Efter grillningen av Jimmie Åkesson i TV8

Utfrågningen av Jimmie Åkesson i Angeläget TV8 6/4-10.

Bengt Westerberg och Adaktusson försökte som väntat klistra på Jimmie Åkesson diverse epitet från partiets barndom. Men eftersom det var före den unge JÅ:s tid som partimedlem, och partiet sedan under hans ledning genomgått stora förändringar, så ville han av förståeliga skäl diskutera nutid och framtid i stället för att ägna sig åt historien. Den andre utfrågaren, Ian Wachtmeister, menade också att det var meningslöst att diskutera historia eftersom alla partier hade skelett i garderoben. Han tog som exempel socialdemokraten och Riksdagens talman Birgitta Dahl som hyllade den kommunistiska folkmördaren Pol Pot i Kambodja.

Adaktusson och Bengt Westerberg försökte sedan ”bevisa” att SD och JÅ inte begrep sig på ekonomi.

Adaktusson/TV8 hade därför av Svenskt Näringsliv, eller rättare sagt Moderaterna, beställt en förment ”objektiv undersökning” som påstods visa att SD:s budget (som ännu inte presenterats) inte gick ihop. Jimmie Åkesson ställdes sedan till svars för denna icke existerande budget.
Och för att  JÅ inte skulle ha en chans att syna uppgifterna i ”undersökningen” så var det bara utfrågarna som fick se rapporten före grillningen.
JÅ förväntades sedan bemöta uppgifterna i den ”undersökning” som han inte fått se och granska !
De till synes ”objektiva” nationalekonomerna från Svenskt Näringsliv var dessutom i själva verket förkädda Moderata politrucker .
Att även den annars seriöse Stefan Fölster legitimerade denna låtsasundersökning sänker hans och Svenskt Näringslivs trovärdighet.
Vänsterns låtsasforskare/politrucker (”Statsvetarna”) har nu fått sällskap av högerns nationalekonomer.  Inte ens Ian Wachtmeister (som har ett långt förflutet på toppositioner inom näringslivet) trodde på uppgifterna och slutsatserna i den sk. undersökningen. Svenskt Näringsliv gör nu gemensam sak med socialisterna under måttot -målet helgar medlen.

Slutsats:
Tittarna blev knappast klokare av Adaktussons Angeläget. För det krävs objektiv journalistik utan skygglappar.
Läs mer: SD:s vårbudget värd att studera närmare

//Elfyma+

 

6 Responses to Efter grillningen av Jimmie Åkesson i TV8

 1. Cavatus skriver:

  Men Åkesson gjorde ett mycket sympatiskt intryck, och fick han mer TV-tid skulle de andra partierna ha mycket att frukta. Rak, sannfärdig, verbal och trovärdig. Snyggt jobbat!

  Ingen kan göra allt, men alla kan göra något:

  http://www.korta.nu/flygblad

  • elfyma+ skriver:

   @Cavatus.
   Vill bara upplysa om att de bloggar du hänvisar till inte skriver om ekonomi, näringsliv, utbildningspolitik, välfärdspolitik, försvarspolitik mm.
   Men det gör vi på denna blogg.

 2. Ola Jennebrink skriver:

  Jag såg inte programmet,men vill ändå säga detta. Adaktusson är en politisk papegoja. En riktig rubrik-journalist som aldrig sätter sig en i en fråga på djupet. Åkesson är beundransvärd. Trots alla osakliga påhopp som etablisemanget utsätter honom för,så behåller han sitt lugn och svarar med sakargument. Ian Wachtmeister är rebellisk och något av en föregångare till Åkesson om än mer spektakulär.

 3. […] Efter grillningen av Jimmie Åkesson i TV8 Jimmie Åkesson ”grillas” i TV8 […]

 4. […] ersätts av eftertanke ? Redan när SD aviserade att de tänkte ta fram en skuggbudget satte ”granskningen” igång i media. Skuggbudgeten dömdes ut som orealistisk innan den ens fanns på pränt. […]

 5. […] skuggbudget dömdes ut innan den ens presenterats (Läs mer). Adaktusson sa dessutom att invandringen är en guldgruva. Men det förutsatte förstås att […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: