Något som vi inte tänker på kanske? PRO=SAP

Läser i dag i SvD och det hade jag inte haft någon större tanke på. Men det visar ju hur vårt samhälle byggts upp för att garantera jobben till SAP:s trogna.

”Pensionärerna Riksorganisation (PRO) påstår sig vara en ”partipolitiskt obunden” ”organisation för alla pensionärer”. Men i själva verket är det en socialdemokratisk kamporganisation. De skriver inte ut det i presentationerna, men ordföranden Curt Persson är gammal socialdemokratisk politiker. Och förbundssekreteraren Anders Teljebäck är gammal socialdemokratisk politiker. Samtliga tio övriga styrelseledamöter är faktiskt gamla socialdemokratiska politiker, inte sällan även med stark facklig bakgrund. Till och med personalens representant i styrelsen är S-politiker.
Med över 400 000 medlemmar är PRO förvisso stort, men så är också antalet ålderspensionärer i Sverige närmare 1,7 miljoner, och PRO välkomnar även andra slags pensionärer samt anhöriga. Inte heller organisationens storlek talar således för att den skulle vara representativ för Sveriges ”alla pensionärer”.

Pensionärerna är den borgerliga Alliansens starkaste fäste sedan flera år, och på senare tid har den tendensen stärkts. Men det märks inte eftersom PRO har ett stort genomslag i medierna. Det finns en annan pensionärsorganisation, Sveriges Pensionärsförbund (SPF), med mer borgerlig inriktning, men den syns inte lika mycket.

I tisdags hade radions P1 Morgon debatt under rubriken ”Pensionärerna missnöjda med skattepolitiken”. Där mötte den moderate riksdagsmannen Thomas Tobé inte ”pensionärerna”, men väl PRO och förbundssekreterare Anders Teljebäck. Det framgick tydligt att det inte fanns någonting en borgerlig regering skulle kunna göra för att blidka den ”partipolitiskt obundna” pensionärsorganisationen.

Teljebäck fick faktiskt frågan om han inte skulle kunna tänka sig att slopa sin socialdemokratiska ”princip” om lika beskattning om det nu vore så att Alliansens politik ledde till bättre ekonomi dels för pensionärerna och dels för Sverige. Om det alltså verkligen blev bättre för alla.

”Nej”, svarade PRO. ”Principen är såpass viktig.”
Därmed bekände ytterligare en part sin färg. Partilinjen framför allt. Även om det leder till sämre ekonomi bland dem man säger sig företräda. ”

Som sagt har man en gång suttit vid köttgrytorna vill man behålla förmånerna.

Varjager

One Response to Något som vi inte tänker på kanske? PRO=SAP

  1. Göran skriver:

    Socialdemokratin har haft kontrollen över den svenska maktapparaten i snart 100 år. Undantagna är några få korta avbrott med borgerligt styre. Men inte ens då blev vi helt fria från socialdemokratins inflytande. Och det av den enkla anledningen att de flesta tjänstemännen i maktapparaten, vid tiden för det borgerliga maktövertagandet, var socialdemokrater tilsatta av sociademokrater. Den redan vänsterinfluerade maktapparaten fungerade som en effektiv bromskloss för genomförandet av en borgerliga politik.

    Sverige har på så sätt och under alldeles för lång tid genomsyrats av en dålig och indoktrinerande vänsterpolitik. Den har nu efter lång tid med sitt dåliga inflytande på folk, tyvärr blivit en del av den svenska mentaliteten. Att även PRO är infekterat av vänstern är därför föga förvånande. Att samhället nu ser ut som det gör, beror helt enkelt på att vänstern äckliga fingrar, enväldigt, tillåtits kraffsa runt i den samhälleliga syltburken alldeles på tok för länge.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: