Nödvändig tolerans?

Hur kommer det sig att alla ledarskribenter och PK människor anser att det är bara väst som skall visa tolerans?
Jag vill sätta detta lite i perspektiv. Saxar ur artikeln.

Förr brukade jag och min pojkvän åka till Amsterdam. Det vågar vi inte längre. Män som går hand i hand attackeras. Det är bland annat därför Wilders får stöd, hävdade han. Hans berättelse gjorde starkt intryck. Det är upprörande om Amsterdam har förvandlats till en stad där homosexuella känner sig rädda. Gängen som drar omkring och trakasserar och attackerar borde hindras, gripas och straffas.”

Detta i sig låter ju som hon kanske fått upp ögonen för hotet islam. Men nej då.

”Men är det en lösning att stänga gränserna, förbjuda Koranen och burka och tvinga dem som bär slöja att betala en särskild skatt? Det är vad Geert Wilders vill göra. Hans förslag innebär att en stor muslimsk minoritet, varav de flesta är infödda, klumpas ihop och definieras som ett hot. På gatorna i Haag, den stad där Wilders parti är det största, känns det som om kvinnor i slöja redan har börjat huka. De flackar med blicken inför alla som stirrar. Det är mycket illavarslande.”

Sedan i artikeln kommer jämförelsen mellan Wilders och Stalin. För henne är Burka förbudet och att upprätthålla demokratin något hemskt.
”I en stat utan tolerans blir giljotinen en logisk slutstation för alla oppositionella. Robespierre uttryckte sig ungefär på samma sätt som sedan både Stalin och Mao. Gårdagens och dagens kommunistdiktaturer har aldrig tolererat det de anser vara frihetens fiender.”

Hon flackar vilt i sin iver att komma åt Wilders och han anti islamistiska politik.

”Axess chefredaktör Johan Lundberg anknyter till kritiken och hävdar att västs intellektuella sviker Ayaan Hirsi Ali, en av världens skarpast kritiker av islam. Hon hotas fortfarande till livet och måste ha livvakter omkring sig, dygnet runt. Att dödshoten mot henne och andra som kritiserar islam inte väcker större protester är beklämmande. Så långt har Johan Lundberg en viktig poäng. Men när Ayaan Hirsi Ali i samma anda som Geert Wilders vill förbjuda minareter och slöjor måste hon vara beredd på kritik. Det är inte brännmärkning, utan öppen debatt om toleransens gränser. Och den behövs.”

I min värld är det en stor skillnad på kritik och att konstant vara mordhotad.

Varjager

2 Responses to Nödvändig tolerans?

  1. Göran skriver:

    Här borde nolltoleransen gälla. Det gör det också för det är bara i PK- världen den toleransen finns.

  2. svansken skriver:

    Ta detta valtest – där är alla partier med
    http://www.nt.se/val2010/

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: