Yvonne Ruwaida som minsann enligt MP talesman gjort rätt för sig.

Bloggen skrev ju om Yvonne och hennes telefon missbruk. Det tog inte lång stund innan Adam Axelsson (MP) var och skrev ett press meddelande från Conny Wahlström, Kanslichef för MP i Stockholms stadshus.

”Adam Axelsson (MP) säger:
mars 11, 2010 kl 6:29 e m | Svara   redigera

Alla partier har ett årligt skattefinansierat partistöd. Om kostnaden för mobiltelefoner är hög eller låg så påverkar det inte skattebetalarna ytterligare, utan endast Miljöpartiets kanslibudget. Våra höga kostnader för kommunikation innebär helt enkelt att vi har mindre pengar till annat. Effektiva och mobila kommunikationsverktyg är en medveten prioritering från vår sida.

Miljöpartiet välkomnar en löpande och hård granskning av oss som parti. Inte minst på grund av att vi finansieras genom skatter och för att vi aspirerar på mer politisk makt. Under veckan har vi har fått kritiska frågor om användandet av mobiltelefoner samt de kostnader som det har medfört.

Våra ledande politiker gör sig väldigt tillgängliga för stockholmarna och media. De arbetar mycket, deltar i möten och pratar med många stockholmare. De är alltid tillgängliga, inklusive kvällar, helger och under ledig tid. Helt enkelt – om en journalist ringer oss på julafton så tar vi oss tid och svarar.

Mobiltelefonen är ett centralt verktyg i allt detta. Telefonen används inte bara för att prata utan är även ett verktyg för att läsa och skriva e-post, läsa dokument, hålla kalendern uppdaterad, vara aktiv i sociala medier och för omvärldsbevakning via internet.

Kostnaderna har varierat i perioder, men generellt ligger de på en hög nivå. Topparna i ökade kostnader kommer främst ur ökad datatrafik i mobiltelefonen samt då någon har befunnit sig utomlands. Från och med i år har vi ett fastpris-abonnemang för datatrafik i mobiltelefon, till en kostnad på ca 200 kr i månaden.

Vårt oppositionsborgarråd i Stockholm, Yvonne Ruwaida, är den som tydligast använder mobiltelefonen i sitt arbetssätt och för att göra sig tillgänglig. Under de senaste 21 månaderna (dvs från april 2008 till och med december 2009) är den totala kostnaden för hennes mobiltelefon ca 48 500 kr, dvs ca 2300 kr per månad. Av dessa 48 500 kr är ca 17 800 kr för datatrafik och ca 3500 kr för sms och mms. Inom de 48 500 kr ryms även ca 3900 kr för privata telefonsamtal, vilket regleras genom löneavdrag. Vid sidan av detta, på egen bekostnad, har Yvonne en mobiltelefon för privat bruk.

Vi har gjort all information om kostnaderna för våra mobiltelefoner tillgänglig för de journalister som ställer frågor.

Gröna hälsningar,

Conny Wahlström, Kanslichef
MILJÖPARTIET DE GRÖNA I STOCKHOLMS STADSHUS

telefon: 08-508 29 694
mobiltelefon: 076-12 91 361
e-post: conny.wahlstrom@stockholm.se”

När man läste det så lätt det ju bra, men i dagarna kommer det fram mer och mer om hennes telefon användande. Där även Socialdemokratern Carin Jämtin attesterat Yvonnes räkningar. DN.Detta känns mer och mer som en politisk ”Fakelaki” inom den rödgröna sörjan igen.

”Yvonne Ruwaida, oppositionsborgarråd i Stockholms stad, har brutit mot två regler när hon använt sin tjänstetelefon.

•Man måste använda prefix, en kod före telefonnumret, före varje privatsamtal. Det har hon inte gjort.

•Man får inte använda sin tjänstetelefon utomlands på ledig tid. Det har hon gjort – och bara dragit av en tredjedel av summan kopplad till utlandet i efterhand.

DN har tagit del av de instruktioner som skickas ut till alla 14 000 anställda i Stockholms stad som har tjänstetelefon. När det gäller privatsamtal är formuleringen tydlig: ”du ska använda ett prefix när du ringer privata samtal från din tjänstetelefon”.

Yvonne Ruwaida har en annan uppfattning:
– Stockholms stad har två system. Det ena är att man använder prefix och det andra är att man använder avdrag i efterhand. Och jag har valt att använda avdrag.

Men det stämmer inte, säger Anita Lidberg, chef för stadskontorets administrativa avdelning.
– Vi har bara ett system för privatsamtal och det är att man
använder prefix. Om man absolut varit tvungen att använda tjänstetelefonen utomlands, där prefix inte fungerar, kan vi göra undantag och göra avdrag i efterhand.

Av Yvonne Ruwaidas  mobiltelefonräkning sedan våren 2008 på 48 707 kronor har hon dragit av 3 932 kronor för privatsamtal – trots att andelen kostnader i utlandet eller till utlandet varit tre gånger så stor.

Socialdemokraternas oppositionsborgarråd Carin Jämtin har attesterat Ruwaidas mobilräkningar.

”Det är självklart viktigt att man följer de riktlinjer och regler som Stockholms stad har slagit fast kring hur man ska använda sin tjänstemobil. Om det har begåtts några felaktigheter måste det naturligtvis rättas till”, skriver hon i ett mejl till DN.”

Så nu väntar bloggen med spänning på nästa kommentar från Stadshuset och MPs kanslichef!

Varjager

P.S Vi vet ju på bloggen också hur förtjust hon är i sin religion. Kan det vara detta många av dessa telefonsamtal handlar om? Eller ringer hon ”hem”?

15 Responses to Yvonne Ruwaida som minsann enligt MP talesman gjort rätt för sig.

 1. elfyma+ skriver:

  Priser – För samtal till utlandet (Telia)
  Zon 5 – Mellanöstern….
  Samtliga abonnemangsformer 17 kr/min

 2. Blodsven skriver:

  Kära bloggare! Enda positiva är väl att mupparna går in här och läser vad folk annars inte får veta utan ert oförtröttliga oavlönade strålande arbete! Att fåntrattarna skulle ta till sig av kritiken, är väl att hoppas på för mycket. Däremot känner jag en oerhörd njutning av att alla dessa onödiga fjantpolitiker börjar ana att marken kanske gungar mer än vad dom begriper…..

 3. A-mannen skriver:

  Lyckliga Lars Magnus som åstadkom detta för arabernas skull.

 4. niklasp skriver:

  den enda parallellen jag ser är då jag gick på Chalmers och där fanns det en gratis telefon i ett rum som kunde nyttjas av alla. Jag var inte den som var den utan gick dit ibland. Dock var där alltid massa Kineser som stod på tur och pratade i timmar, gick därifrån och kom tillbaka för att se samma kines prata på. Blev förbannad och det märkte individen för att snabbt därefter avsluta sitt samtal. Min mor förklarade för mig att i världen utanför Sverige finns inget som är gratis och därefter överutnyttjas det som är gratis, likt den kines som duschade i timmar varje dag för i sitt land fanns typ ingen dusch.

 5. Blodsven skriver:

  ”Påverkar endast miljöpartiets kanslibudget”. Varför i helvete attesterar då en sossehäxa miljöpartiets interna angelägenheter? 7-partihelvetet är inget annat än ett stort jävla bedrägeri! Tänkte skriva ett stort jävla skämt, men det är ju inte så kul när man vet att man försörjer så in i helvete många bedragare…

 6. Jag vill uppmärksamma dig på det förtydligande som finns i dagens DN: ”Kostnaderna för det miljöpartistiska oppositionsborgarrådet Yvonne Ruwaidas mobilkostnader i tjänsten tas från det partistöd som delas ut av Stockholms stad”.

  • Blodsven skriver:

   Och varifrån kommer pengarna som Stockholms stad frikostigt delar ut till bedragarna? Vill du att jag ska förklara det för dig? Dessutom gör det bedrägeriet mindre allvarligt varifrån man snor stålarna?

 7. JOG skriver:

  Miljöpartiets talesmän dyker upp överallt för att på ett logiskt sätt försöka försvara det som är alldeles
  för ologiskt för att gå att försvara.Bra sak att dom i sin iver att försvara allt och inget ,läser olika bloggar.Då får dom i alla fall se hur impopuära dom är hos den tänkande delen av Sveriges befolkning.

 8. Varje parti har ett fast partistöd. Om kostnaden för mobiltelefoner är hög eller låg så påverkar detta alltså inte skattebetalarna, utan endast Miljöpartiets budget. Våra höga kostnader för kommunikation innebär helt enkelt att vi har mindre pengar till annat.

  Dvs, pengarna kommer från samma ställe som de som finansierar exempelvis era nya gröna posters eller er nya allianshemsida.

  Jag har tre frågor till dig:
  1) Varför undanhåller Moderaterna i Stockholm sina mobiltelefonkostnader från offentlighetsprincipen?
  2) Vilka är de stora finansiärerna bakom Moderaterna (förutom skattebetalarna)?
  3) Varför svarade Moderaterna med att stänga sina möten när media granskade fusket i era provval?

  / Adam Axelsson (MP)

  • varjager skriver:

   Nu är vi inte moderater. Utan vi väntar på förklaringen till varför det detta inte redovisades direkt.

  • elfyma+ skriver:

   @ Adam Axelsson MP.
   Det du påstår är inte sant. Eller har Carin Jämtin blivit kassör i MP eftersom det var hon som attesterade Ruwaidas omtalade telefonräkning ?
   Om Ruwaida ringer privat även på MP:s telefonabonnemang så blir det bara värre, inte bättre.
   Om även Moderaterna myglar och fuskar på skattebetalarnas bekostnad så ska de givetvis också kritiseras och hängas ut.
   (Lämna gärna tips på ”Om Varjager /Tipsa”, så publicerar vi om uppgiften kan kontrolleras)

   Men MP:s och Ruwaidas moral och uppträdande blir knappast bättre av att andra också myglar- Eller hur ?
   MP:s politiker kan tyvärr inte hålla isär egenintressen från allmänintressen.
   http://www.sn.se/nyheter/sormland/1.499300

 9. Blodsven skriver:

  Förstår inte heller hur moderaternas ljusskygga förehavanden skulle göra ”miljövännens” notoriska taxiåkande och telefontjattrande mer legalt…

 10. FreeBird skriver:

  Hur kan Jämtin attestera Ruwaidas telefonräkningar om Mp:s utgifter är just Mp:s intern angelägenhet?
  Det visar också det sjuka i ”partistödet”. Ett politiskt parti ska leva på sina medlemmar och supportrar, inte på skattebetalare. Jag förstår att hyror för statslokaler, lön för de valda etc. ska betalas av skattepengar, men att skattebetalare också ska betala partiernas inre utgifter är sjukt och tillhör inte hemma i en demokrati.

 11. Blodsven skriver:

  Blev våra självklara undringar för mycket för miljöpartikansliets supersnillen????

 12. […] Yvonne Ruwaida som minsann enligt MP talesman gjort rätt för sig. […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: