Urbana ”bönder” odlar cannabis

Uppdaterat 10/3-10
Efter att ha spanat dygnet runt under en månad har Söderortspolisen sprängt ett av Sveriges största cannabisnätverk. Vid en stor razzia söder om Stockholm hittades en omfattande odling gömd i ett lönnrum bakom en musikstudio. En av de tre gripna huvudmännen är skivbolagsproducent. Tillslaget innebär att den svenska cannabismarknaden fått sig en rejäl knäck.

Polisen hittade totalt 15 cannabistält på tre olika odlingsplatser. I flera av tälten fanns meterhög cannabis som bara var dagar ifrån att skördas, säger Ulf Sundström.

Tillgången på cannabis har ökat lavinartat de senaste åren.
Enligt polisen är Sverige idag självförsörjande. Cannabis är numera den vanligaste drogen i landet. Det mesta finns i Stockholm. När Söderortspolisen hade torkat all cannabis de beslagtog i gryningsräden visade det sig handla om över 10 kilo. (SvD).

Kommentar:
Bert Karlsson har kanske rätt – musikindustrin är inte längre lönsam när alla kan ladda ner gratis musik på nätet. Så nu har det svenska musikundret breddat verksamheten och börjat odla cannabis i sina studios. Varför inte satsa på hemodling också och ansöka om skatteavdrag för hushållsnära tjänster ?

Uppdateringar:
9/3-10:  Lönnrummet var fullt av plantor
10/3-10:  Allt vanligare med stora odlingar. Vietnamesiska ligor.

//Elfyma+

6 Responses to Urbana ”bönder” odlar cannabis

 1. Lillan skriver:

  Jag vill minnas att det var Ohly som en gång föreslog skattelättnader för kroppsnära tjänster…..

 2. JOG skriver:

  Visst är det sorgligt.Men och nu kommer jag troligtvis att få bloggens ägare och många kommentatorer på mig?STÄLLER mig frågorna 1 ÄR det någon som tror att dom här drogerna fortfarand kommer att vara förbjudna exempelvis år 2025? 2 Polisens jakt
  som inte rör tyngre droger ,är inte det snarast någon polisiär
  testostorongrej ,har fått yttrandet från en bekant polis,faktiskt.Jag vill noga poängtera att jag använder inga droger själv och inte mina bekanta heller och jag vi skulle inte heller göra det om lagarna vore liberalare i det avseendet.Jag förespråkar inte heller på nagot sätt användningen av
  cannabis ,min dotter testade och vi tog en liten promenad och kollade in några missbrukare på soluret i vällingby ,sen behövde det inte diskuteras mer.Men ,men jag är realist det här kommer att bli tillåtet det är jag helt övertygad om.

 3. TARZAN skriver:

  Man har testat fritt knark i Sverige på 6o talet. Det var Såssestyrelsen och EXPRESSEN ????
  som drev igen det. Fullkomligt fiasco och har aldrig testats igen
  – Eftersom det är så mycket pengar i knark så fattar jag att blattarna sysslar med det.
  Om man odlat hasch i Sverige själv så slipper man ju risk momentet att smuggla in det i landet. Om du har ett växthus där du odlar tomater och gurka så syns det inte ifall du har 10 hasch plantor

  • elfyma+ skriver:

   Väldigt vad du är initierad Tarzan.
   Odlar du själv i ditt växthus ?

   • TARZAN skriver:

    Nää men jag matar fåglarna med bland annat hampfrö, förra sommaren växte det upp 3 plantor vid sidan om rosorna. Jag lät dom stå och i slutet av sommaren var dom 3 meter höga !!!!
    Hampfrön kostar cirka 25 kronor kilot.

 4. […] Urbana ”bönder” odlar cannabis […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: