Miljöpartiets Yvonne Ruwaida är en av Telias bästa kunder – på skattebetalarnas bekostnad.

Denna kvinna som var ekonomisk talesman för MP och hade kvitto skräck. Fortsätter att leva high life på skattebetalarnas bekostnad. Kvitto skräcken kostade oss  skattebetalare 200000kr. Hennes mobilräkningar ligger på 44575 kr för mindre än 2 år!!!! På skattebetalarnas bekostnad. Från DN.

”DN har granskat mobiltelefonkostnaderna under 2008 och 2009 för de tolv borgarråden i Stockholms stadshus. De fem moderata borgarrådens mobilräkningar betalas av Moderaterna och är inte offentliga. För övriga borgarråd sticker kostnaderna ut för en person: Yvonne Ruwaida.
På ett år och nio månader – till och med december 2009 – är notan för skattebetalarna 44 575 kronor. Om man jämför hennes räkning för helåret 2009 med de andra borgarrådens telefonräkningar kommer ingen i närheten av hennes kostnader.

– Jag pratar väldigt mycket med folk i telefon och är väldigt aktiv i sociala medier. Jag anser att det är en del av mitt arbete.
– Jag är en person som inte sitter så mycket på kontoret vid en dator. Jag har både en privat telefon, en Iphone just nu, och min tjänste­telefon. Jag är väldigt, väldigt uppkopplad.

Under 2009 ringde Ruwaida för 31 841 kronor på skattebetalarnas beskostnad. Samma period ringde skolborgarrådet Lotta Edholm för 2 662 kronor.

– Jag har lagt in prefixet för privatsamtal på alla nummer utanför tjänsten i min telefonbok. På så sätt får jag en räkning hem för alla privatsamtal. Det är extremt viktigt att vara varsam med skattebetalarnas pengar, säger Lotta Edholm.”

Vilken skillnad, Ruwaida har inte den inställning till skattemedel. I artikel står det lite fakta bredvid om hennes tidigare affärer. Men jag lägger in dem här med.

”Taxiresor och kreditkort
1999: Som Miljöpartiets budgetförhandlare åkte Yvonne Ruwaida taxi för 70  000 kronor på skattebetalarnas bekostnad. Hon skyller den höga kostnaden på ”hög arbetsbelastning”.
1999–2000: Ruwaida använder riksdagens kreditkort för utlägg på, utöver taxiresorna, ytterligare över 200 000 kronor utan att redovisa kvitton. Först efter ett flertal påstötningar från riksdagens förvaltningskontor lämnas kvitton in. ”Detta är ingenting jag är stolt eller nöjd över”, kommenterade hon händelsen.
Källa: DN”

Jag är inte direkt förvånad, det kostar väl att ringa runt och promota islam.

Varjager

18 Responses to Miljöpartiets Yvonne Ruwaida är en av Telias bästa kunder – på skattebetalarnas bekostnad.

 1. suka skriver:

  haha..ja det kostar att promota islam 🙂
  Men detta är ju typiskt vänstern. De tappar alla verklighetskontakt med ekonomi då deras ideologi påbjuder att det alltid är någon annan som ska betala. Och blir det ont om skattepengar för alla bidrag så höjer man bara skatten.
  Svenskarna är i sanning ett livs levande ymnighetshorn.

  Därför är det så lätt att vara ”medmänsklig” och jobba för att gränserna ska rivas, att alla som önskar, oavsett om de ljuger eller ej, ska få fulla ekonomiska rättigheter bara skosulan nuddar ett plan som ska till sverige. Det är ju bara att höja skatten eller sänka välfärden när pengarna tryter.

 2. Blodsven skriver:

  Fy fan för dessa hycklande parasiter som utan den minsta eftertanke gamar åt sig från det arbetande folket. Röd, grön eller mörkblå gör ingen skillnad, samma jävla vidriga arbetsskygga asgamar hela högen….

 3. Alla partier har ett årligt skattefinansierat partistöd. Om kostnaden för mobiltelefoner är hög eller låg så påverkar det inte skattebetalarna ytterligare, utan endast Miljöpartiets kanslibudget. Våra höga kostnader för kommunikation innebär helt enkelt att vi har mindre pengar till annat. Effektiva och mobila kommunikationsverktyg är en medveten prioritering från vår sida.

  Miljöpartiet välkomnar en löpande och hård granskning av oss som parti. Inte minst på grund av att vi finansieras genom skatter och för att vi aspirerar på mer politisk makt. Under veckan har vi har fått kritiska frågor om användandet av mobiltelefoner samt de kostnader som det har medfört.

  Våra ledande politiker gör sig väldigt tillgängliga för stockholmarna och media. De arbetar mycket, deltar i möten och pratar med många stockholmare. De är alltid tillgängliga, inklusive kvällar, helger och under ledig tid. Helt enkelt – om en journalist ringer oss på julafton så tar vi oss tid och svarar.

  Mobiltelefonen är ett centralt verktyg i allt detta. Telefonen används inte bara för att prata utan är även ett verktyg för att läsa och skriva e-post, läsa dokument, hålla kalendern uppdaterad, vara aktiv i sociala medier och för omvärldsbevakning via internet.

  Kostnaderna har varierat i perioder, men generellt ligger de på en hög nivå. Topparna i ökade kostnader kommer främst ur ökad datatrafik i mobiltelefonen samt då någon har befunnit sig utomlands. Från och med i år har vi ett fastpris-abonnemang för datatrafik i mobiltelefon, till en kostnad på ca 200 kr i månaden.

  Vårt oppositionsborgarråd i Stockholm, Yvonne Ruwaida, är den som tydligast använder mobiltelefonen i sitt arbetssätt och för att göra sig tillgänglig. Under de senaste 21 månaderna (dvs från april 2008 till och med december 2009) är den totala kostnaden för hennes mobiltelefon ca 48 500 kr, dvs ca 2300 kr per månad. Av dessa 48 500 kr är ca 17 800 kr för datatrafik och ca 3500 kr för sms och mms. Inom de 48 500 kr ryms även ca 3900 kr för privata telefonsamtal, vilket regleras genom löneavdrag. Vid sidan av detta, på egen bekostnad, har Yvonne en mobiltelefon för privat bruk.

  Vi har gjort all information om kostnaderna för våra mobiltelefoner tillgänglig för de journalister som ställer frågor.

  Gröna hälsningar,

  Conny Wahlström, Kanslichef
  MILJÖPARTIET DE GRÖNA I STOCKHOLMS STADSHUS

  telefon: 08-508 29 694
  mobiltelefon: 076-12 91 361
  e-post: conny.wahlstrom@stockholm.se

  • Blodsven skriver:

   ”Gröna hälsningar”??? Ditt onödiga pissparti medverkar till att Sverige snart är ett kolsvart helvete!!!!

  • elfyma+ skriver:

   Ekonomi och ansvar ingår inte MP:s kultur. Ruwaida var MP:s ekonomiske talesman i Riksdagen.
   Men det är inte bara Ruwaida som låter egennyttan gå före allmännyttan.
   En Miljöpartist i Sörmlands Landsting (Ylva G Karlsson) försökte genomdriva huvudlösa satsningar på vindkraft i Landstingets regi.Hennes man startade samtidigt ett konsultföretag i vindkraft som omgående fick uppdrag av sin fru ”Miljölandstingsrådet”. Vindkraftscirkusen stoppades när den lokala tidningen SN avslöjade korruptionen och parets vindkraftsplaner på första sidan. Miljöpartisten tvingades krypa till korset och erkänna korruptionen, men något ansvar kunde inte utkrävas då hon fortfarande har MP:s fulla förtroende !
   En vanlig anställd hade ställts inför skranket och straffats. Landstinget ifråga har stora underskott i sin ekonomi och tvingas höja skatten.
   http://www.sn.se/nyheter/sormland/1.499300

   MP:s språkrör är f.ö Riksdagens flitigaste flygresenärer (inte miljövänligt). Det finns mycket mer att berätta, men det skulle ta för stor plats här.

 4. stefan skriver:

  Som den goda miljöpartist Ruwaida är borde hon väl snarast leva som hon lär och istället för att åka miljöförstörande taxi begagna sig av häst och vagn.

 5. vinterbadaren skriver:

  Rövwaida skall det nog vara.

 6. robban skriver:

  Adam Axelsson, då kan MP betala den räkningen om ni nu försvarar henne. hon har ju en väl tilltagen lön (just pga tillgängligheten)som ska täcka hennes utgifter men tydligen så handlar det om att kräma ut så mycket som möjligt av staten. hon är en parasit, reglera det internt om ni(MP) vill ha någon form av anseende kvar.

 7. Ann-Marie skriver:

  Heja Hajen!!! Håller fullständig med dig! Det verkar som om MP surfar runt bland alla bloggar och ursäktar sig alltför mycket. Tänk om dom också kunde läsa och ta till sig det som skrivs på bloggarna. Men det är väl för mycket begärt.

 8. JOG skriver:

  Kunde inte miljöpartisterna få någon egen liten plätt i SVERIGE att vistas på?så dom kunde leva miljövänligt
  med sina vindkraftverk och solcellspaneler och förflytta sig på flygande mattor eller på sina flygande kvastar.PÅ så sätt skulle vi andra slippa dom och all skit dom hela tiden ställer till med för vanligt folk.En extra bonus för miljömupparna är att om dom bara vistades bland sina upplysta kollegor så behöver dom knappast tvätta sig heller ,alla kunde vara lika miljövänligt skitiga och dofta skunk. miljövänligt skunk.

 9. […] Ruwaida som minsann enligt MP talesman gjort rätt för sig. Bloggen skrev ju om Yvonne och hennes telefon missbruk. Det tog inte lång stund innan Adam Axelsson (MP) var och skrev ett press meddelande från Conny […]

 10. Göran skriver:

  Yvonne Ruwaida visar, genom sitt missbruk av almänna medel, upp en skrämmande likgiltighet för skattebetalarnas pengar. Förklaringen är förmodligen hennes uppväxt som invandrare med muslimsk bakgrund, som gett henne lyckan att redan från födseln åtnjuta ett guldkantat liv med frikostiga bidrag, helt betalda med Svenssons surt förvärvda skatteslantar och utan några som helst krav på motprestation.
  Hon är, som slav under sin dekadenta livsstil, helt olämplig som kandidat till både riksdag och regering. Förmodligen passar hon, tillsammans med många andra, inte alls in i det svenska samhället och borde därför, också tillsammans med många andra, omedelbart förpassas ur riket.

 11. Tomas skriver:

  Någon som vet om ”tjockisen” någonsin haft ett riktigt arbete?

 12. […] Miljöpartiets Yvonne Ruwaida är en av Telias bästa kunder – på skattebetalarnas bekostnad. […]

 13. […] fromme biskopen Lennart Koskinen. Även Miljöpartister är kända för sin generositet med våra pengar. Michael Wiehe:s höga moraliska svansföring verkar […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: