Nederländernas val!

De sista dagarna har vi kunnat läsa att Frihetspartiet tappat och bara skulle få max 10%. PGA av den ekonomiska krisen etc etc etc.
Men nu är valet avgjort. Geert Wilders parti ökade från 9 mandat till 24 och blev det tredje största partiet. Nu skall ni se att detta är något liknande på
gång här hemma Sverige med. För precis som i Nederländerna pratade de etablerade partierna inte om islam eller ”flyktingpolitiken.
De ansåg att då skulle folk glömma bort ämnet. Men där bet de sig i handen. Folket kan inte luras lika enkelt längre.

”Islam kritiken Geert Wilders Frihetsparti (PVV) blir enligt undersökningen tredje största parti med 24 platser. En rejäl framgång jämfört med förra valet, då partiet fick nio platser. Resultatet är överraskande bra eftersom Wilders inte kunnat styra valdebatten som han velat. Hans åsikter om att invandring från muslimska länder ska stoppas, att muslimska kvinnor med sjal ska betala extra skatt och att koranen ska förbjudas har haft svårt att få genomslag när allting har handlat om ekonomin. Socialdemokraterna kan inte tänka sig att sitta i samma regering som Wilders, men VVD har inte stängt dörren..”

Varjager

3 Responses to Nederländernas val!

  1. kafka skriver:

    Må SCB:s PSU också ha lika goda nyheter!

  2. Göran skriver:

    Valet i Nederländerna är en fingervisning om hur det förhoppningsvis kommer att se ut i det framtida Europa. Sverige må i det här halka efter lite men utvecklingen kommer så småningom ifatt oss också.

  3. Christian skriver:

    Jag hoppas du har rätt även om jag ibland misströstar. De sista opinionssiffrorna var ju inte så uppmuntrande… Jag hoppas innerligen att dom inte står sig.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: