Egenintresset engagerar landstingspolitiker

Landstinget satsar på transdag.

Landstinget Sörmland vill öka kunskapen om HBT-personers rättigheter och behov inom vården och satsar under fredagen på en transdag. Under dagen kommer landstinget bland annat att presentera ett förslag till en HBT-policy för att förbättra bemötandet till bland annat transpersoner.

Dagen anordnas under Springpridefestivalen i Eskilstuna, ett samarbete mellan bland annat landstinget, Eskilstuna kommun och Mälardalens högskola (SN).

Landstingets engagemang i HBT-rörelsen och satsningar på speciella HBT-mottagningar förklaras av att ordföranden i Landstingsstyrelsen Jörgen Danielsson (S) har privata intressen i HBT-rörelsen.
”Jag har deltagit i alla år på paraden, men i år har det blivit mer. Jag har varit med och fattat beslut i Landstinget om att sponsra transdagen med cirka 150 000 kronor”, säger Jörgen Danielsson (SN).

När denne sosse tillträdde sitt förtroendeuppdrag som finanslandstingråd ansåg han att tjänsterummet inte var tillräckligt ståndsmässigt för en man av hans kaliber (han lär ha jobbat på en hamburgerrestaurang tidigare). Har krävde bl.a kristallkronor i tjänsterummet och en specialutrustad tjänstebil som kostade multum.

Denne sosse är inte ensam om att låta Landstinget (skattebetalarna) ”sponsra” sina privata intressen. Hans koalitionskollega miljöpartisten Ylva G Karlsson vill att Landstinget satsar på vindkraft för att fixa uppdrag åt sin make som (lägligt nog) startat en firma inom vindkraft (SN).

Medborgare som plågas i de växande vårdköerna skulle uppskatta om landstingspolitikerna prioriterade Landstingets kärnområde- SJUKVÅRDEN.

//Elfyma+


7 Responses to Egenintresset engagerar landstingspolitiker

 1. Lillan skriver:

  Och jag min idiot trodde att en inflammerad blindtarm var en inflammerad blindtarm oavsedd på vem den satt…

 2. Kafka skriver:

  Transfetter är väl ett folkhälsoproblem?

 3. Blodsven skriver:

  Har sagt det förut: Bögar och sexuellt avvikande personer ska inte fatta beslut! Det blir alltid i egetintresse, samt att omdömet brukar inte heller vara det bästa…

 4. svansken skriver:

  Att läsa en sådan artikel – kan nästan få mig att bli muslim! 😦

 5. kalvtunga skriver:

  Det ska bli kul att se vad som händer den dag då muslimer och transpersoner måste frottera sig med varandra. Kommer tycke att uppstå eller inte.

 6. carl skriver:

  Kalvtunga, den dagen då musslorna tagit över så dödas alla HBT-personer, utan undantag, så de behöver inte frotteras med varann. Vi ser ju hur allas vår Måna froterar sig med musslorna samtidigt som hon froterar sig med HBT-personer, antagligen vinner musslorna, lämnar HBT-personerna till sitt öde

 7. Majs skriver:

  Det var inte 150 000:-!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: