Våldtäktsman hyllad i kyrkan

Uppdaterad 31/3-10

Unga flickor som utsätts för våldtäkt riskerar att bli trakasserade om de anmäler brottet. För 14-åriga Linnea blev domslutet början på en mardröm.
14-åriga Linnea blev våldtagen på en skoltoalett i det lilla samhället Bjästa utanför Örnsköldsvik. Gärningsmannen Dennis Häggström en 15-årig skolkamrat, dömdes i både tingsrätten och hovrätten för våldtäkt mot barn.
Men trots de fällande domarna utsätts Linnea för smutskastning och kränkningar och tusentals människor på internet tar parti för våldtäktsmannen. (Bakom ryktesspridningen och förtalet står gärningsmannens bror Alexander Häggström och mamman Marita Häggström, Örnsköldsvik).

Hon flyttade – han bor kvar
Nästan ingen i Bjästa trodde på Linnéa och när ryktesspridning och trakasserier på internet började var det ingen som satte stopp för det.
Till slut valde Linnéa att flytta medan gärningsmannen har fortsatt stöd i bygden. Han blev efter domen t om inbjuden till kyrkan till sin klass skolavslutning (pojken i vit tröja längst till höger på filmen). Och efter skolavslutningen i kyrkan passade han på att våldta ännu en flicka.
När prästen Lennart Kempe konfronterades med dessa uppgifter säger han spontant ”Stackars kille”  (Källa: SVT Uppdrag granskning).
(Visas även på SVT-Play).  Bakgrunden till reportaget.

Gärningsman:Dennis Häggström, född 1993-12-13
Den som googlar Dennis Häggström eller ”friadennis” får mängder med träffar till smutskastningskampanjen.
De skyldiga borde ställas till svars för sina handlingar. Mamman och brodern försöker nu efter avslöjandet sopa igen spåren efter sin hänsynslösa förtalskampanj. Men skadan är redan skedd.

Uppdateringar:
26/3-10:
Föräldrarnas ansvar då ?
26/3-10: Mobbarna hyllas inte längre (blir det en DO-anmälan också?).
26/3-10: Polisanmälningar lades ner (Polisen medskyldig?)
26/3-10: Våldtäktsmannens mamma föll på eget grepp
27/3-10: Kyrkan bär ett stort ansvar
27/3-10: Bjästa stöder prästen trots allt. (De tycks inte förstå)
27/3-10: Kvinnosynen i Bjästa är densamma som i bibeln
27/3-10:
Mamman och samhället medskyldiga ?
28/3-10: Våldtäktsmannen heter INTE ”Oskar” i verkligheten !
28/3-10: Kyrkan i Bjästa hade ”förbön” idag för de våldtagna flickorna OCH våldtäktsmannen (SR-P1). Kyrkan gör fortfarande ingen skillnad på offer och förövare !
29/3-10: ”Mordhotades första dagen i skolan efter våldtäkten”
31/3-10: Dennis omhändertas enl. LVU. Mammans blinda tro på sonens oskuld försvårar vård. .

10/6-10: Prästen som deltog i hyllningarna av våldtäktsmannen får bara en erinran från Domkapitlet. Krävs att prästen själv är våldtäktsman för mer kännbar påföljd säger biskopen i SR-P1.

//Elfyma+

Relaterat:

26 Responses to Våldtäktsman hyllad i kyrkan

 1. TARZAN skriver:

  Sverige har många likheter med kommunist länder – det ska mörkläggas eller sopas under mattan. Detta program bevisar ett antal fakta
  1) Det finns många dumma och ondskefulla SVENSKAR unga som gamla
  2) Skolpersonal och myndigheter gör inte sitt jobb..
  3) Våldtäkt till och med på barn
  kan ignoreras och man tycker även synd om våldtäktsmannen.
  4) Förövaren i det här fallet våldtäktsmannen skyddas och understöds istället för offret som får flytta.
  5) Den socialdemokratiska politiken har gjort många uppe i NORRLAND till oansvariga och direkt asociala individer

 2. Lisa skriver:

  Skönt att man inte bor på en plats som blivit rikskänd för att hylla väldtäktsmän.

 3. Cavatus skriver:

  På något sätt får jag vibbar från PK-ismen när jag ser Uppdrag Granskning. Man är så himla rädd att trampa någon på tårna så det blir totalt fel, precis i linje med den svenska mesigheten där alla brottsoffer i princip får skylla sig själva. Det är detta som genomsyrar hela tänket med Sveriges europarekord i våldtäkter. Inte stöta sig med något. Gjort är gjort. Vi går vidare och sopar under mattan. Ingen törs sätta klackarna i backen. Och är det bara en jäntunge ja då kan vi strunta i offret. Läs följande och förskräcks:

  http://www.lone-noergaard.dk/artikler/Vaaldtaektsvaagen-i-det-statsfeministiska-Sverige.htm

 4. Berra skriver:

  Det var ju verkligen otäckt att höra vad prästen sa när han fick höra om den andra våldtäkten som Oskar begått.Hans första reaktion var stackars kille, och det var tydligen mer synd om våldtäktsmannen,än om offret sen efter en stund kom han på att det antagligen lät illa och då tillade han!!Stackars tjej.Enligt uppdrag granskning.Undrar om det inte är nåt fel på prästerna i alla religioner,Katolska präster i har tydligen i alla tider begått övergrepp mot barn,i Sverige har vi både bögar och flator so m präster och biskopar

  • elfyma+ skriver:

   Minns från min ungdom hur vissa präster passade på att ”ta för sig” av de unga flickorna under konfirmationen.
   De får en förvrängt sexualsyn med drag av pedofili i likhet med islamiska prelater som förläst sig på ökenreligionernas ”heliga” skrifter.
   Denne prästs förehavanden och sexuella preferenser borde kanske granskas närmare.
   Folket i Bjästa tycks ha en medeltida hederskultur där våldtagna flickor blir utstötta, i stället för förövarna.

 5. elfyma+ skriver:

  Har lagt in en länk till den propagandafilm som våldtäktsmannens familj spelade in från den bejublade föreställningen i kyrkan. I slutet, efter blomsterutdelningen, applåderas våldtäktsmannen av alla.

 6. Blodsven skriver:

  Ja inte fan är jag förvånad att det gömmer sig en jävla massa mörkermän bakom prästkåpan! Men hur i helvete kan en sinnessjuk ungjävel få uppbackning av folk i en liten pisshåla? Att modern och brodern inte ser något fel på missfostret är väl inget ovanligt, men resten? Så flickstackarn utsätts först för ett bestialiskt brott för att sedan får ta skit från både vuxna och barn? Nu kryper det i hela kroppen på mig….

 7. Robban skriver:

  Skolan försökte tydligen stoppa förövarens besök på skolavslutningen men blev förbjudna av åklagaren och Skolverket att göra detta. Kan man anmäla Skolverket och åklagaren då?

  • TARZAN skriver:

   Anmäla kan du men sen att det inte
   händer någonting är en annan sak.
   Myndigheter i Sverige gör aldrig fel dom följer bara reglerna

 8. Henrik skriver:

  Robban:

  Skolan visste killen skulle komma på avslutningen och hade sagt nej. Prästen sa däremot ja.

  Det skolan skulle gjort då är naturligtvis att stoppa ceremonin i kyrkan helt och haft den på skolområdet där de själva får bestämma vilka som får närvara eller inte.

  Sen undrar man hur tjejerna i kyrkan är funtade när de står och applåderar och kramar om en våldtäktsman.

 9. Hussar skriver:

  Denna mentalitet: ”det är förövaren det är synd om, han har inte haft det lätt”, fick man ofta itutat sig i skolan på 70- och 80-talet. Vet inte vem som satte igång denna idioti men det måste varit sanktionerat från högre ort.

  • elfyma+ skriver:

   Tror det var vänsterflummarna (S+VPK) och socialliberalerna inom FP.
   Numera verkar alla omhulda flummet.
   Man vill inte erkänna att vissa människor är mer onda än andra. Med samma PK-flumresonemang är det synd om både Hitler och Stalin som bevisligen hade en svår barndom.
   Källa YouTube: ”Hitler and Stalin the roots of evil”.

 10. JOG skriver:

  Tycker att präster i den svenska statskyrkan ,(ok jag vet att den egentligen är skild från staten ,men vad kalla den ?)är ganska ondsinta i sin obotliga och oförbätterliga hybris och dumhet.Däremot kan jag inte anklaga dom frireligiösa för något liknande.Jag är inte religiös själv men har en del bekanta som är frireligiösa ,bra människor på alla sätt.Men den sk svenska kyrkan verkar vara helt rutten,dom är helt korrumperade av alla miljoner och miljarder som rullat in som skatteintäkter genom tiderna.Och ruttenheten i svenska kyrkan gäller nog inte bara prästerna utan den gäller allt där.Sälj ut kyrkans egendom och betala statsskulden är mitt förslag,så blir Sverige dessutom ett renare friskare land.Det finns frikyror för folk som är religiösa det räcker bra.

  • elfyma+ skriver:

   Livets ord är också frireligiösa. Kan också berätta om vad som försiggick bakom kulisserna i en pingstförsamling. Religionerna drar till sig skrupelfria lycksökare eftersom de inte får ifrågasättas. T o m påven är insyltad i pedofilaffärer runt om i världen.
   Det är ingen tillfällighet att jag är ateist.

 11. A-mannen skriver:

  Ett land som inte kan ta sig samman för ett sånt problem kommer om och om igen att bli våldtaget av andra kulturer.

 12. Göran skriver:

  Återigen får vi ta del av något väldigt sjuk som händer i detta land! En våldtäktsman som hyllas i kyrkan! Det vittnar inte om någon Guds-kärlek precis. Nej där, i den kyrkan, huserar antagligen i stället ett gäng smådjävlar. Kan prästen måhända vara en av dom?

  Skulle samma sak kunna förekomma i något annat land? Jag tror inte det! Jag tror att förklaringen ligger i att vi befinner oss i dårhuset Sverige.

 13. Inga Nordström skriver:

  Det här var ett riktigt otäckt program. Det illustrerade att vi har tappat kompassen. Om man inte kan skilja på rätt och fel så är vi illa ute. Det är ju detta muslimerna anklagar oss för, att vara dekadenta.

  • elfyma+ skriver:

   Det var våldtäktsmannens mamma som kontaktade SVT för att få dem att göra ett snyftprogram om hur ”orättvist” hennes son behandlats av ”Linnea” och rättsväsendet.
   Om SVT i vanlig ordning svalt mammans snyftvals- vad hade hänt då ? Vi hade då fått en förstärkt häxjakt på de stackars flickorna. De hade inte kunnat bo kvar i Sverige.

 14. JOG skriver:

  @Elfyma ;jag är inte religiös själv och en kvinna jag är bekant med är medlem i ,livets ord,stör inte mig det minsta.Vi brukar spela gitarr ihop skitkul hon är en duktig musiker ,arbetar ideellt med svenska barn som det gått illa för.Privat så arbetar hon vsom revisor.Som curiosa kan jag berätta att hon brukar besöka Varjagers och att hon tänker rösta på SD .Bara undrar med Elfymas kritiska attityd vad duger åt Elfyma?Säg inte bara att den här kvinnan är något positivt undantag.Det finns massor med bra människor i den frireligiösa gruppen.Det är för jävligt sorgligt tycker jag när folk som inte begriper något exempelvis har fördomar mot SD.Lika tråkigt tycker jag det är när folk som jag gissar också kommer att rösta på SD ,har fördomar mot resten av befolkningen som inte enligt deras primitiva uppfattning så att säga inte passar in i deras egen mall.Ibland blir jag helt förtvivlad över hur folk som skriver bloggar och kommenterar på bloggar framhåller sig själva(detta gäller ej Elfyma eller Varjager)inte många som duger som SD enligt dom .Vulgärt uttryckt var fan ska rösterna komma ifrån då om man istället för att vara pk ska vara SD KORREKT.Lyckligtvis har partiledningen en liten annan uppfattning än en del av sina hangarounds.Blev långt och lite svamligt kanske Varjager får ursäkta.

 15. Helena Palena skriver:

  Tittade på filmen när Dennis delar ut vita blommor. Alla kramas och är glad. Vilken hjälte! Inte undra på att han trodde att det var fritt fram att våldta en flicka till på kvällen. Herregud!

 16. Göran skriver:

  Hussar
  Omtanken om brottsförövarna i första hand och brottsoffren i andra hand, började med den flummiga och fria uppfostrans införande någong gång i slutet av 60- och i början på 70- talet. Det är alltså socialdemokratin som bär skulden till flummens järnhårda grepp om dagens svenska samhälle.
  Jag minns att dåvarande socialdemokratiska justitsieministern Lennart Geijers utalade mening var, att förövarna inte skulle ha straff. De skulle i stället, enl. honom, ha rehabilitering. Ett straff var enligt honom en inhumanitär form av vedergällning och därför högst olämplig.
  Vi har nu varje dag möjligheter att ta del av de förödande konsekvenser som de här dumheterna fört med sig. Dumheter som tyvärr borgarna efter hand tagit efter. Polisens och rättssamhällets lama agerande under förra höstens upplopp i förorterna, är en direkt konskvens härav. Det är det som kort kan sammafattas under uttrycket – ”politiskt korrekt”. PK, en riktig flumgurka och inte det minsta eftersträvansvärt.

 17. kjgk skriver:

  Göran, justitieministern hette Lennart i förnamn. Arne var LO-ordförande.
  //Det stämmer. Ändring införd/ Red.

 18. Blodsven skriver:

  Det lilla äcklet Lennart till justitieminister hade egna perversa böjelser, så att karljäveln tog idiotiska beslut beror på att sexuellt perverterat folk har dåligt omdöme och tänker oftast med ett annat organ…

 19. Göran skriver:

  kjgk

  Du har så rätt – tack för rättelsen!

 20. teamswix skriver:

  bjästa/övik har en medeltida häxjagarmentalitet kombinerad med extraordinär byhålementaliet.
  Superhäftig bygd, not:) Mycket därför som bygdens stolthet modo går så knackigt!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: