”Teatrarna har alltid varit förtäckta bordeller”.

Uppdaterad 17/8-10

Högmod går före fall inom finkulturen ?
De sk. kulturarbetarna inom finkulturen, (teater,opera, film, finmusik, balett etc) brukar utmärka sig i media med sin höga svansföring i moraliska frågor. De brukar framhålla att kulturen (dvs deras finkultur) förädlar människan och tar fram människans bästa sidor. De har t o m lyckats lura i politikerna att deras kultur är så viktig och förädlande att den måste vara skattefinansierad och t o m högre prioriterad än vård, skolor och omsorg.

Myten om kulturarbetarnas höga moral och ädla syften är nu punkterad inför öppen ridå (Aftonbladet). Debatten om de ”konstnärliga” ledarnas dubbelmoral har sedan gått het i media.
Unga skådespelerskor ansåg sig bli sexuellt utnyttjade och ville inte såsom traditionen påbjöd starta sin karriär i ”prolongeringssoffan”.
Dessa skådespelerskor brukade bli bebådade (provridna) på denna soffa innan de stora ”konstnärerna” besatte rollerna.

Det är ingen tillfällighet att upphöjda och hyllade ”konstnärer” som Ingmar Bergman hade ett stort stall av unga skådespelerskor till sitt förfogande för att kunna leva ut sin ”konst”.  De skådespelerskor som på detta sätt fick eftertraktade roller kunde se fram emot en snabb karriär. Begåvningen mellan benen är följaktligen minst lika viktig som den mellan öronen inom film och teater.  Om samma kvalifikationer krävdes inom andra branscher så skulle det bli ett dj*vla liv i det politiskt korrekta Sverige.

Teatrarna har alltid varit förtäckta bordeller.
Malin Westberg, regissör, säger i RingP1 18/2-10, (start 0:55) att det finns en dold prostitution inom branschen . Unga skådespelare och skådespelerskor lägger upp sig för att få eftertraktade roller.  Vem som blir offer eller vinnare beror mer på utfallet av prostitutionen än den sexuella handlingen.
”Offren” är de som inte fick drömrollerna. De som lyckades bättre väljer i stället att lovprisa sin välgörare och solar sig gärna i glansen av den store konstnären.
Så här har det varit inom scenkonsten ända sedan antiken enl. Malin Westberg. De som vågar kritisera traditionen blir arbetslösa och får lämna branschen. Och det är inte bara institutionsteatrarna som fungerar som förtäckta bordeller, det är lika illa på de fria teatrarna och inom filmen. Lyssna på den frispråkiga Malin Westberg. Sexköpslagen borde även gälla inom kulturområdet om den alls ska vara kvar.

”Ni ska leva som jag lär- Inte som jag lever”
De som har den högsta svansföringen i moralfrågor har ofta den lägsta moralen.
Psykologerna kallar detta beteende för ”kompensationsetik” eller ”moraliskt balanserande”.
Röda Korsets Bengt WesterbergGöran Lindberg (”Kapten Klänning”) och Miljöpartiet är typiska exempel på detta psykologiska fenomen.
Och feministen Gudrun Schyman tycker det är ok att utnyttja sin kropp för att vinna personliga fördelar.

Relaterat:
”Det inte är farligt om kulturen blir ”nyttig”, säger kulturministern.
17/8-10: Morgan Alling drogades och utnyttjades av regissör.

//Elfyma +

8 Responses to ”Teatrarna har alltid varit förtäckta bordeller”.

 1. naivtive skriver:

  Jag har hela tiden haft mina betänkligheter mot dommen av Billy Butt, oavsett moral hos karlen så tror jag inte för 5 sekunder att han behövde våldta någon tjej för att få sig ett ligg. Hur oaptitlig och motbjudande han än är så är jag övertygad om att han bara behövde viska ”provsjungning” och ”ev. skivkontrakt” så gled trosorna av tjejerna. Att han sen blåste dom på löftena är jag mer övertygad om, annars hade ju de inte haft anledning till att hämnas på honom. Våldtäkt fungerade ju.

 2. TARZAN skriver:

  Så nästa steg i dessa avslöjande måste bli alla bögfjollor som finns inom teatern och filmen – sen går vi vidare till baletten och då hittar vi bara fjollor och flator.

 3. […] och hennes kön  blivit utnyttjad (exploaterad) av de elaka männen. Schyman är inte ensam om att hyckla på detta […]

 4. […] ”Teatrarna har alltid varit förtäckta bordeller”. […]

 5. […] MAKT KORRUMPERAR, vare sig det handlar om politiker, journalister, ”kulturarbetare”, författare, forskare eller företagsledare. Det är journalisternas jobb att avslöja hyckleriet- […]

 6. […] Om det är någon som tycker sig känna igen sig i dagens Sverige- så är det en ren tillfällighet. I Sverige har vi yttrandefrihet och demokrati för alla som är mentalt friska. I Sverige tar vi hand om de sjuka som lider av fobier. I Sverige är vi alla jämlika, vissa mer än andra. I Sverige tillsätts tjänster efter kompetens och moral. I Sverige är det straffbart att betala för sex- dela på notan för säkerhets skull, eller använd prolongeringssoffan. […]

 7. […] ”Teatrarna har alltid varit förtäckta bordeller”. […]

 8. […] ”Teatrarna har alltid varit förtäckta bordeller”. […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: