LSS-bedrägerierna sprider sig.

FICK UT FEM MILJONER. Ali Al-Mozani låtsades vara cp-skadad och fick ut fem miljoner kronor från försäkringskassan. Han filmades när han spelade pingis – men anlände till rättssalen i rullstol. Polisen hittade den här bilden i ett usb-minne hemma hos Al-Mozani. Foto: Polisen

Eftersom en vän till honom drev assistansfirman som fick betalt från Försäkringskassan lurade de tillsammans till sig stora summor pengar, något som avslöjades då den funktionshindrade mannen fångades på bild då han spelade bordtennis. (Kaninmannen II fick fängelse och utvisning).

Assistansfirman har även gjort sig skyldig till bokföringsbrott.

LSS-bedrägerierna har förgreningar även i Jönköping.
Assistansföretaget i Halmstad ska även ha opererat i Jönköping och en familj här misstänks har fått allt för mycket i bidrag sedan mannen i familjen överdrivit sitt funktionshinder, skriver Jönköpings-Posten.

Familjen ska ha fått 120 timmars assistans istället för de 20 de behöver. Pengarna för assistansen gick till halmstadföretaget.

Karl-Arne Ockell på länskriminalen i Halmstad säger till JP att det kan handla om mellan en och två miljoner som familjen och assistansföretaget svindlat till sig. Polisen arbetar just nu med att kontrollera assistansföretagets tidrapporter (Jnytt).

//Elfyma+

Relaterat:

9 Responses to LSS-bedrägerierna sprider sig.

 1. Cavatus skriver:

  Som jag skrev i ett annat inlägg här: kostnaden för personliga assistenter har ökat från 4 till 30 miljarder per år (se Jan Millds blogg). Astronomiska siffror, när hela FN, i jämförelse, kostar ”endast” 27 miljarder att driva (Se Ann Helena Rudbergs blogg).

  Hur ska Sverige mäkta med alla kostnader? När går Sverige i konkurs?

 2. Bengt Lundström skriver:

  Undrar vilket straff denne Ali skulle ha fått enligt Sharia-lagen? Någon som vet?

  • Naivtive skriver:

   Att lura en otrogen hund ses nog ine som ett brott och ”taqiyyah”-principen legaliserar lögnen för egen vinning också. ”Du skall tala sanning om du därmed uppnår ditt mål med den” Jepp och om man inte uppnår sitt mål ljuger en musselman som en häst travar. Nä så länge som det är västerlänningar som luras höjs ”sharaf” för klanmedlemmen. detta borde svenskt rättsväsende och socialtjänstemän ha koll på.

 3. […] sina egna släktingar som personliga assistenter, vilket uppmärksammats av samvetslösa ”flyktingar”. LSS-kostnaden för ca 3000 personer överstiger idag kostnaden för alla sjukskrivningar i […]

 4. […] Kommentar: Det är svårt att förstå änglakörens uppskruvade tonläge. Det är få som inte får PUT, och ytterst få som lämnar landet efter ett avslag. Många irakier åker på ”semester” till Irak, efter att ha fått PUT. Varför de inte ”flyr”  till rika muslimska grannländer är lätt att förstå. Där accepteras inte påhittade identiteter och lögner. Och där kan man inte lura till sig frikostiga LSS-bidrag. […]

 5. […] runt, gratis utbildning och livstids bidragsförsörjning om de så önskar. Eller starta ett LSS-företag ? Eller göra som Fritz ? Vart är vi på väg ? Det är något som är fel […]

 6. […] Relaterat: LSS-bedrägerierna sprider sig. […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: