Gästinlägg:Turerna kring HBT-paraden i Göteborg.

Under Kristi Himmelfärdshelgen arrangerades en HBT-festival i Göteborg. Mest uppmärksammad har den s k Regnbågspromenaden blivit. Lokala partiföreträdare för Kristdemokraterna marscherade i paraden. I samma tåg gick aktivister till attack mot kristna från församlingen Livets Ord i Göteborg som fanns ute på stan för att bjuda på pannkakor och evangelisera. Man slog sönder deras plakat, hotade med stryk och skrek saker som ”We are here, we are queer, we gonna fuck your children!”. Händelserna är fångade på film och ligger ute på youtube. En marsch för alla människors lika värde och tolerans? Knappast!

SEA:s vice ordförande Annelie Enochson är den som tydligast har protesterat mot sina partikollegors initiativ och ville själv inte gå med i paraden. Pastor Mikael Karlendal skriver föredömligt om händelserna på sin blogg. Så här skriver han bland annat:

”I Sverige handlar dessa parader inte om alla människors lika värde, för då vore det ju inget problem (dvs om de verkligen handlade om bara det), utan de handlar om att HBT-livsstilar är lika bra eller bättre än att leva i, än i ett normalt äktenskap mellan en man och en kvinna. De handlar om att få människor att bejaka och tala uppskattande och i berömmande ordalag om HBT-livsstilar. Och just det kan ingen kristen människa göra, eftersom det inte stämmer med den judiskt-kristna etik som grundas på Bibeln.”

http://www.youtube.com/watch?v=8SWEnQqSGCc

Grim

2 Responses to Gästinlägg:Turerna kring HBT-paraden i Göteborg.

  1. elfyma+ skriver:

    Religionsutövning och sexuella utlevelser tillhör den privata sfären- och borde så förbli i ett civiliserat modernt samhälle.
    Var och en får bli salig på sin tro – men låt oss andra slippa.

  2. Varg i Veum skriver:

    Tragiskt att se. Om nu inte livets ord stod med intelligenta god hate fags argument och propagerade så är ju lesbianernas AFA-inspirerade demonstrationskultur jävligt omotiverad och ingenting som kommer att hjälpa dem att få deras livstil accepterad. Vilket då är deras motiv till dessa gay-parader som jag förstår.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: