Johan af Donner riskerar åtta års fängelse

Rättegång börjar i dag. Johan af Donner är åtalad för att ha svindlat två av Sveriges största insamlingsorganisationer på totalt 7,7 miljoner kronor. Misstankarna mot den före detta kommunikationschefen har drabbat svenskarnas förtroende för Röda Korset hårt. Nu riskerar han åtta års fängelse för grovt bedrägeri.

Johan af Donner var framgångsrik och respekterad. Han bodde i en paradvåning på Östermalm, hade sommarhus i skånska Torekov. Han spenderade pengar på Noppes herrklubb och i Thailand bodde han på spahotell för runt 10 000 kronor per natt, visar kontoutdrag från förundersökningen.
Han hade en månadslön från Röda Korset på runt 67 000 kronor. Men af Donners bankkonto pendlade mellan att innehålla miljonbelopp och att vara övertrasserat (SvD).

Kommentar:
Vi har tidigare skrivit om hur Johan af Donner och hans välavlönade chefer Bengt Westerberg och Christer Zettergren lever gott på välgörenhet. Men det är inte bara givmilda personer som blir lurade på pengar. Röda Korset får pengar även från statskassan.

//Elfyma +

Tidigare inlägg:

3 Responses to Johan af Donner riskerar åtta års fängelse

 1. TARZAN skriver:

  Han får inte mer än 3 års fängelse ute efter två ( suck )

 2. xmaverickx skriver:

  Alla dessa sk ideella organisationer är inget annat än kriminella organisationer,organiserad brottslighet,maffia med andra ord.
  Som berikar sig med våra skattepengar,under förevändning att de gör en välgärning för fattiga,sjuka,fångar m.m,m.m,och helst av allt i andra delar av världen,för då är det väl svårare att kontrollera att pengarna kommer dit de sägs att de skall gå.
  Skänk inte en krona till dessa gangsters!
  Och om ni kan jobba svart.

 3. xmaverickx skriver:

  Och om ni kan,jobba svart.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: