Ett av de mest slitna benämningarna, Ensamkommande ”flyktingbarn”.

I Dagens DN beskriver de rakt av vad det gäller.
”I fjol kom omkring 2.250 ensamkommande flyktingbarn under 18 år till Sverige som asylsökande. I de flesta fall går det till som brukligt: Socialtjänsten går in och hjälper dem med boende – ett boende som de också utreder.
Men i ett av fyra fall kommer barnen med en adress i handen. Ofta är det föräldrarna i hemlandet som känner någon, en släkting eller vän, som de har önskemål om att barnen ska bo hos.”

Är det inte dags att sluta hyckla nu och kalla dem ankarbarn rakt av? För det är inte många av dem som är under 18 år heller. Enligt de flesta undersökningar som görs i alla länder utan Sverige visar de en mycket högre ålder än vad som uppges.

Varjager

One Response to Ett av de mest slitna benämningarna, Ensamkommande ”flyktingbarn”.

 1. Cavatus skriver:

  Jag klistrar in en kommentar från Robstens blogg, en kommentar som säger allt om detta bedrägeri:

  ”Jag kan från mina erfarenheter inom socialtjänsten INTYGA att det redan av uppgifterna som framkommer hos Migrationsverket framkommer att båda de ensamkommandes föräldrar är i livet och att den unge mannen när han för första gången kommer till socialtjänsten redan bor hos sin släkting. Jag ser hela apparaten med ”ensamkommande barn” som ett av politikerna sanktionerat stort bedrägeri!

  Vem som helst begriper att på handläggarnivå hos socialtjänsten svalnade de sociala ambitionerna betänkligt i de allra flesta fallen när man där insåg att allt var arrangerat och skäggstubben framträdde tydligt. SVENSKA FOLKET ÄR UTSATTA FÖR ETT GIGANTISKT BEDRÄGERI AV SINA ”FOLKVALDA”!!!”

  Missa inte Julia Caesars senaste krönika. ALla länkar här:

  http://www.korta.nu/jc

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: