Bengt Westerberg leder FI:s jakt på SD

Uppdaterad 28/6-10.

”Sverigedemokraternas så kallade medlemslån utreds av Finansinspektionen (FI). Lånen kan liknas vid bankverksamhet och det har partiet inte tillstånd att driva”.

”Sverigedemokraternas medlemslån innebär att partimedlemmar lånar ut pengar till partiet mot ränta. Räntan är avhängig valresultatet i höst, om partiet får 5 procent av rösterna i riksdagsvalet blir räntan 18 procent”, rapporterar Sveriges Radios Ekoredaktion.

”Finansinspektionen utreder om SD därmed bedriver bankverksamhet, något som kräver tillstånd som partiet inte har. Ett beslut väntas komma inom ett par veckor”.

”Partiet räknar med att lånen utgör cirka 3 miljoner kronor av den totala valbudgeten på 19 Mkr”, rapporterar Ekot. (Di)

Kommentar:
Finansinspektionens plötsliga intresse för SD ska ses mot bakgrund av förestående val, och att FI:s ordförande är den ökände girigbuken Bengt Westerberg (Fp), tillika ordförande i Röda Korset*.
SD:s medlemslån liknar Juni-listans och Ny Demokratis medlemslån vid tidigare val. FI hade då inget att invända mot upplägget, men det var innan Bengt Westerberg blev ordförande.
Nu deltar Finansinspektionen i jakten på Bengt Westerbergs politiska meningsmotståndare, istället för att sköta sitt jobb.
Om FI skött sitt jobb hade vi sluppit den systemhotande Carnegie-kraschen som ledde till att notan landade hos Riksgälden.

SD:s medlemslån ter sig ärligare än sossarnas nitlotterier som bara partiet vinner på.

* Röda korset är snart bankrutt. Medlemmar har fått nog och flyr. Snart är kapitalet nere på reservkassan (Realtid).
(Finansinspektionen borde istället granska RK:s vanskötta finanser !)

28/6-10: FI  har inget att invända mot SD:s medlemslån, så som den är utformad.

//Elfyma+

4 Responses to Bengt Westerberg leder FI:s jakt på SD

 1. naivtive skriver:

  Åh har Wet Bästerberg ännu ett uppdrag? Hur mycket får han för det? Är även det en sänkning som blir en höjning innan förhandlingarna är slut. Kan man få fråga hur denna korrupte individ har kommit över ännu ett uppdrag? Finns det ingen kompetent bland kandidaterna? Kan man dessutom få fråga Wet Bästerberg om huruvida FI har gjort en utredning äver hur mycket Western Union ser till att föra ut ur landet i sämre Orienten. Det är en mycket mer intressant fråga, för det har med landets ekonomi att göra…

 2. Göran skriver:

  Det verkar pågå en hets- kampanj mot SD i det tysta. Det finns onekligen ett antal indikationer som pekar på detta. Den senaste, förutom den här, är SOM- institutets försök att sammankoppla de dåliga opinionssiffrorna till den mätningen som visar att svenskarna har blivit mer positiva till bidragsinvandring. Vilket jag tycker är en dum tolkning av ett tverksamt resultat i en lika tveksam mätning. SOM:s opinions- mätning verkar bara ha ett syfte och det är att förstöra för SD.

  Och så nu denne ouppfostrade Bengt Westerberg, i mina ögon en riktig pajas, som ger sig på SD:s sätt att finansiera valarbetet.

  Jag har inget annat än förakt till övers för varken samhälle eller dess företrädare.

 3. ddayperspective skriver:

  De etablerade partierna fruktar RÄKENSKAPENS DAG, VALDAGEN! Varför? Jag har naturligtvis ingen bättre syn på riksdagens ”folkvalda” än att jag inser att de är rädda om sina personliga positioneringar i ryggkliarläge eller på annat vis, som t ex vad gäller deras möjligheter att kvala in för riksdagspension. Finns det värre navelskådare än riksdagsdagens ledamöter? De tänker ju inte ens på sina barn eller barnbarn när de förnekar HOTET FRÅN ISLAM!

  http://ddayperspective.wordpress.com/2010/05/28/kommentar-till-wargentins-inlagg-faran-med-troga-politiker-httpfrianyheter-wordpress-com20100527insandare-faran-med-troga-politiker/

 4. […] Sverigedemokraterna blev under BW:s ledning följaktligen som enda parti ”granskade” av FI under valrörelsen […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: