sig för att kunna freda sig. Kvinnor ska även kunna freda sig mot ev. våldtäktsmän som lurpassar i buskarna.
Det var bättre förr..

//Elfyma+

5 Responses to ”Han ska bara hälsa ”, sa mördarhundens ägare.

 1. Stefan D skriver:

  En frisk och sund hund kan aldrig bli en ”mördarhund” (vad nu det är).
  Det värsta en av mina schäfrar någonsin gjort,var att äta upp en skidutrustning för en gubbe som inte fattade att man inte åker skidor över privat inhägnat område.
  Jag är fullständigt övertygad att en fullvuxen rottis med lätthet skulle kunna döda en människa…enda anledningen att den inte gör det beror bara på en sak..hundägaren.
  Borde nog vara lite mer krav på uppfödarna…så att dom inte säljer valpar till personer som inte ens kan ta hand om en guldhamster.
  Dessutom skulle jag vilja se den hund som klarar av att fälla ett friskt rådjur…mina hundar brukar vifta på svansen när dom ser någon…dom vet att det inte är någon ide att ens försöka komma ikapp.

  • elfyma+ skriver:

   Rådjuren var försvagade efter vinterns djupsnö.
   Därför lätta att springa ikapp för en hund.
   Desto allvarligare att folk låter sina hundar springa lösa för sitt nöjes skull, i detta fall på min egen mark.
   Inte roligt att samla ihop utslitna tarmar mm som låg utspridda.
   Den enda tillförlitliga lösningen är att följa lagen och koppla sin hund. Varför är det så svårt att ta till sig det ?
   Jaktinstinkten sitter i reptilhjärnan och går nog inte att utplåna helt, vad än ägaren vill tro. Man ska inte behöva vara rädd varje gång man kommer i närheten av en okänd hund. Hörde av en hundägare att de som blev rädda fick skylla sig själva, eftersom de utsöndar ett ämne (tror det var adrenalin) som triggar igång hundar.

 2. […] ”Han ska bara hälsa ”, sa mördarhundens ägare. […]

 3. […] Missriktad välvilja Dödliga sjukdomar från olagliga hundar “Han ska bara hälsa” “Hunden åt på min arm” Hunden är vår heliga ko Avdrag för att gå ut […]

 4. […]  ”Han ska bara hälsa ”, sa mördarhundens ägare. […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: