Jag tar media som exempel på hur Yttrandefriheten hänger löst just nu.

Aftonbladet har en snyft artikel om mannen som fick pepparsprej i ögonen. Sedan en kolumnist som skriver en artikel där muslimerna blir offret för angreppet på Vilks. Detta ser jag som tydliga exempel på hur våran media medvetet vill flytta fokuset bort från Islam och istället lägga skulden på Yttrandefriheten. Exempel.

”– Det var som en porrfilm han visade, jag älskar min profet och det som gör honom ont gör mig ont. Det var mycket provocerande, säger Mohammed Almaani.

En inte alltför djärv gissning är att nazistgrupper inte kan motstå frestelsen att använda sig av händelserna i Uppsala i sitt dravel om den muslimska faran.
Överfallet drabbar dessutom ytterst Sveriges muslimer.

Lars Vilks åker till Uppsala för att prata om yttrandefrihet och konst som provocerat genom åren och passar på att visa en film med nakna gaypar i Muhammed-masker som gjorts av den kontroversiella konstnären Sooreh Hera, vars konst tidigare plockats bort från sajten Youtube efter protester.

Det här är ett överfall som drabbar andra än honom själv hårdare. Nämligen Sveriges muslimer, en grupp människor som av vissa redan i dag får skulden för allt elände i landet. ”

Bara genom dessa rader visar media att de helst vill att vi skall hålla käften och inte sprida händelsen. De drar rakt av till med nazism anklagelsen direkt. För de vet att det skrämmer 40 talisterna. Sedan är det ju konstigt att Muhammed får man inte skämta om. Thomas Mattsson på Expressen lyckas med konst stycket att försvara Vilks rätt att provocera utan att nämna vilka det var som utförde attack. 7 klövern och dess hantlangare står nu nödigare än någonsin och bara en toalett. Det gör att det antagligen kommer att bli mer våld och hot mot alla som sprider sanningen och vågar använda rätten till Yttrandefrihet!

§. 1 yttrandefrihet: frihet att i tal, skrift eller bild eller på annat sätt meddela upplysningar samt uttrycka tankar, åsikter och känslor.

Som sagt detta överfall på Vilks visar även att de så kallade ”flyktingarna” som kommit hit inte har flytt undan förföljelse och förtryck, för de är väldigt snabba på att hota och ge sig på alla som inte tycker som de…….

Varjager

5 Responses to Jag tar media som exempel på hur Yttrandefriheten hänger löst just nu.

 1. […] Skriver vidare om det som skett. För sinnesfridens skull så hänvisar jag er vidare till bloggen Varjager, som får dela med sig av sina tankar. Det man kan säga om detta,  om man ska tolka media rätt, […]

 2. kafka skriver:

  Att frige Dawit Isak är svenska massmedias prio nr. 1
  I Sverige värnar massmedia tryckfriheten men inte tyckfriheten.

 3. Il Padre skriver:

  Hussein Ali Khan- den som enligt Fria Tider startade Facebookgrupp (över 460 medlemmar) med uppmaning om att mörda Vilks ser ut så här utan palestinasjal (inifrån Facebook) – http://tinypic.com/r/33vgl1i/5

 4. Il Padre skriver:

  Alla som intresserar sig för att försvara västs demokratiska parlament, värden och historia mot islams teokrati MÅSTE se Peter Robinsons (Hoover Instituion, Stanford University, USA) Intervju med Mark Steyn, författaren till ”AMERICA ALONE: The End of the World as We Know it” [ISBN-13 9780895260789] – http://tv.nationalreview.com/uncommonknowledge/post/?q=NjQ1Mjk4ZmVkODViNGM3YjUzYmMzMTk2ZTRkNjg5ZTY=

 5. Per skriver:

  Yttrandefrihet är den fundamentala pelaren i en demokrati. Utan yttrandefrihet så har vi ingen demokrati. För om endast en typ av åsikter är tillåtet, hur ska man då kunna ha ett oppositionsparti?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: