Debatten om Islam i Sverige skall föras på muslimernas villkor.

Hur skall man annars tolka inlägget på debatt sidan i Aftonbladet????

”Som socialdemokratiska muslimer vill vi arbeta för jobb åt alla, bättre bostäder, internationell solidaritet och en kraftfull global kamp för miljön, vi vill också motverka det ökande alkohol- och drogmissbruket, stärka ungas självkänsla och sträva mot ökad jämställdhet bland mycket annat. Läs även vårt nya manifest för socialdemokratiska muslimer.
Som muslimer och politiskt aktiva blir vi inte sällan beskyllda för att inte delta i den diskussion som vi tycker är irrelevant, man vill att vi ska ”bekänna färg”. Men vi vill inte delta i den här diskussionen, eftersom den inte berör eller intresserar oss eller majoriteten av muslimerna! Den är på någon annans villkor och utgår ifrån någon annans problemställning. Och framförallt, den leder till ett samhällsklimat vi inte vill se. Det skrämmer människor och det skapar fördomar som är svåra att riva ner. Vi vill föra debatt om andra frågor! Frågor som är verkliga och konkreta för en göra muslimer till en naturlig del av Sverige och för att man ska kunna vara svensk och muslim på samma gång.
Vi vill vara med i diskussionen om muslimers ställning i samhället – men göra det på våra villkor och föra diskussionen utifrån frågor som vi tycker är relevanta. Så snälla, om ditt syfte är motverka islamofobin, så måste du sluta tvinga oss att arbeta heltid med att diskutera handskakningar, Vilks och burka, utan låt oss tillsammans lösa de verkliga utmaningarna i samhället och fortsätta att bygga möjligheternas Sverige.

Abdulkader Habib,
ordförande
Adrian Kaba
Qaisar Mahmood
Somar Al Naher
Medlemmar i Nätverket för muslimska socialdemokrater, Broderskapsrörelsen

Vad de säger är våra villkor eller inte alls. KRAV MASKINER!!!!

Varjager

10 Responses to Debatten om Islam i Sverige skall föras på muslimernas villkor.

 1. Cavatus skriver:

  Jo, så blir det när det blir för många. Då börjar kraven. Det finns en lista över hur samhället förändras allteftersom procentsatsen muslimer ökar i samhället. Vi börjar närma oss 10-procentgränsen och man känner igen de krav som reses. Hittar inte listan nu, men ska försöka spara ned den för framtida redovisning.

  Sprid flygblad!
  http://www.korta.nu/flygblad
  Läs Julia Caesar!
  http://www.korta.nu/jc

 2. svansken skriver:

  Det finns några mycket viktiga saker, som måste på plats, innan man kan börja diskutera alla ”vanliga” frågor med muslimerna.

  Vi måste få klar besked om:
  Är det Sharia eller Sveriges lag, som ska gälla i framtiden?
  Är det Koranen i sin nuvarande form, som ska gälla eller har ”socialdemokratiska muslimer” en reformerad utgåva av koranen, som inte påbjudar muslimer att slå ihjäl alla icke-muslimer?

  Innan detta är på plats – finns ingen ide att diskutera allt annat!

 3. JO skriver:

  Först fattade jag inte vad debatten gällde. Sen uppfattar man ju det som om insändarna vill tysta debatten om Islam, dess lära och avarter, dess anpassning och de provokationer som Islam och muslimer väcker i Sverige.

  Ska vi tycka synd om muslimerna som får försvara eller förklara sig? Vad med Lars Vilks som får försvara sitt liv, alla svenskar som blir provocerade av religiösa avarter eller uttryck?
  Eller att debatt ofta tystas då muslimer är så lättkränkta och hotfulla, det är ju en härskarteknik och att inte ens kunna lugna ner sig och fundera över hur allvarligt det är med en karikatyr, säger ganska mycket hur inskränkt vissa muslimer är i deras tro.

  Vad innebär religionsfrihet? Ska det inte innebära att religionen förpassas till hemmet och tas bort från offentlighet, skolor och arbetsplatser?

  När Geert Wilkers kan få 20% av rösterna för att vara Islamfientligt i Holland, då är det verkligen en debatt som ska tas när hela 600 000 muslimer verkar och bor i Sverige.

  Tyvärr kommer debatten inte sluta här, den är här för att stanna och går inte sopa under mattan, kära muslimska socialdemokrater.

 4. Kafka skriver:

  Adrian Kaba har fått malmösossarna med sig på idén att resa en staty över en nu levande människa; Zlatan Ibrahimovic. Men avbilda profeten får man inte.

 5. erik skriver:

  Muhammedanerna (de marginaliserade enligt PK-dårarna) ser sig alltså redan som segrare,för det är ju segrarna som ställer villkoren.
  Att ta över Sverige är det lättaste som finns,det behövs inga stridsvagnar,det är bara att ta sig in med barnvagnar och sedan fortsätta avla soldater,som vi idioter dessutom betalar dem för att göra.
  De har vunnit på walk over.
  Och med god hjälp av dem som skall vara våra tjänare,som vi ju avlönar,politikerna (och dem som skall kritisera makten,medierna),men som i verkligheten är våra herrar.
  Det hör väl också till nyspråket,liksom krig är fred,och kunskap är styrka,frihet är slaveri etc.

 6. Göran skriver:

  Vill man föra en debatt om muslimer och Islam må det vara hänt. Men egentligen får den debatten ses som helt överflödig och det av den enkla anledningen att varken muslimer eller Islam har ett utrymme i vårt Nordiska samhälle. Att då i debatter försöka skapa ett utrymme för dem här är helt fel. Den målsättning och målinriktning vi gemensamt har att arbeta för och sträva efter, är det Nordiska samhället, dvs det trygga homogena samhället, fritt från allehanda parasiter som gräver sig allt djupare in i våra crackelerande välfärdssytem.

  För kännedom om hur det kan gå till i detta mångkulturelle helvet vi nu tvingas leva i, vill jag här berätta om en episod som utspelade sig i en liten svensk stad:
  Det hände sig på ett apotek igår där, det var timslånga köer att en neger kom in tog en kölapp stod och såg sig omkring i några minuter, för att därefter gå raka vägen fram med sitt recept till apotekaren, en kvinna, som fjäskande gav honom förtur. På så sätt gick han fräckt förbi hela kön där männsikorna tålmodigt satt med sina recept i handen och väntade på sin tur. Somliga såg förnärmade ut över att behöva bli förbigågna av en person som inte hör hemma här, och som dessutom erhåller feta månatliga bidrag från deras surt förvärvda skattepengar.

  Denna händelse göder förhoppningsvis den rasisim som är så nödvändig för det homogena samhällets återerövring.

 7. A-mannen skriver:

  Muslimer har inte och kommer aldrig att villkora någonting som helst i mitt liv.

 8. Allah skriver:

  En sak man talar tyst om, är att Broderskapsrörelsen är en underorganisation till det muslimska brödraskapet.

 9. Abdul skriver:

  It’s a shame you don’t have a donate button! I’d without a doubt donate to this superb blog! I suppose for now i’ll settle for book-marking and adding
  your RSS feed to my Google account. I look forward to fresh updates and
  will share this blog with my Facebook group. Talk soon!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: