Bidragsförsörjningen ökar- som en följd av invandringen ?

För en tid sedan gick Mona Sahlin till angrepp mot Alliansen därför att “utbetalningarna av ekonomiskt bistånd ökat i mer än 90 procent av landets kommuner”. Hon skrev att “socialbidragen ökar lavinartat.”

Mellan tredje kvartalet 2005 och fjärde kvartalet 2009 har utbetalningen av ekonomiskt bistånd ökat från 2,10 miljarder kronor till 2,87 miljarder kronor. En ökning på 22,9 procent.

Men i detta belopp ingår bistånd till flyktingar, alltså personer som aldrig haft ett jobb i Sverige. Utbetalningar till denna grupp har under samma perioder ökat med 144,3 procent.

“Utbetalningar av ekonomiskt bistånd till dem som inte är flyktingar”, en definition direkt kopierad från Socialstyrelsens rapporter, har ökat med 428 miljoner kr. Samtidigt har utbetalningar till flyktingar ökat med 339 miljoner kr (från 235 miljonor kr till 574 miljoner kr totalt).

Nästan hälften av den ökning som Mona Sahlin ondgör sig över har alltså gått till flyktingar. (Källa: erixon)

Kommentar:
Märkligt att Alliansen inte upplyser svenska folket om detta samband. De rödgröna kommer dessutom (om Miljöpartiet och Vänsterpartiet  får sin vilja igenom) införa fri invandring utan begränsningar och gratis sjukvård till alla som inte är svenskar. Vi som är skattebetalare i Sverige måste betala patientavgifter för att få tillgång till vården.

//Elfyma+

2 Responses to Bidragsförsörjningen ökar- som en följd av invandringen ?

 1. Göran skriver:

  Kostnaden för bidrags-invandringen är en utgift som stadigt ökar. Med vetskap om detta, ter det sig minst sagt besynnerligt att SOM- institutet redovisar så positiva siffror i sin sista undersökning av svenskarnas inställning till invandringen. Den borde i rimlighetens namn visat det rakt motsatta.

  Samtidigt redovisades också mätning av väljarnas partisympatier. Naturligtvis med låga siffror för SD.

  Man passade finurligt nog på att dra paralleller mella SD:s låga siffror och den positiva inställningen till forstsatt hög bidrags- invandring.

  Frågan är om man inte rent av börjat manipulera SD:s siffror i opinionsmätningarna inför det stundande valet, i förhoppningen om att folk skall dra den slutsatsen att det inte lönar sig att rösta på ett litet parti. Hur skall annars detta tolkas?

  Inställningen till invandringen hos gemene man är knappast gynnsammare nu än förut. I varje fall märker jag inga sådana tendenser där jag befinner mig. I så fall så är det snarare tvärtom. Tyvärr är nu tillståndet i det onda samhället vi bebor sådant att det finns god anledning att ifrågasätta och dra egna slutsatser.

  Naturligtvis skall ingen gå på det här och fortfarande finns heller inget alternativ till Sverigedemokrterna.

 2. xmaverickx skriver:

  Det är något allvarligt fel på denna människa
  S(t)ahlin alltså,kan hon inte dra några förnuftiga slutsatser!?
  Satans dåre! Och som dessutom kastar sten i glashus.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: