Hur kan man fly från ett land och söka asyl i Sverige? Sedan sätta sig på bussen till Geneve för att stödja samma diktatur man flytt ifrån??????

Nu måste väl även den mest korkade politiker inse att de har ljugit om sina asyl skäl??? Saxar ut Expressen.

”Två bussar med omkring 150 exil-eritreaner lämnade på söndagen Backaplan. Resmålet: Genève. Resans mål: Att förmå FN att lyfta sina sanktioner mot deras moderland.
– Folk är jävligt glada för att förhoppningsvis få vara med och påverka någonting, säger Amanuel Fesshaie, 27, från Göteborg till GT.se.
Exil-eritreanerna känner inte igen sig i bilden av sitt hemland och anser att utländsk media, bland annat Expressen som kampanjar för den fängslade svenskeritreanske journalisten Dawit Isaaks sak, sprider felaktigheter.
– Jag som stöder regeringen anser att det finns belägg för att Dawit Isaak är fängslad, däremot är det stor skillnad att sanktionera ett helt land utan tillförlitliga bevis, säger Amaniel Tesfay.
Amanuel Tsegai flikar in.
– Såvitt jag vet finns det inget västeuropeiskt land som kunnat sanktioneras på det här sättet. Det tycks som att man kan leka hur som helst med länder som inte är lika starka, säger han.
Att återvända till Eritrea vet de inte om de kommer att göra.
– Vi har två liv.”

Vi har 2 liv säger de. 1 liv där svenska skattebetalar står för allt. 1 liv som de bygger i det gamla landet med våra pengar.

Vakna Politiker! Vakna Svenskar!

Varjager

12 Responses to Hur kan man fly från ett land och söka asyl i Sverige? Sedan sätta sig på bussen till Geneve för att stödja samma diktatur man flytt ifrån??????

 1. kalvtunga skriver:

  Att politikerna skulle vakna är mindre sannolikt än att mina gamla skor skulle börja prata.

 2. Blodsven skriver:

  Tänkte just skriva något likvärdigt som kalvtunga…

 3. naivtive skriver:

  Jag är mest förvånad över att Fredrik och Fååna inte är med ombord på bussresan. Har de missat denna chans att uppvisa hur multikulturella de är?

 4. Asmarino skriver:

  Man kan dela exil eritreaner i 2 grupper. De som kom förre 1991 till Sverige och de som kom efter 1999. Det är de som kom före 91 som stöder regimen förtfarande. De är ju majoritet också. Det som kom efter 99 stödjer inte regimn. Inte de flesta ilf.
  Det är skillnaden.

  • varjager skriver:

   Så varför har de som kom innan 91 inte åkt hem?

   • Blåvitt skriver:

    Därför att de har etablerat ett liv i Sverige, de kanske till och med har barn här. Vill även tillägga, de som flydde innan -2001 flydde p.g.a. att det var krig mot Etiopien (två stycken), inte p.g.a. regimen.
    BTW, det tar bara 5 sekunder att googla…

 5. Arge Surfarn skriver:

  När våra kära broderländer: Norge, Finland och Danmark tillslut vaknat får vi be dem om hjälp att avsätta våra folkförrädare och införa demokrati på riktigt igen.

  Jag tror ärligt att en majoritet av Svenskarna är trötta nu, men många vågar helt enkelt inte ens i tanken att agera, för den enorma rädslan att bli utfrusen från systemet.
  Den indoktrinering som jag och många hundratusen 70 och 80-talister blivit utsatta för under vår skolgång är inte lätt att vakna upp ur. Det är inte främlingsfientlighet eller rasism att tänka på sin familj i första hand.

 6. FreeBird skriver:

  Två liv, men ett bidrag. Undrar vem som betalade resan?

  • Blåvitt skriver:

   Så enligt dig finns det inga eritreaner som jobbar? De har såklart betalat resan själva. Eftersom du med din kommentar visar att du är IQ befriad och säker därför går i skola så betalar den skatt som de betalar din utbildning.

 7. JOG skriver:

  Ett nytt exempel på att våra politiker är otroligt lättlurade.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: