Lukrativt bära romsk kjol med fickor.

Uppdaterad 11/8-10
En romsk kvinna som jobbat på Netto i Nyköping har fått medhåll från DO. Det var fel av företaget att inte tillåta kjol som arbetsklädsel, skriver DO.

Kvinnan har vikarierat på Netto i Nyköping. När en ny chef tillträdde i butiken fick kvinnan veta att kjol inte tilläts som arbetsklädsel. Kvinnan anmälde företaget till DO, som nu håller med kvinnan (SN)

Det var också diskrimering när en romsk kvinna fick sluta jobba på Netto Marknad i Falkenberg på grund av att hon bar en romsk kjol, något som tidigare chefer accepterat. Det slår DO fast. DO anser också att Netto brutit mot lagen om anställningsskydd.
Kontakter har nu inletts mellan Netto i Falkenberg och DO för att uppnå förlikning utanför domstol. Lyckas inte det har DO fram till den 1 september på sig för att väcka talan i domstol (SR-HallandSR-Halland).

Relaterat:

//Elfyma+

8 Responses to Lukrativt bära romsk kjol med fickor.

 1. […] Lukrativt bära romsk kjol med fickor. DO är nutidens skit i brunnen ! […]

 2. […] Lukrativt bära romsk kjol med fickor. […]

 3. jenny skriver:

  äkta information,kvinnan bar en enkel lång svart kjol och inte de traditionella kläderna,bäst att man tar reda på fakta va?!

 4. elfyma+ skriver:

  Hur vet du det ? Var du där ?

 5. jenny skriver:

  nej det var jag inte,men jag vet vem hon är, så ja jag vet=)hon gjorde inget fel hon skötte sitt jobb,men det gjorde tyvär inte cheferna. du kanske ser ner på alla romer,men har du ens träffat och pratat med en rom nångång?och nu är det ju så att det finns lika många idioter av olika folk slag inte bara romer eller?

 6. […] Lukrativt bära romsk kjol med fickor. […]

 7. […] Lukrativt bära romsk kjol med fickor. […]

 8. kaptenkrok1 skriver:

  Jag vill inte ha zigenare i Sverige alls. Dom begår för mycket brott och springer och lipar hos bankomaten DO. Lägg ner DO.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: