Snöskyffel i stället för bidrag till arbetsskygga.

Uppdaterat 26/2.

Försvarsmakten röjde snabbt undan snön på bangården i Nässjö.
Problemen fortsätter för SJ även om situationen förbättrats något. Många avgångar är fortfarande inställda och SJ:s resenärer får stå ut med en hel del förseningar. De behöver tid för att hålla spåren rena från snö och is, säger Ronny Hörstrand på SJ:s pressjour. (SvD).

Reflektion:
Vi har en stor armé av arbetsbefriade ”nysvenskar” och andra arbetsskygga som skulle kunna sättas in med kort varsel- om bara viljan fanns.
När de arbetsskygga kommer till socialkontoren för att hämta sin ”lön” så borde de i stället få låna en snöspade och uppmanas att arbeta innan de får ut ”lönen”.  Men det vore väl ”kränkande” och ett brott mot någon FN-konvention om ”mänskliga rättigheter”.

SR -P1 idag: Antalet förtidspensionerade äldre minskar, men ökar kraftigt för ungdomar mellan 19-29år. För att det ska låta bättre kallas förtidspensionen numera för ”Aktivitetsersättning”, som om arbetsfria inkomster sporrar till arbete. Passivitetsersättning vore en mer passande beteckning.

26/2-10: Praktikanter dumpas på myndigheter. (DN) För att nå upp till målet i den stora arbetsmarknadspolitiska satsningen ställer regeringen nu krav på att statliga verk och myndigheter ska ställa upp med tiotusentals praktikplatser. Enbart Skatteverket kan tvingas ta emot 6.000 praktikanter, skriver Dagens Industri. (Vad praktikanterna ska syssla med är obegripligt nu när alla arbetsplatser har kaffeautomater. De skulle göra större nytta som snöskottare på alla tak som riskerar att falla ihop under snömängderna.)

26/2-10:  TJEJER KAN !  Såg idag ett gäng unga modiga svenska tjejer som snöröjde taken här omkring. De åkte upp i svajiga skyliftar och arbetade som riktiga proffs. Sån´t värmer.

//Elfyma+

12 Responses to Snöskyffel i stället för bidrag till arbetsskygga.

 1. Cavatus skriver:

  Men oj, det kan vara kränkande att behöva göra något för att uppbära bidrag!

 2. robban skriver:

  det finns gott om komuner som har den policyn när det gäller svenska 18-20åringar som är tvingade till sos efter skolavslut, dvs får göra underbetalda slavjobb för att få sina sketna 2800 spänn, vad jag hört från de killarna så är det mest svenskar involverade.

 3. Lillan skriver:

  SR P1 idag kl 16.00 – reportage från ett äldreboende: personalen går på knä p.g.a. ”sparkrav”, så det är inte bara gubbar med snöskyffel som fattas även en massa tanter.

  …och jag förstår inte denna egendomliga ekvation som kommunerna befinner sig i, de drar in på folk eftersom de inte har råd samtidigt som en massa nyimporterade (och även tidigare import) blir försörjda av kommunpengar för att inte arbeta.

  Det borde vara en full naturligt och självklart sak att alla s.k. nysvenskar ska under ett års tid göra samhälltjänst inom kommunen med alla möjliga sysslor med tanke på en sunt introduktion till samhället och välbehövlig arbetsträning för kommande uppgifter…

  • elfyma+ skriver:

   @Lillan. Med tanke på alla åldringsbrott vore det oansvarigt att släppa in kreti och pleti från gatan in på äldreboendena. De som bor där är ofta senila och helt beroende av att personalen är engagerad, kan sitt jobb och är hederliga då de själva inte kan bevaka sina rättigheter och tillgångar. Åldringsvården får inte bli en sopstation för folk som straffat ut sig från den reguljära arbetsmarknaden.

   • Lillan skriver:

    Jag tog åldringsvården som ett exempel då jag råkade lyssna på radio då. Men samhälltjänst i stort bör även innefatta andra aktiviteter och inte bara inom den offentliga men även den privata sektorn. Det finns många arbetsplatser som kunde ta emot en ”samhlltjänstgörande” individ som introduktion till svenskt arbetsliv.

    Jag kan referera till en händelse förra hösten: vid en attentat i Mogadishu så omkom 17 kvinnor som höll på med gatustädning, iklädda i sina tält, och då frågar jag varför skulle dom inte kunna utföra det dom gjorde i sitt hemland även här.

 4. varjager skriver:

  En mycket bra ide och tanke. Men hade det inte varit kränkande för dem att vara tvungna att jobba för uppehället?

 5. H skriver:

  Har haft precis samma tankar. Samma med gräsklippning hos gamla, rensning av sly vid vägar eller järnvägar, spola isar på hockeyplaner på mindre ställen där ”kommunen inte har råd”.

  osv…osv..

  Tror att det skulle var nyttigt för många att få en insikt i hur det går till i Sverige där vi jobbar 8 timmar om dagen, 5 dagar i veckan.

  Min största önskan är att se någon ”nysvensk” skotta snö från något tak eller på järnvägen nu när det tydligen inte går att få tag på tillräckligt med arbetskraft för det 😉

 6. elfyma+ skriver:

  Ögonblicksbild från en stad i mellansverige.
  Nu när det är plusgrader ökar risken för farliga snöras från taken. Fastighetsägarna är skyldiga att ta bort snö och is från taken innan det händer en olycka. Problemet är bristen på snöröjare.
  En av våra fastighetsägare hyrde in en skylift och anlitade ett gäng unga modiga tjejer som nu snöröjer taken som riktiga proffs.
  Man blir glad av att se dessa kavata svenska tjejer i aktion. De är modigare än killarna i invandrargängen.

 7. Knut skriver:

  Militärer är bra snöröjare, de är inte skotträdda.

 8. Arge Surfarn skriver:

  Det går väl inte sätta livsfarliga spadar i händerna på dessa nysvenskar. Man vet ju aldrig vad som kan hände och nu när priset på dessa skyfflar är svindyrt så lär de försvinna snabbare än snön.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: