Gäst inlägg:Bluffande irakier

En irakisk ”invalid” från Uppsala rörde sig obehindrat och körde bl.a. bil till Irak där han sen sysselsatte sig med andra olika bedrägerier.

Flertalet läkare intygade ändå att han led av svåra polioskador och andra fysiska samt psykiska problem.

Jag undrar om ”läkarna” händelsevis var av utländsk härkomst..

Irakiern har tillskansat sig 270 000 skattekronor för personliga assistenter.

Han vägrar betala tillbaka pengarna till försäkringskassan och hävdar att han p g a psykiska besvär inte är återbetalningsskyldig.

Han har gått till domstol för att få rätt och försäkringskassan riskerar nu en polisanmälan!

Vem betalar rättegångskostnaderna? Vem betalar advokaten? Givetvis de svenska skattebetalarna – inte minst landets pensionärer som genom hög skatt på en liten pensionen får betala en stor del av kalaset.

Skulle han mot förmodan förlora rättegången så är det bara att tillkalla DO och åberopa ”diskriminering” så är biffen ändå räddad!

Irakiern är också nära vän med ”kaninmannen”- den 22-årige man i Halmstad som lurade försäkringskassan på över tre miljoner.

Även frun till ”kaninmannen”  (kaninhonan) är internationellt efterlyst för delaktighet i CP-bluffen.

Irakiern har även en bror som lever på socialbidrag. En annan irakier också han bosatt i Sverige, vars affärsidé var att lura till sig nya bilar i Uppsala som han sen körde till Irak, där de sedan ”stals eller havererade.” Alltså körde denne modige man tillbaka till det land han några månader tidigare intygat på heder och samvete att han tvingats fly från..

Heder av samma dignitet som en flugskit!

Sedan 2007 har den 32-årige irakiern Ali Al- Monzani fått ut drygt fem miljoner skattekronor i ersättning genom att låtsas vara cp-skadad . Vid en husrannsakan hittades bl a bilder på Al-Monzani stående utan hjälp. Han har även rest till Irak på egen hand. Trots sitt svåra handikapp deltog han även i en bordtennisturnering.

Al-Monzani hade träffat ett flertal läkare och lyckats lura samtliga att han hade en grav cp-skada.

I januari 2007 skrev Liudmilla Zetterlund i sitt läkarintyg att ”Al-Mozani har ett handikapp sedan födseln på grund av cp-skada. ” Idag minns hon inte ärendet. ”Jag kan inte svara. Jag hittar inte journalen i vårt dataregister” sade hon till Expressen den 22 juli 2010.Sommaren 2007 träffade Al-Monzani Gunilla Lannerbo Geijer som även hon intygade en cp-skada i sitt läkarintyg. ”Det var ett kort besök men tillräckligt långt för att hon ändå kunde konstatera att han har en cp-skada.

Överläkare Daniel Victor träffade Al-Monzani våren 2009. Han skriver i sin bedömning att ”det är högst oklart vad patienten har för tillstånd.” Victor ville inte uttala sig för Expressen utan hänvisade till sin tystnadsplikt.Och som av en händelse så äger den 42-årige Malmöbon Adnan Suleiman företaget som administrerade assistenttjänsterna till Al-Monzani. Dom två hade träffats på en flyktingförläggning i Hultsfred.

Al-Mozanis familjemedlemmar anställdes som assistenter -vilket är förbjudet.

Al-Monzani fick ut 170 00 kr/mån i assistentersättning. Summan motsvarar 6-8 heltidstjänster och innebär dygnetruntpassning.

Enligt åklagare Sonja Seligmanns tilläggsåtal för grova bedrägerier har man även åsidosatt bokföringsskyldigheten och lämnat oriktiga uppgifter till försäkringskassan och på så sätt fått ut miljonbelopp i assistentersättning.

Suleiman har förnekat ”uppsåtligt brott” och försvarade sig med att han ”drivit företaget som man gör i hans hemland”.

Då får man väl också hoppas att han straffas som man gör i hans hemland, -bara så att han känner sig riktigt hemma menar jag!

Trots att polisens egen film visade bl a att Al-Mozani deltog i en bordtennisturnering kom han ändå helt ståndsmässigt till rättegången i rullstol och hävdade på fullt  allvar att han var gravt rörelsehindrad!!

Utöver Al-Monzani var enligt Hallandsposten ytterligare fem personer misstänkta för bidragsbrott . De har via det familjeägda assistens bolaget redovisat att de vårdat mannen.

En kvinna kunde inte kunnat höras p g att hon befunnit sig utomlands sedan några månader tillbaka. På välbehövlig semester efter hårt arbete kan man tänka!

Ali Al-Mozanis advokat Greger Löfvall tänker överklaga tingsrättens fällande dom:

”Med tanke på att Al-Mozani är oskyldig till detta brott ska ha inte ha något straff.” Källa: Expressen 22 juli 2010

Den ena efter den andra av lagvrängarna sällar sig utan att skämmas till vår nya och lukrativa mångkulturella industri, att försvara utländska bedragare och våldsverkare.

Och av denna utsökt berikande art av svarta islamska vandrande sopsäckar,  importerar nu Sverige fler än hela USA, Canada och hela Europa tillsammans!

Man tackar och bugar för berikningen!

I år sänktes ju pensionerna med c:a 3% och nästa års sänkning är ju redan intecknad med 5%

Stalltipset för 2012 är en 10% sänkning av pensionerna och åren därefter finns kanske inte så mycket att sänka av, utan förlängningen blir förmodligen en betalningsskyldighet efter personens ålder! Ju längre man lever ju mer betalar man  -om vederbörande inte dessförinnan blivit ihjälsparkad på någon parkeringsplats eller i hemmets trygga vrå förstås!!

Importen av ”arbetskraft” måste ju i humanitetens namn tryggas till varje pris…

Vänligen

Janne


4 Responses to Gäst inlägg:Bluffande irakier

 1. Göran skriver:

  Ja, vad säger man? En sak är i alla fall helt klar, vad som helst är bättre än det här. Synd bara att det inte kommer ut till folk via nyhetsmedia. Det här är stora nyheter som skulle sälja bra.

  När det gäller våra pensioner så kommer de, pga. totalt okontrollerade massinvandringen, att befinna sig i ständig nerförsbacke.

 2. TARZAN skriver:

  Den verkligt stora pensions sänkningen kommer nog om två år – kanske Dum Svenne då vaknar till liv och fattar att det har med invandringen att göra.
  En dag måste regeringen sänka alla bidrag till invandrarna och då har vi en grekisk situation i Sverige. Nästa steg mina vänner är
  INBÖRDESKRIG

  • Göran skriver:

   Inbördes, enda vägen för en hundraprocentig lösning av ett tragiskt problem. Förmodligen drabbar denna katastrof hela EU och det som hänt förr händer igen. Så har det alltid varit vid heta situationer genom hela den mänskliga historien.

 3. Naivtive skriver:

  Dessa exempel är så vitt jag kan förstå det olika trådar av samma härva och när man nystat i en ända har man hittat mer av samma vara i en annan. Och detta är förknippat med Kaninmannen 1 som gett allt detta bedrägeri vid handen och samma utredningsgrupp i Halland. Rätta mig om jag har fel, men i vilken utsträckning finns det liknande fall som är oberoende av dessa figurer? Hur mycket krut läggs ner på att reda ut hela sörjan kring LSS? Det minsta man kan begära är att ”gör om gör rätt” men ännu hellre lägg ner.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: