Sverigedemokrater välkomnas nu i Kommunal ?

Uppdaterad 6/5-10

Kommunals ordförande Ylva Thörn (S) poängterade att hennes förbund alls inte utesluter någon som är aktiv i Sverigedemokraterna.
Det framkom tydligt under henns första maj-tal på Stora torget i Södertälje.

Hon förklarade också att hennes fackförbund kommunal med 500 000 medlemmar inte kan stoppa folk från att vara med i andra politiska partier än Socialdemokraterna, apropå den tvist i Södertälje där busschauffören Nader Helawi företräder Sverigedemokraterna och är medlem i Kommunal.
( Sverigedemokraterna i Södertälje har flest invandrare på vallistan).
– Åsiktsfrihet är en självklarhet, men man måste givetvis följa våra stadgar*, sa hon inför bland andra Peter Boström, Kommunals ordförande på Södertälje-buss.

Arbetarekommunens ordförande Yilmaz Kerimo talade först. Han lovade bland annat att Socialdemokraterna aldrig kommer att samarbeta med Nationaldemokraterna eller Sverigedemokraterna. (Källa: LT)...

Kommentar:
* Vad detta uttalande står för i praktiken återstår att se. Det finns säkert någon gummiparagraf i stadgarna som handlar om ”värdegrund” som kan tolkas som att medlemmarna ska ha en S-märkt ”värdegrund”. Fackets stadgar behöver moderniseras. Alla medlemmar är inte längre S-väljare.
Uppdatering: En av våra läsare (Erik Hellsborn) bekräftar våra värsta farhågor. Han skriver ”Kommunal Halland ville utesluta mig av samma anledning som Nader redan för ett par år sedan.
Redan då slog förbundsstyrelsen fast att ett medlemskap i SD inte är skäl för uteslutning”.

6/5-10: Kritik mot fackets behandling av Sverigedemokrater
6/5-10: Den odemokratiska fackklubbens ordförande Peter Broström är själv medlem i kommunistiska Rättvisepartiet Socialisterna (RS) som är ett trotskistiskt parti på yttersta vänsterflanken.

//Elfyma+

8 Responses to Sverigedemokrater välkomnas nu i Kommunal ?

 1. Erik Hellsborn skriver:

  Kommunal Halland ville utesluta mig av samma anledning som Nader redan för ett par år sedan. Redan då slog förbundsstyrelsen fast att ett medlemskap i SD inte är skäl för uteslutning.

 2. kalvtunga skriver:

  Det måste väl ändå finnas underlag för en icke vänster fackförening, trots allt så röstar bara 40% på sossar och vänstern. Hur en sådan skulle se ut vet jag dock inte men låt oss säga att den ska ha ett visst mått av trygghet i form av försäkringar, samt att den inte ska skänka pengar till ett politiskt parti.

  • elfyma+ skriver:

   I Danmark har facket anpassat sig till verkligheten- de är så vitt jag vet partineutrala och ger inga pengar längre till något parti. Något för LO att tas efter ?

 3. xmaverickx skriver:

  Vem vid sinna sinnens fulla bruk vill vara med i facket,när de stöder sossarna med sin medlemsavgift.
  Masoschister?

 4. H skriver:

  Det är dags att ett uteslutningsfall blir draget inför domstol. Förr eller senare kommer det fram att många till och med kan ha fått sparken från sina arbeten pga en demokratiskt politisk åsikt. Ren diskriminering och särbehandling alltså likt det som försegick i Nazi-Tyskland eller Sovjetstaten. Om SD kommer in i riksdagen så ska detta fram. Med tillräckligt många röster så borde en del makthavare här och där kunna ställas till svars för brott mot Sveriges grundlag.

 5. elfyma+ skriver:

  Facket har blivit en slags beskyddarliga och fackavgiften en beskyddaravgift.
  Vid nedskärningar kräver facket att de som inte är med i facket sparkas först-oberoende av LAS eller kvalifikationer.
  Har varit med i olika fackliga organisationer i ca 40-år utan att få ut något för egen del. Det var som att vara ansluten till svenska kyrkan-de som begärde utträde skulle ”hamna i helvetet”.
  Regeringen borde arbeta för en förändring -om de får sitta kvar efter valet.
  Facket förtjänar ett bättre öde än att sluta som en förstelnad S-märkt beskyddarliga.

 6. […] Sverigedemokrater välkomnas nu i Kommunal ? ”SD överfaller sig själv- för att bli martyrer ?” […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: