Har SD någon utrikespolitik ?

Tema: Hoten mot demokratin.

SD-ledaren frågas ut på universitetet (Corren).
Corren skriver: ”I morgon har Utrikespolitiska studentföreningen en utfrågning av Sverigedemokraternas partiordförande Jimmie Åkesson i hus C klockan 17.30 på universitetsområdet.
Utfrågare och mötesledare är författaren och Sydsvenska Dagbladets reporter Niklas Orrenius som inom kort kommer ut med en bok om partiet”.
” Sverigedemokraterna har inte sagt så mycket om var de står i utrikespolitiska frågor och det finns inte så många dokument.
På mötet håller Åkesson ett anförande om partiets utrikespolitik och sedan blir det en utfrågning ledd av mig”

Det lät ju intressant. Utfrågningen bevakades av lokala media med Corren och NT i spetsen, vilket borgade för en allsidig och trovärdig nyhetsförmedling (ironi). Nu skulle vi få veta vad SD anser om Sveriges Afghanistanäventyr , om EU och PIIGS-krisen etc.

Så här såg Correns och NT:s rapportering ut:
Inte ett ord om vad Jimmie Åkesson sade. Man kan tro att de inte blev insläppta i hörsalen.

De lokala drakarna föredrog istället att skriva om ickehändelsen utanför hörsalen, när samhällets bottenskrap skriker och gapar om något som de själva inte tycks ha en aning om.
En av ledarna , Tom Svensson från ”Östergötland mot rasism”, säger  ”Jag har aldrig hört Jimmie Åkesson ha några åsikter om utrikespolitik. Jag tror inte Sverigedemokraterna har någon utrikespolitik överhuvudtaget och jag tror att partiledaren kommer att göra bort sig.

Så vad är då problemet ? Att högljutt bråka och demonstrera mot en åsikt som inte är uttalad är väl som att jaga sina egna hjärnspöken ?

Frågan om SD har någon utrikespolitik är fortfarande obesvarad, om man får tro Corren och NT.
Deras läsare tvingas ringa och fråga Jimmie Åkesson för att få veta vad han sade på den utfrågning som deras tidningar bevakade.
Det är så nära det gamla Sovjetsamhällets censur man kan komma.

Efterdyning: Polis tvingas skydda SD:s demokratiska rättigheter (Svt Play)

//Elfyma +

2 Responses to Har SD någon utrikespolitik ?

  1. TARZAN skriver:

    Om jag hade varit Jimmie så hade jag sett till att det veckan innan delades ut tio tusen SD tidningar som just tog upp det här med Sverige ut ur EU och Afghanistan ( så tycker Vpk också ) ¤¤¤¤ Den här typen av valtidningar kostar en krona styck att trycka.
    Sd är ett NÄT parti som tror att alla människor går in på deras sidor. SD hade kunnat imitera ND, dom lyckas alltid få bra genomslag. Jag ska vid ett annat tilllfälle berätta hur trögt det var när jag skulle dela ut flygblad för SD

  2. preact skriver:

    Mågot media har inte rapporterat om Jimmies utrikespolitiska program och genomförande. SD har ju utrikespolitiken ganska lågt prioriterat, men i SD kurriren har han meddelat sig vad han nämnde. Som vanligt korrekt och intrssant av en partiledare och
    ”blivande statsminister”…;-)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: