SKL: Bjud in partierna till skolorna

Bjud in politiska partier till skolorna, manar Sveriges Kommuner och Landsting (SKL). Välj inte den enkla lösningen att säga nej till alla för att slippa bråk om extrema partier.

– Vi tycker att skolorna ska bjuda in politiska partier, säger Per-Arne Andersson, avdelningschef på SKL som medverkat till en skrift från SKL till skolorna om hur de bör hantera partierna i skolan.

Också Skolverket arbetar med ett informationsmaterial om partier i skolan, som ska vara klart 15 april. Även det är ett försök att reda ut läget sedan skolor bestämt sig för att säga nej till alla partier att informera inför höstens val, eller vägrat släppa in Sverigedemokraterna och Nationaldemokraterna på grund av deras åsikter.

Råd nummer ett från SKL är att skolorna bör ta ett principbeslut om att politiska partier är välkomna, i debatt och utfrågningar. Det innebär inte all alla partier behöver bjudas in. Men har skolledningen sagt att partier är välkomna går det inte att neka vissa, om de har bett att få komma (SN).

//Elfyma+

2 Responses to SKL: Bjud in partierna till skolorna

  1. JOG skriver:

    Det är otäckt med vissa vänstersympatisörer,dom har en lång tradition av våld bakom sig och tydligen också framför sig.Tyvärr kommer det kanske att märkas i skolorna ,när man bjuder in olika partier.Dom vänstervridna både ungdomar och vuxna verkar vara helt våldsfixerade i den politiska debatten.Folk som dom inbillar sig är rasister ska ha på käften ,har man inte rätt åsikt ska man också ha stryk,direktörer ska spöas upp,bankfolk osv.Det här drabbar oss vuxna också ,tror det är en rest från gamla fascistiska ideologier ,arbetaren med den manligt knutna näven mot det han inbillar sig är överheten,fast han var grundlurad av en ny slags överhet.Tröttsamt och det förekommer också på den sidan jag tillhör också…ex såg en miljöpartist som körde en 4hjulsdriven bil skulle ha slagit honom manligt på käften…NEJ nej gå med i den nystartade Respektrörelsen i stället vettigare.Obs detta gällde politiska saker blev tex min dotter utsatt för något brottsligt kräk då skulle grottmänniskan i mig komma fram direkt.Men jag kan så att säga skilja på dom olika ytterligheterna ,det kan inte vänsterpatrasket.

  2. […] SKL: Bjud in partierna till skolorna […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: