Belönad apartheid

De flesta anstränger sig när de ska på anställningsintervju. Man tänker på vad man har på sig och försöker göra ett gott intryck och vara omdömesgill och visa sig som en tillgång. Det är en påtaglig anspänning, och ofta misslyckas det; någon annan konkurrerar ut en. Till nästa intervju hoppas man på bättre lycka och köper till och med ny blus för att inte lämna något åt slumpen, skriver Lena Andersson i DN.

En islamist i Älmhult valde istället att förolämpa den kvinnliga arbetsgivaren genom att vägra ta henne i hand i samband med anställningsintervjun. Man kan nästan tro att han ville straffa ut sig för att slippa ta ett anvisat arbete. Arbetsförmedlingen gjorde uppenbarligen samma tolkning och drog in understödet.
Mannen svarade med att anmäla Arbetsförmedlingen till DO, varpå Tingsrätten dömde Arbetsförmedlingen att betala 60000kr i ”skadestånd” till mannen.

Lena Andersson analyserar domen och konsekvenserna när religion ställs mot jämställdhet. Ska religion/religiösa föreställningar stå över allt annat i vårt samhälle ? Läs och begrunda den välskrivna artikeln.

//Elfyma+

Tidigare inlägg:
DO är nutidens skit i brunnen !

7 Responses to Belönad apartheid

 1. sune skriver:

  Kindpussar??
  Så om jag går in i en invandraraffär och söker ett jobb invandrarkvinnan med slöja säger hej och jag vill hälsa genom kindpussar. Då det är min hälsningsform, det ska vara blöta kindpussar med, och kvinnan ryggar tillbaka. Vägrar ge mig jobbet. Då ska jag alltså få 60 000 av DO? Eller är vi inte lika inför lagen??

  /Arhiee

  • elfyma+ skriver:

   Nej vi är inte lika inför Diskrimineringslagen.
   Etniska svenskar kan nämligen aldrig bli kränkta enl. denna inkvisitionslag. Men enl. Sveriges Grundlag ska alla behandlas lika. Hur man får ihop denna juridiska inkonsekvens är det nog ingen som begriper.

   • sune skriver:

    Nej, det går inte ihop de där lagarna.. nu så skulle jag aldrig kindpussa en svettig slöja ..det är emot min etik och moral. Det är dock för jävligt att man ska bli diskriminerad i sitt eget land utav en judasmyndighet!

 2. Blodsven skriver:

  Har man skapat en idiotmyndighet, anställt idioter som ska ta hand om idiotärenden, så är det väl självklart att idioterna ger idioten rätt….

 3. ola skriver:

  Till alla arbetslösa konvertera till islam och sök sedan arbete,chansen finns att även du kan vinna 60000:-

 4. xmaverickx skriver:

  Och varför i helvete överklagar inte AF domen!?
  Det har jag frågat dem i ett mejl.
  Islamisterna och horderna av bidragsparasiter tillåts vinna slag efter slag,och kriget är snart om inte redan förlorat.
  Det är våra pengar det handlar om.
  Alla etniska svenskar borde gå i strejk,i protest mot all satans idioti från politiker och myndigheter.
  Men det kommer ju aldrig att hända för fienden har överlistat oss.

 5. Göran skriver:

  xmaverickx

  Svenskarna borde göra något helt annat än att gå i strejk. Vad som egentligen borde göras går dock inte att skriva här. Men innan detta är gjort som borde göras blir det heller ingen förändring. En parlamentarisk lösning är i varje fall inget att hoppas på.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: