Var 8:e invandrare tar emot en anhörig

Till ungefär 4 procent av de som invandrat till Sverige kommer det, ett år efter ankomsten, en anhöriginvandrare. Till nästan 13 procent av de invandrare som anlände 1997, har det nio år senare kommit minst en anhörig.

Det kommer fler anhöriga till män än till kvinnor  och invandrare i 20-års åldern eller i 40-års åldern är anknytningspersoner i högre grad än invandrare i andra åldrar. Till 100 invandrare i 40-års åldern har det kommit drygt 25 anhöriga efter nio år, de flesta första året efter invandringen. Lika många har det efter nio år kommit till en invandrare i 20-årsåldern, men de kommer inte i samma grad första året, utan det är spritt över flera år.

Det kommer få anhöriga till invandrare från Norden, men antalet har ökat. Efter 2003 kommer det nästan dubbelt så många anhöriga som det gjort tidigare år. Det beror på den ökade anhöriginvandringen till personer födda i Danmark som följd av de förändrade reglerna för anhöriginvandring till Danmark.

Många anhöriginvandrare kommer till en svensk medborgare
År 2006 invandrade 27 000 personer till Sverige med familjeband som grund för bosättning. De flesta som invandrade av familjeskäl var antingen barn under 18 år eller i de familjebildande åldrarna. Endast ett fåtal var äldre än 65 år. I de familjer som de bor i är en tredjedel av familjemedlemmarna födda i Sverige och knappt två tredjedelar är svenska medborgare. (SCB).

Kommentar:
När Danmark stramar åt anhöriginvandringen och när invandring genom skenäktenskap/barnäktenskap försvåras, blir Sverige det nya resmålet.

//Elfyma+

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: