Kvinna fälld för bidragsbrott

Kvinnan fick barnbidrag för sitt barn trots att familjen bodde utomlands. Hon har nu dömts till villkorlig dom och 30 dagsböter.

Den 43-åriga kvinnan flyttade tillsammans med make och dotter till hemlandet, där de vistades under flera år. Avsikten var att flickan skulle lära sig föräldrarnas hemspråk. Försäkringskassan informerades dock inte om flytten, vilket medförde att familjen fick drygt 45 000 kronor i barnbidrag. Ett bidrag de inte hade rätt till då de inte bodde i Sverige.

Kvinnan uppger att hon trott sig ha rätt till barnbidraget eftersom familjen är svenska medborgare. Tingsrätten konstaterar att kvinnan varit oaktsam när hon inte tagit reda på vilka regler som gäller. Hon fälls därför för vårdslöst bidragsbrott. Det felaktigt utbetalade bidraget har betalats tillbaka (NT.se).

Kommentar:
Hur många ”nysvenskar” och ”flyktingar” försörjer vi som inte ens bor här ?

//Elfyma+

2 Responses to Kvinna fälld för bidragsbrott

 1. FreeBird skriver:

  ”Hur många ”nysvenskar” och ”flyktingar” försörjer vi som inte ens bor här ?”

  Det såg man när Israel krigade mot Hezbollah i Libanon.

 2. Göran skriver:

  Det här är inget nytt. En annan fråg är vad de angav för asylskäl när de kom hit och fick PUT, för att sedan få ett svenskt medborgarskap, eftersom de nu helt plötsligt återvändt till det de en gång flytt ifrån. Svensk asylpolitik framstår som allt mer absurd för varje sånt här fall man får ta del av. Är det verkligen rimligt att lägga skattepengar på det här, samtidigt som pensionerna sjunker?

  Sverige är, mig veterligen, det enda land i världen som medvetet låter sig bedras av människor från andra delar av världen och samtidigt njuter av det.

  Det finns tusentals liknande fall. Inte bara barnbidrag utan även pensioner förekommer i det här suspekta spelet. Ett exempel som handlar om en gammal kvinna med svensk pension, som en gång i tiden erhållit PUT i Sverige. Hon flyttade tillbaka till sitt hemland med full pension. Till och med efter hennes död betalades pensionen punktligt ut. Naturligtvis till släktingarnas stora belåtenhet.
  Av det här kan vi dra de slutsatser som behövs för att förstå varför det aldrig finns pengar till något som berör svenskar. Helt klart är att invandringen är den största olycka som drabbat landet i modern tid.

  Det här skapar helt naturligt både främlingsfientlighet och rasisim. Anledningen att älska dem bleknar ju för varje dag. De är faktiskt tillsammans med politikerna våra farligaste och värsta fiender.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: