Israels världsbild- en annan än vår.

Debaklet kring blockadbrytarna och efterföljande mediakrig har tappat sinne för proportioner. En nyanserad debatt om vad konflikten egentligen handlar om går inte att föra ens i de fria bloggarna längre. När bloggen Fria Tider försökte sig på det blev de anklagade för att vara antisemiter, islamkramare, förrädare etc. Det bådar inte gott när t o m ”nationella” angriper varandra på detta sätt, i en fråga som endast perifert handlar om Sverige.

Sverige är inte part i konflikten, men vi drabbas indirekt av de flyktingströmmar konflikten förorsakar. Det höga tonläget i Sverige tycks handla om en kamp mellan ökenreligionerna.
De som förfäktar att den ena rasen är ”bättre” än den andra bör tänka om. Nya forskningsrön visar att judar, dagens palestinier, druser och beduiner har stora genetiska likheter (The American Journal of Human Genetics/DN 4/6-10).

Göran Rosenberg (som själv har judiskt ursprung) har idag skrivit en ledare i DN som på ett nyanserat beskriver Israel-Palestinakonflikten. Han ger en ögonblicksskildring inifrån Israel vid tidpunkten för piratattacken. Att man inte ens kan enas om vem som attackerade vem visar hur låsta positionerna är.

//Elfyma+

5 Responses to Israels världsbild- en annan än vår.

 1. TARZAN skriver:

  Nationella ska naturligtvis inte angripa varandra för denna idiotiska konflikt som inte har med oss att göra alls.
  En anledning att Nationaldemokraterna finns är att dom tycker att det är för mycket
  jude röv slickeri inom SD.
  Personligen tror jag att SD förlorar röster på sitt Israel vurmande.
  Jag vill ta upp det här med organ stölderna – det visade ju sig vara sant. Det kommer att komma upp mer fula saker om Israel de närmaste åren.

 2. Ola Jennebrink skriver:

  Med få ord och med en del humor och ironi,beskriver Rosengren hur Israel målar in sig i ett hörn.En annan jude som kritiserar Israel är Feiler som var med på en Gaza-båt.Han imponerade på mig när han talade som en riktig karl.När stödet för Israel sviktar bland deras egna så har de ändå SD.Suck!
  Du har rätt Tarzan.Den nationella splittringen pga Israel är onödig.

 3. Lillan skriver:

  Kan man verkligen ta Rosenberg på allvar? I sin självbiografiska bok beskriver han hur inflödet av judar från Irak, Iran, Maghreb, från söder om Sahara gjorde att han ”inte kände igen sig” i Israel efter att ha bott där länge och gått i skolan, dessa enorma flyktningsgrupper som naturligtvis aldrig nämns i svenk PK-media har fått asyl i Israel och blivit medborgare.

  Samma typ av grupper från dessa länder men muslimer känns naturliga för Rosenberg när han befinner sig i Sverige, men nämner aldrig att palestinerna i Libanon, Syrien, Jordanien har aldrig tillerkänts medborgerliga rättigheter. I Sverige får man bli medborgare efter några få år, men palestinerna blir aldrig medborgare i dessa grannländer.

  I Sverige frågar man sig: hur länge är man flyktning innan man blir medborgare, en fråga som man aldrig ställer sig i grannländerna där är man alltid flyktning även om det är andra, tredje, fjärde generation som aldrig har satts sin for i Palestina.

  Tja rent kulturellt föredrar jag Eistein framför bin-Laden…..

 4. elfyma+ skriver:

  Alla är inte som Kent Ekerot inom SD. Erik Almqvist, ordf.SDU har gått ut och tagit avstånd från hans uttalanden på sistone.
  http://www.friatider.se/erik-almqvist-sd-ekeroth-uttalande-inte-partilinjen

  Lyssnartips:SR P1 Studio ett igår kl.17
  ”Antisemitismen breder ut sig”.
  Debatt mellan Torbjörn Tännsjö och Jonathan Lehman från EXPO.

  http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=1637&artikel=3755977

 5. Hm skriver:

  ”En nyanserad debatt om vad konflikten egentligen handlar om går inte att föra ens i de fria bloggarna längre. När bloggen Fria Tider försökte sig på det blev de anklagade för att vara antisemiter, islamkramare, förrädare etc.”

  Vänligen studera följande rubriker från Fria Tider!

  ”Upp till 19 döda i israelisk attack mot Gaza
  Europa demonstrerar mot massakern
  Video avslöjar oprovocerad israelisk attack
  Segels torg: 7 000 protesterade mot massakern
  Bildextra: Här protesterar Sverige mot det sionistiska våldet
  Många frågetecken kring massakern
  Här firar sionisterna massakern”

  Nyanserat? Så fort uttrycket sionism och sionist förekommer så vet man vilket sorts tänkande som ligger bakom. En bloggare vars namn jag inte nämner här har på ett smart sätt ordnat nerladdningar för massproducering och spridning där Fria Tider finns med. Fritt fram att spekulera om det djupare syftet med detta. Gör det dock inte hos ‘nerladdningsbloggaren’ för du blir censurerad.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: