Kortaste asylhandläggningen på 20 år.

Alla klappar sig för bröstet och anser att det görs ett bra jobb. Sedan kommer orsaken till att handläggningstiden är så kort. Alla i princip får stanna.GP

”I år har verket prövat 13 948 asylansökningar. När avskrivningar och Dublinärenden – där sökande ska söka i annat EU-land – räknats bort har 41 procent beviljats. Första halvåret i fjol var andelen 33 procent.
Det kan bero på ökningen av sökande från Somalia, där läget är så svårt att asyl oftare beviljas.
Hittills i år har totalt 14 056 personer sökt asyl i Sverige – en ökning med 36 procent mot motsvarande tid i fjol. I maj höjde verket sin prognos för hur många som kommer att söka asyl under 2010, till cirka 31 000. Nästa prognos till regeringen lämnas i slutet av juli.
I år har hittills också 1 025 barn och ungdomar under 18 år kommit till Sverige utan vårdnadshavare och sökt asyl. Verket har nu slutit avtal med 152 kommuner om att ta emot barnen. Men fortfarande behövs fler platser.”

Alla vägar leder till Sverige och bidragen.

Varjager

2 Responses to Kortaste asylhandläggningen på 20 år.

  1. KalvTunga skriver:

    Jag vet att jag tjatar men vi måste hitta ett sätt att minska tillgängliga skattepengar för detta vansinne. När det blir tillräckligt snålt med pengar i det sk välfärdssystemet så kommer det att växa fram olika intressegrupper som är beredda att slåss för sin del. I ett sådant läge så är det den starkaste som vinner och skulle det då vara så att invandrarförespråkarna vinner hela potten så må det vara hänt, men samtidigt så kommer det att öka nyrekryteringen till en annan del motståndarsidan.

  2. […] från Varjager ▶ Inga kommentarer /* 0) { jQuery('#comments').show('', change_location()); […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: