Det finns alltid pengar till Skäggbarnen. Men inte till våra egna.

Efter en period där ”nya” Svenskar har åtalats och dömts för miljonsvindlar,”skäggbarn” i mängder som anlänt till Sverige. Nu börjar vi se effekterna för oss Svenskar. Men det är naturligtvis inga kostnader som tass upp i jämförelse. Svd. Sätt nu den familjens etniska bakgrund i perspektiv och fundera sedan på varför det inte går att lösa deras problem.

”Familjen Lund är knappast den enda familj med handikappat barn som känner sig svikna när de ska få vardagen utanför sjukhuset att fungera.
–Vi har många föräldrar med denna problematik som hör av sig till oss.
Även om Försäkringskassan går med på deras krav på assistans har kommunerna ofta svårt att verkställa besluten, säger Henrik Petrén, förbundsjurist på Riksförbundet för rörelsehindrade barn och ungdomar, RBU.
Trots att Försäkringskassan alltså bedömt att hon har rätt till personlig assistans dag som natt har ingen av hemkommunerna kunnat leva upp till beslutet. I fyra år har föräldrarna kämpat för att få vardagen att fungera. Familjen har också en sjuårig son.
Nu orkar de inte längre hoppa in och vikariera för personal som är föräldralediga eller inte kommer.”

Fundera nu på alla de pengar som öses ut över ”skäggbarn” eller ”handikappade” invandrare.

Varjager

2 Responses to Det finns alltid pengar till Skäggbarnen. Men inte till våra egna.

 1. elfyma+ skriver:

  De som blir handikappade efter 65-årsdagen får inte heller några personliga assistenter.
  De får vara glada om någon från hemtjänsten kommer och tittar till dem någon gång.
  Och de kan inte kräva kontinuitet i vården. De ska stå ut med att upp till 35 okända personer springer ut och in i deras hem under en vanlig vecka.
  Hästar omhuldas numera mer än våra gamlingar. Hästarnas sociala behov ska tillgodoses enl. lag. De ska även få komma ut i friska luften tillsammans med artfränder. Hur många gamlingar får det ?
  http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?ProgramId=160&Artikel=3583590

 2. Cavatus skriver:

  Men att göra de (egentligen helt normala) jämförelser du gör i texten skulle genast bemötas av pk-folket med att man inte får ställa grupp emot grupp! Är det inte en makalös argumentation, som om vi hade penningträd att plocka pengar ifrån.

  Just det du tar upp här var min omedelbara reaktion när jag läste artikeln i SvD imorse. Tjusiga lagar skrivs om hjälpinsatser, men de kan inte efterlevas av myndigheterna. Vad ska vi då ha lagarna till? Och vad är straffet för dem som inte följer lagarna? Noll och intet! Alltså helt tandlösa lagar som bara är till för att måla upp en tjusig bild av det snälla Sverige, men som fallet platt när något annat område som ger större politiska godhetspoäng pockar på uppmärksamhet (ensamkommande t ex).

  Ur led är tiden. Snälla läsare här, hjälp till att dela ut flygblad så att folk får upp ögonen för de ocensurerade nyheterna på Internet. Här finns materialet:
  korta.nu/flygblad

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: