Romer utvisas från Sverige.

Uppdaterad 1/8-10.

Sverige avvisar romer som tigger trots att tiggeri inte är förbjudet enligt svensk lag, och trots att EU-direktiv säger att man som EU-medborgare får vara i ett land upp till tre månader utan att behöva jobba eller studera” basunerar den svenska propagandaradion ut idag.
Polisen åberopar utlänningslagen.

I förra veckan berättade Ekot och P1-Morgon att Danmark avvisat romer för att de sovit på otillåtna platser. Och Sverige hanterar romer på liknande sätt. Över femtio romer har avvisats från Sverige hittills i år. Trots att de varit EU-medborgare och därför ska ha rätt att vara i ett annat EU-land i upp till tre månader utan att behöva jobba eller studera. De ska ha tiggt, vilket i sig inte är ett lagbrott i Sverige, men polisen hänvisar till utlänningslagen gällande avvisningarna.

Där står det att om någon misstänks för att inte kunna försörja sig på ett ärligt sätt så kan man skickas från landet.

– Vi har gjort utredningar och tolkat resultaten som att det här räcker. Och det är fler polismyndigheter i landet som gör samma tolkning, säger Sven-Åke Eriksson, kommissarie på gränspolisen i Stockholm.

Det räcker alltså med att du enligt polisen har ägnat dig åt organiserat tiggeri så kan du avvisas. Om du inte är svensk medborgare vill säga. Om du är EU-medborgare så ska du ha rätt att vara i ett EU-land i upp till tre månader utan att jobba eller studera. Det direktivet är införlivat i den svenska lagstiftningen, utlänningslagen, och det är till utlänningslagen som polisen har hänvisat när de avvisat romerna. För där står nämligen att man får avvisa en utlänning om den ”inte kommer att försörja sig på ett ärligt sätt” i Sverige.

Polisen i Göteborg väljer att se mellan fingrarna
Men polismyndigheter i landet gör olika bedömningar. I Göteborg så går man mer på EU-rätten och låter personer stanna i upp till tre månader, men i Stockholm skickas man tillbaka med hänvisning till utlänningslagen.

– Numera är vårt rättesnöre att vi inte avvisar någon om de inte har varit här i mer än tre månader, säger Lars Skoglund, kommissarie och utredningschef vid gränspolisen i Göteborg.(SR). De som vistats där en längre tid utvisas GP och (GT)

Tiggare i avvisas inte i Östergötland (Nt)

Leissner: ”Inrätta sanningskommission om övergrepp”
Det bör inrättas en svensk sanningskomission för att se vilka övergrepp som staten har utsatt romer för i Sverige, säger Maria Leissner som ordförande för regeringens delegation för romska frågor (SR). Leissner försvarar romernas ”rätt” leva på tiggeri mm i Sverige..

Kommentar:
Hur romerna försörjer sig borde i så fall också granskas och offentliggöras av sanningskommissionen. Det kan finnas en orsak till att romerna (zigenarna) är illa sedda i många länder. Att bara skuldbelägga samhället och arbetande svenskar löser inga problem-tvärtom.

Maria Leissner:s förfader Thor Åke Leissner sysslade med rashygien och antisemitism (det var PK på den tiden).
Nu försöker Maria Leissner kompensera sig genom att alltid utmåla romer (zigenare)  som oskyldiga offer.
Psykologerna kallar detta beteende för ”kompensationsetik” eller ”moraliskt balanserande”. Symptomatiskt är att det alltid är någon annan som får betala priset för dessa personers överdrivna ”godhet”...

Relaterat:

Arbetslinjen förr- Den gamla Lösdriverilagen i kortform.
1885 infördes en lag om lösdrivares behandling – lösdriverilagen – som kom att gälla ända till 1965. Enligt lösdriverlagen kunde den som ”sysslolös stryker omkring från ort till annan utan medel för sitt uppehälle” anhållas och ges en varning. Den som anhölls på nytt av samma anledning kunde häktas och dömas till tvångsarbete upp till tre år vid allmän tvångsarbetsanstalt.
I lösdriverilagen fanns särskilda regler för ”utländska lösdrifvares” behandling.

//Elfyma+

16 Responses to Romer utvisas från Sverige.

 1. Blodsven skriver:

  Maria Leissner har fått ett totalt onödigt ickearbete, en påhittad tjänst som maffian i 7-klövern ger onödiga politiker i ankdammen. Finns väl för helvete ingen anledning att ha ohyra omkring sig som stjäl, skitar ner och rånar speciellt gamlingar. Skicka subban Leissner till Rumänien oxå, så slipper vi se och höra satkärringen…

 2. TARZAN skriver:

  Tok käringen Leissner fick sitta i teve idag och säga att vi svenskar ska skämmas för att vi diskriminerar romer – hon skulle skämmas för att hon håller tjuv folket om ryggen.
  -Att 95 % av alla åldrings rån begås av zigge kommer Leissner aldrig att prata om

 3. Göran skriver:

  Det är rätt att avvisa tvivelaktiga personer ur riket och då menar jag inte bara romer.
  Maria Leissner borde, med sina tvivielaktiga aktiviteter, bli föremål för utredning. Hon verkar vara till mer skada än nytta och man har all anledning att ifrågasätta om hon verkligen gör skäl för sin höga lön.
  Många är de, som vi fått för våra synders skull.

 4. Stefan D skriver:

  Att vara EU medborgare måste vara en våt dröm för alla zigenare….nu kan dom fara runt mellan alla länder i EU och stjäla så mycket dom orkar.
  Maria Leissner orkar jag inte ens kommentera…hon är en nolla i mina ögon.

 5. elfyma+ skriver:

  I Sveriges Radio tjatade Maria Leissner och någon Taikon att romerna alltid diskrimineras och behandlas illa i Sverige. När reportern frågade om romerna själva hade någon skuld till den negativa synen på romerna blev det tyst i närmare 30sekunder. Leissner och Taikon tappade andan, och började svamla istället för att svara på frågan.
  Det är obegripligt varför europas romer söker sig till ett land (Sverige) befolkat av elaka diskriminerande rasister. Det är någon som ljuger.

 6. ulrika skriver:

  Elfyma,satt och lyssnade på samma inslag.
  Tystnaden som kom efter frågan var total och talade sitt tydliga språk.
  Det är upprörande att Maria Leissner får stå totalt oemotsagd och anklaga oss för rasism och dessutom uppmamna oss att skämmas hon påstår utan att blinka att zignarproblematiken beror på oss svenskar.

  Inte en kritisk fråga till de zigenare som blev intervjuade.

  Läs gärna Arnstbergs bok om zigenarna i Sverige,deras val och medvetna avståndstagande till det svenska samhället är helt och hållet deras och kan inte skyllas på några andra än de själva.

 7. Stefan D skriver:

  På 60 talet så kallade vi dom för tattare…..enda gången vi träffade på dom var när det kom ett tivoli till staden…och då visste vi alla vad som gällde.

 8. […] och skälla överallt utan att någon vågar ingripa. Husse/matte tar oss alltid i försvar, likt Maria Leissner som försvarar allt som romerna ställer till med. Vi behöver inte betala (hund)skatt, och våra […]

 9. […] Romer utvisas från Sverige. […]

 10. […] Kommentar: Denna hjältinna kämpar för allas lika värde. Men det gäller inte henne själv. Bengt Westerberg och Wanja Lundby Wedin är också särskilt värdefulla. Värdefulla bedragare och kriminella kan få furstligt apanage (500000kr/mån). Men hederliga arbetare och bönder ska betala för att få arbeta i Sverige. Svenska pensionärer är värde mindre än bidragsinvandrare. Och det är mänsklig rättighet att leva på andras arbete om man tillhör rätt minoritet. […]

 11. […] har SVT lägligt nog valt att bortse ifrån. Övriga inbjudna var Maria Leissner (som hyllar minoriteternas diktatur), fifflaren, feministen och smygkommunisten Margareta Winberg, Birger Schlaug (Miljöpartisten som […]

 12. […] Relaterat: Romer utvisas från Sverige. […]

 13. […] förehavanden kallas ”tiggeri” på nysvenska, vilket påstås vara tillåtet i […]

 14. […] Förbudet mot tiggeri i Sala upphävs av länstyrelsen Romer utvisas från Sverige. Våren är här- och med den tjuvar och annat som luktar illa Varning för vägbedragare ! […]

 15. […] Lösdriverilagen borde återinföras i Sverige så att Polisen kan stävja denna typ av brottslighet. ”Turister” som kommer hit utan pengar på fickan borde utvisas direkt. […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: