Luftaffärerna på Röda Korset

Det är inte bara Bengt Westerberg som har levt överdådigt på givmilda svenskars godtro.
BW:s förmånliga villkor hade inte uppmärksammats, och inte heller ifrågasatts, om det inte hade varit för att Röda Korsets ”Kommunikationschef” Johan af Donner ertappats med att försnilla RK:s insamlade pengar.

När de mätta katterna var borta dansade råttan på bordet
BW:s  välbetalda ”heltidstjänst” som styrelseordförande motiverades med att han på heltid skulle övervaka tjänstemännens förehavanden. Men eftersom BW var full upptagen med sina sidouppdrag på annat håll så fanns det ingen överordnad på RK som hade koll på läget.

Varför RK:s generalsekreterare Christer Zettergren (lön 1,1 mkr/år) inte heller märkte något är ännu märkligare. Var han också fullt upptagen med sidouppdrag  ?
Det var istället några underställda kvinnliga kontorister som dristade sig att ifrågasätta Donners luftaffärer. Symptomatiskt är att de inte vågade gå till Bengt Westerberg  eller Christer Zettergren med sina misstankar.
De kontaktade istället biträdande generalsekreterare Ulrika Årehed Kågström som de uppenbarligen hade större förtroende för.
Det ledde sedan till att luftaffärerna rullades upp. Heder åt dessa modiga kvinnor.
Läs den skrämmande berättelsen i FOKUS om Donners fullständigt samvetslösa beteende och förmåga att dupera sin dumnaiva omgivning.

//Elfyma+

Tidigare inlägg:
Vill bara dra fram Bengt Westerberg igen.
Akelius kräver Bengt Westerbergs avgång.
Bengt Westerberg och prinsessan Christina tjänar stora pengar på Röda Korset.


9 Responses to Luftaffärerna på Röda Korset

 1. […] Efterdyningar: 7/2-10: Fotfolket lämnar Röda Korset. 11/2-10: Röda korsets ledning har tystat den interna debatten” (DN) 16/2-10:  Dyr konferens för Röda Korset (SR-P4) 16/2-10:  Röda korsets bokföring är skandal, säger Roger Akelius 5/3-10:  Luftaffärerna på Röda Korset […]

 2. Hussar skriver:

  Inget tillfälle får missas när det gäller att trycka till Westerberg.

 3. TARZAN skriver:

  Osannolik läsning ingen ser något ingen anar något – massor av kända namn inklusive Bengan Wingelberg plus före detta partisekreteraren Peter Örn (Fp)
  Tyvärr så ser det ut som den slemmige snake oil salesmannen
  Bengan Svammelberg klarar sig igen
  Det finns med på nätet googla;
  Red cross + hoax

 4. UncleBob skriver:

  Återigen uppdagas att hyckleriet är satt i system för att lura populasen på den skärv som stoppas i RödaKorsets pengamaskin. Numera är det enda man kan säkert veta att företrädarna för ”godhetsindustrin” halar ut kleptomankorvarna när tillfället erbjuds.

  PK-människan Bengt Westerberg hyllades av en enig PK-press för att han lämnade TV-soffan när Ian Wachtmeister intog sin rättmätiga position.

 5. Lillan skriver:

  Röda Korset och dess långa arm BW är antagligen bara en droppe i havet i korruptionens ocean, vem kollar Sidas miljarder, var de hamnar, vem som spenderar dem, vem tar emot dem. I andra länder kallar man slikt för maffiametoder, men icke i Sverige, den påklistrade självbilden av renhet och rättfärdighet får inte fläckas ner.

 6. JOG skriver:

  Inte en spänn till rödakorset och liknande organisationer dom är bara till för pamparnas och dom anställdas skull.

 7. […] än ”syndaren” själv. Helst någon utanför den egna samhällsklassen. Det var visst Bengt Westerberg som införde den politiskt korrekta nyordningen- med guds välsignelse om man får tro biskoparna, […]

 8. […] Relaterat: Luftaffärerna på Röda Korset […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: