Taggig kondom vapen mot våldtäkt

För fyrtio år sedan träffade läkaren Sonnet Ehlers ett våldtäktsoffer som tittade på henne och sa ”Om jag bara hade haft tänder där nere”. Nu har hon uppfunnit ”Rape-aXe”, kondomen med tänder utåt.

Den sydafrikanska läkaren Sonnet Ehlers hade jour på sjukhuset en kväll för fyrtio år sedan när, vad hon kallar, ”ett levande lik” kom in. Ögonen var livlösa, hon hade precis blivit våldtagen.

– Hon tittade på mig och sa, ”om jag bara hade haft tänder där nere” och jag lovade henne att en dag skulle jag göra någonting för att hjälpa människor i hennes situation, berättar Sonnet Ehlers för CNN.

Efter att ha sålt sitt hus och sin bil, besökt fängelser och pratat med våldtäktsmän, pratat med andra läkare, psykologer och gynekologer uppfann Ehlers ”Rape-aXe”.

Click small image to display it here

”Rape-aXe” är en slags kondom av latex som kvinnan för in i slidan ungefär som hon för in en tampong. Rader av tandliknande taggar klär insidan av kondomen. Skulle en man penetrera kvinnan hugger tänderna till – kondomen griper tag om mannens penis.

– Det gör ont, han kan inte kissa eller gå när den sitter på. Om han försöker att ta bort den kommer den klämma till ännu mer. Men det kan inte skada snoppen, skinnet går inte sönder, berättar Ehlers.

För att få bort ”Rape-aXe” måste mannen ta sig till sjukhus och få hjälp. Det, hoppas Ehlers, resulterar i sin tur att man kan gripa honom.

30.000 kondomer med tänder kommer att delas ut gratis i olika städer under fotbolls-VM i Sydafrika. Efter testperioden kommer de finnas att köpa för två dollar styck.

– Det bästa vore om kvinnorna kunde bära kondomen när de ska på blindträff eller till ett område där de inte känner sig säkra. (DN)

Bilder på uppfinningen. (Vänsterklicka för större bild).

Kommentar:
Denna typ av produkter skulle nog inte tillåtas i Sverige
– av omtanke om våldtäktsmännen.
Blir nog klassad som ”vapen” i likhet med pepparsprayen.

//Elfyma+

8 Responses to Taggig kondom vapen mot våldtäkt

 1. Cavatus skriver:

  Ja, vad ska man säga? Det är alltid offret som ska påta sig ansvaret för att inte bli utsatt för galningen. Att angripa grundproblemet är tydligen tabu. Precis som att man nu tar bort alla gatstenar i Rinkeby. Frågan är bara vad de ska hitta på att kasta då istället, för lär de sluta kasta???

 2. TARZAN skriver:

  SD och ND får sponsra detta och dela ut den taggiga kondomen till skolflickor – speciellt där det finns många MENA psykopater

 3. Björn Malmquist skriver:

  Säger som ”Elfyma”; Skulle antagligen förbjudas då den ändå skulle kunna göra illa de ”staahaackars” våldtäktsmännen. Vi får ju inte skada den som skadat oss. Då kan han ju bli än mer traumatiserad :-/

  Snälla nån, få bort idioter som tycker synd om våldsmän som råkar illa ut.

 4. sturkoe skriver:

  Ett lagom stort gäddhuvud rätt placerad kan också ha en viss effekt.

 5. elfyma+ skriver:

  De vitas andel av våldtäkterna i Sydafrika torde vara marginellt. Men en representativ kulör på ”åskådningsorganet” hade varit ”rasistiskt”.

 6. Braxen skriver:

  Vi måste försvara invandrarnas sponsorer

 7. […] och presenterar ett antal förslag på åtgärder. Vad jag saknar i deras åtgärdskatalog är mer kännbara åtgärder som kan ge omedelbara resultat.  Men det är kanske inte politiskt gångbart ens i SD […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: