Man blir trött på media och dess sätt att ”propaganda” för att folk skall missuppfatta.

Bilden i DN säger allt anser jag

Är det någon på fullt allvar som tror att det är kristna friskolor som predikar den enda religionen?

Länken till artikeln.Bara för att ge er lite mer PK propaganda saxar jag ur artikeln.

Den kristna sekten Plymouthbröderna startade skola, likaså en scientologerna närstående organisation. Deras objektivitet i utbildningen ifrågasattes, liksom flera muslimska friskolor.

Den nuvarande folkpartiledaren och utbildningsministern Jan Björklund var en av de starkaste kritikerna. Han sade till exempel i en intervju 2006 att scientologernas ideologi är sådan att de inte borde få tillstånd att driva skolor. På samma sätt ifrågasatte han vissa muslimska skolor och Plymouthbrödernas skola.
Också socialdemokraterna var kritiska. I förra valmanifestet var partiet emot religiösa friskolor och partisekreterare Marita Ulvskog liknade vissa av dem vid barnfängelser. Så sent som förra våren kunde partiledaren Mona Sahlin varken svara ja eller nej på frågan om hon ville förbjuda konfessionella friskolor. I dag svarar hon nej:

– Jag vill inte ha ett förbud mot religiösa friskolor. Men skollagen måste ändras så att det blir tydliga krav vid tillståndsgivning och bättre kontroll. På det sättet slipper vi avarterna, säger hon.

Inte ens Vänsterpartiet vill ha ett förbud i nuläget.

– Problemet är att ett sådant skulle strida mot Europakonventionen. Dessutom är till exempel Plymouthbrödernas skola inte ens klassad som konfessionell friskola, så den skulle inte förhindras genom ett förbud. Och vi kan inte åsiktsregistrera alla som vill starta friskolor för att kontrollera om de tillhör en viss församling, säger Vänsterpartiets skoltalesperson Rossana Dinamarca.”

Fundera nu på hur det kommer säg att de nämner Plymothbröderna 3 gånger i detta stycke och scientologerna 2 gånger. Men vissa muslimska friskolor nämns i förbi farten. Alla som har varit inne på den eminenta bloggen den Muslimsk Friskolan vet vilka friskolor det är som lär ut hat och diskriminering. Men av detta nämns inget i DN. Mängder av Muslimska friskolor har fastnat med handen i kakburken för bedrägeri och skattefiffel. Men Plymothbröderna nämns 3 gånger.

Varjager

Varjager

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: