Försörjningskrav bara för ett fåtal

Från och med 15 april  måste de som kommit till Sverige från andra länder kunna visa upp att man har både jobb och bostad för att kunna ta hit sin man eller hustru. Men undantagen är så många att kravet är ett slag i luften. Migrationsverket uppskattar att reglerna kommer att beröra ca 8 till10 procent av alla anhörigärenden, vilket är ungefär
3 000 personer i år
(SR).

”Den grupp som ”drabbas” hårdast av denna lag är den grupp som fått frikort in i det svenska försörjningssystemet, som satt i system att utnyttja det svenska välfärdssystemet, som ljugit och bedragit Migrationsverket i åratal genom att uppge alla möjliga människor som anhöriga och fått hit dem, inte sällan mot fet betalning. Många har också fått PUT på anknytning i en identitet och sen sökt, och fått, asyl i en annan”, skriver en ”migga” på Merit Wagers blogg.

”Miggan” tillägger : Att ha två identiteter är ju fantastiskt, man får dubbelt upp av alla bidrag och kan dessutom ta hit två ”familjer” på anknytning! Jag talar givetvis om somalierna. Med risk för att ”rasistkortet” kommer upp fortare än en katt nyser, säger jag ändå detta, av det enkla skälet att det är sant. Jag har träffat så många somalier som utan att tveka har ljugit mig rakt upp i ansiktet, även efter att jag slagit hål på deras historia. Men alla i Sverige är tysta, för de vet att det måste sättas stopp för denna åderlåtning av det svenska välfärdssystemet”

Kommentar:
”Migga” är en anställd på Migrationsverket. Kan förstå att denna ”migga” känner frustration och vanmakt i sitt jobb.

//Elfyma+

3 Responses to Försörjningskrav bara för ett fåtal

 1. Göran skriver:

  Försörjningskravet ett slag i luften!
  Blåögda politiker och situationen värre än någonsin. Men vad annat var att vänta. Vi befinner ju oss som bekant i Sverige och borde vara väl luttrade vid det här laget.
  Men allt har sin tid, så även det här. Gud vad jag längtar efter den bortre parentesen i det här elaka spelet. Asylinvandringen blir allt mer motbjudande och är nu äckligare än nånsin. Detta tack vare alla suspekta individer som här, i bidragssyfte, söker det ena uppehållstillståndet efter det andra.

 2. Lillan skriver:

  Summa summarum:försörjningskravet gäller för undulaten kvar där hemma!

 3. […] Försörjningskrav bara för ett fåtal […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: