Varför är det så lågt i tak på Aftonbladet ?

En ledarsidas uppgift är att väcka debatt, att analysera politiken, ifrågasätta den när det behövs och kritiskt granska partiernas ageranden. Också det egna partiets ageranden. En ledarsida ska vara solidarisk med rörelsen, med partiets idéer och ideologi och inte som nu prioritera lojaliteten med partiledningen. Vi lever dessutom i ett nytt samhälle, men självständigt tänkande människor som skaffar sig kunskap och information på egen hand och är dessutom benägna att byta parti oftare”, skriver Lotta Gröning på Newsmill, med anledning av att Aftonbladet byter politisk chefredaktör.

Men långt ifrån alla inom arbetarrörelsen ser den publicistiska friheten som en tillgång. Partitoppen och inte minst LO ledningen vill ha lojala medarbetare på ledarsidorna och helst också på den allmänna redaktionen. De allra flesta självständigt och kritiskt tänkande ledarskribenter har fått sluta. Ju sämre det går för partiet desto högre blir kraven på enighet, uppoffring och disciplin. Arbetarrörelsens maktelit har lätt att prata om demokrati men betydligt svårare för att arbeta demokratiskt. Ju sämre det går för partiet, desto mera stöd och beröm vill de ha från sina tidningar”, tillägger Lotta Gröning.

BO T:s  klarsynta kommentar *
”Socialdemokratin byggdes upp kring socialistisk teori och reformistisk implementation, man attraherade människor med arbetarklassbakgrund med idén att ta över makten utan att förstöra de tillgångar som man ville ta över. Konceptet räckte för att dominera Sverige i decennier.

Den rest av arbetarklassen som finns idag räcker inte för att behålla makten. Det är för många som har tappat sin arbetarklassetnicitet för att det ska räcka till majoritet.

Vad man håller på med nu är att upprepa tricket genom att bygga upp sin väljarbas med invandrare som har mycket gemensamt med arbetarklassen, dvs utgörs av barnfamiljer med låg utbildning och svårigheter att hävda sig i samhället.

Konceptet innebär att man identifierar sig med dem man vill attrahera men tar samtidigt avstånd från militanta tendenser. På samma sätt som man en gång tog avstånd ifrån kommunismens destruktivitet tar man idag avstånd ifrån islamismen.

Aftonbladet är en viktig kugge i maskineriet för där publiceras de åsikter som ska svetsa samman maktbasen. Allt handlar om att bekämpa Sverigedemokraterna som hotar väljarbasen genom en restriktiv invandringspolitik och som ställer svenskar mot invandrare.

Strategin har misslyckats (integrationen av svensk och invandrad underklass fungerar inte och Sverigedemokraterna kommer att ta plats i riksdagen i höst) och därför glider Helle Klein ut bakom kulisserna. Att fiaskot är ett faktum kommer att visa sig på valdagen i höst”, skriver Bo T*.

* Rättelse: Kommentatorn kallar sig Bo T.

//Elfyma+

4 Responses to Varför är det så lågt i tak på Aftonbladet ?

  1. Blodsven skriver:

    Makteliten inklusive rövslickande journalister, är livrädda för äkta demokrati. Därför ska SD förgöras med alla tänkbara fula knep som finns. Svenska folk, VAKNA FÖR HELVETE….

  2. Il Padre skriver:

    Helle Klein har ju verkligen vältrat sig i ensidiga sympatier för palestinierna och samtidigt stoltserat med sitt judiska påbrå. Farfarsfar var överrabinen i Stockholm Gottlieb Klein. Att hon som kronan på verket blev prästvigd i Svenska kyrkan och när hon nu lämnar Aftonbladet för en plats i riksdagen för S, visar det att hon blir lönad för sin lojalitet på ledarsidorna. Den där vänsterkvinnan har jag alltid känt obehag av när man hört och sett henne i radio och TV. Hon kan ställa till med mycket elände.

  3. moodyblue1 skriver:

    Kommentaren ni citerar från Newsmill kommer inte från Christina Lundqvist utan från BO T vilken är en flitig ”kommentatör” på Newsmill. Rätt skall vara rätt!

  4. […] med totalitära ideologier. De flörtar nu med politiska muslimer för att bredda sin väljarbas (Bo T). Även borgerliga partier infiltreras av odemokratiska […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: