Två års fängelse för äldrebedragare

Uppdaterad 7/6-10.

En 21-årig kvinna som lurat äldre finsktalande personer i Sörmland på pengar har dömts till två års fängelse av tingsrätten i Katrineholm. Kvinnan bland annat stulit 500 kronor från en dement 80-årig kvinna i Nyköping. (Anm. Det är bara toppen på isberget)

Under rättegången erkände kvinnan att hon tillsammans med en annan gärningsman har lurat flera äldre personer i bland annat Flen och Västerås.
De ringde upp äldre finsktalande personer och sa att de var från banken. Efter att ha påstått att det var någon fel på personernas bankkort, bad de att få komma hem till dem.
Om de släpptes in i bostaden tog de kortet och tömde det på pengar.
Kvinnan var också åtalad för att bland annat ha lurat av två äldre personer i Oxelösund och Nyköping 10 000-tals kronor. Hon döms dock bara för det ena fallet, och då för att ha stulit 500 kronor.
Kvinnan döms till två års fängelse för stöld, grov stöld och grovt bedrägeri. (SN).

Uppdatering: Den dömda bedragerskan heter Ramona Teresa Lindeman. Av åklagarens yrkanden framgår att denna dam försörjer sig som bedragare och tjuv. Hon har inget arbete och har en bostad av ”tillfällig natur”. Listan på bedrägerier är lång och hon är tidigare dömd för tjyveri och olovlig körning.
Frivården anser ändå att ”det inte
föreligger något övervakningsbehov och att Ramona Lindeman är lämplig för samhällstjänst”. (Anm. Varför inte inom hemstjänsten ?)

Åklagaren har yrkat att Ramona Lindeman ska stanna kvar i häkte eftersom det finns risk för att hon på fri fot fortsätter sin brottsliga verksamhet. Tingsrätten biföll yrkandet och beslöt att beslagtagen kjol med dolda fickor förklarades förverkad.

Tingsrätten anser att ”Straffvärdet av den samlade brottslighet som Ramona Lindeman gjort sig skyldig till är högt. Försvårande omständigheter som tingsrätten beaktar vid bedömningen av straffvärdet är att Ramona Lindeman utnyttjat att berörda målsägande är i olika grad dementa och därför haft särskilda svårigheter attvärja sig mot Ramona Lindemans förslagna och hänsynslösa agerande mot dem” (Mål 1043-10, Katrineholms Tingsrätt).

Kommentar:
Att beslagta kvinnans kulturella attribut (kjolen) är givetvis kränkande. Kommer DO eller Maria Leissner att ingripa ?
Vad är det fel på att försörja sig genom hederligt arbete ?

/Elfyma+

Relaterat:

11 Responses to Två års fängelse för äldrebedragare

 1. Göran skriver:

  Det framgår inte något om den 21- åriga kvinnans etniska tillhörighet. Är hon nordbo blir hon definitivt inte föremål för varken Maria Leissner eller DO:s intresse.

 2. Bengt Lundström skriver:

  Eftersom den ”etniska” tillhörigheten hemlighålls så får man ju sina misstankar, då brottet verkar ha ”zigenarkaraktär”. Zigenare födda i Finland eller Sverige är väl också ”Nordbor” även om ”ränderna” aldrig går ur?

  • Göran skriver:

   Zigenare är inga nordbor, de har en helt annan kultur med sina seder och bruk. Nordbor är ättlingar till de gamla fornnordingarna, medan romerna alltid varit ett kringflackande folk med ursprung i Indien. Olikheterna mellan oss och romerna är allt för stora för att de skall ses som nordbor.

 3. IdiotSverige skriver:

  Va i h-e. Sno 500 kr från en 80-årig kvinna ger 2 års fängelse.
  Men att slå ihjäl en 78-årig kvinna i Landskrona ger 1-år och 10 månader och dessutom att bli frisläppt. E det här svensk lag? Dra!!!

 4. […] också att Ramonas kjol med dolda fickor förklarades förverkad. Se uppdaterad version av tidigare inlägg […]

 5. unclebobswe skriver:

  Enligt en rapport från polisstyrelsen i Skäne till regeringen framgår det tydligt att zigenare är i sort sett de enda som ägnar sig åt åldringsrån och den typen av bedrägerier.
  Det är ett hjärtlöst folk som inte har någon respekt för oss ”gadjes” (dvs icke-zigenare). Jag kräver att sådana svin skall gripas, dömas och utvisas efter avsuttet straff.

 6. […] Två års fängelse för äldrebedragare […]

 7. Bengt Lundström skriver:

  Generna styr oss. Det finns helt klart ”kriminella gener” enligt poliser jag talat med. Zigenare, och andra med liknande gener anser, att lönearbete inte är lönsamt och är ett hinder för livskvalitet. Men energi saknas inte hos dem då det gäller att mjölka bidragssystemen, och därutöver stjäla / råna gamlingar så fort de får en chans. Straffen borde vara arbetsläger (Tysk 40-tals stil)där villkoret för att få tillräckligt med kalorier för överlevnad vore, att man arbetar hårt(gärna fysiskt). För gör de det inte, ja då löser sig ju ”problemet” rätt fort och demokratiskt, och helt i enlighet med deras frihet att välja.?

 8. lotta skriver:

  svenskrna dödar ´åldningar och små barn det tycker jag är mycket väre

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: